GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 herfstfilms om je te helpen Engels te leren

10 herfstfilms om je te helpen Engels te leren

Voor veel mensen draait herfst helemaal om gebreide truien en het drinken van alles wat met pompoen gekruid is. De Denen hebben zelfs een woord voor het creëren van een warme en gezellige sfeer om je behaaglijk te voelen in de koudere maanden - hygge (uitgesproken als 'huu-ge' met de 'g' als in 'goal'). Voor anderen is herfst het seizoen van griezeligheid en het vieren van Halloween.

Wat je voorkeur ook is, je kunt de veranderende seizoenen in ere houden en je Engelse taalvaardigheid verbeteren door te genieten van onze Engelstalige topfilms voor een herfstfilmavond.

1. Hocus Pocus

In deze cultklassieker die zich afspeelt in Salem (een echte stad in Amerika met een geschiedenis van brandende vrouwen die ervan worden verdacht heksen te zijn), worden drie fictieve heksen op Halloween weer tot leven gebracht. Er is genoeg dramatisch gekakel om de bovennatuurlijke sfeer te creëren en met enkele lachwekkende low-tech speciale effecten. Het is misschien 30 jaar oud, maar Hocus Pocus is nog steeds elke herfst zo populair bij het publiek dat er een langverwacht vervolg op de markt komt - compleet met zwarte katten, krijsende raven en de gemene Sanderson Sisters.

2. Knives Out

Dit is een aangrijpend maar hilarisch moordmysterie met een cast van Hollywood-legendes, waaronder Ana De Armas, Daniel Craig en Chris Evans. Het speelt zich af in de herfst in een Amerikaans landhuis waar het lijkt te spoken (maar wat niet zo is), omgeven door herfstbos. De familie en rechercheurs zitten bij de haard, gekleed in dikke wollen truien of lange jassen met kleurrijke sjaals, terwijl ze proberen de moordenaar te identificeren. Wat is er niet om deze film lief te hebben?

3. Little Women

Het is een cliché, maar velen van ons houden ervan om weg te kruipen met een favoriet boek als de avonden donkerder worden. Een van de grote klassiekers is Little Women en de verfilming van de roman uit 2019 over de levens en ambities van de zusjes March, is perfect voor een gezellig avondje uit. Het oorspronkelijke verhaal is 150 jaar geleden geschreven, maar de taal is in de loop van de tijd gemoderniseerd. film en is gemakkelijk te volgen.

4. The Addams Family

Om in de Halloween-sferen te komen zonder de echte angsten, zijn de twee The Addams Family-films uit de jaren '90 (The Addams Family en The Addams Family Values) een gotisch en komisch genot. Er zijn tal van slecht verlichte Victoriaanse herenhuizen en sombere kerkhofscènes, en de personages zijn een bizarre, in het zwart geklede familie die van alle macabere dingen houdt.

5. Coco

Deze animatiefilm van Pixar speelt zich af op Día de los Muertos, een feestdag die zijn oorsprong vindt in Mexico; op 1-2 november, waar elk jaar mensen het leven vieren van hun overleden familieleden. Het verhaal volgt een jonge jongen die per ongeluk naar het Land van de Doden reist, zijn voorouders ontmoet en meer te weten komt over wie hij zou moeten zijn. Het is feestelijk en kleurrijk, en is ongelooflijk feel-good.

6. The Holidate

Halloween-horrorfilms zijn niet ieders favoriet, en de Netflix' Holidate is het perfecte tegengif; een nostalgische Amerikaanse romantische komedie waarin de twee hoofdpersonen aan het einde van de film pas beseffen dat ze verliefd zijn geworden. Onze hoofdrolspelers spreken af om elkaars dates te zijn voor een heel jaar voor alle feestdagen - inclusief onze herfstfavoriet, Halloween - zodat je voor elk seizoen de woordenschat kunt gebruiken.

7. When Harry Met Sally

Deze is oud maar goud, en oranje herfstbladeren staan ​​letterlijk op de poster voor deze film. Het blijvend populaire verhaal van Harry en Sally's vriendschap die een romance is geworden, speelt zich af in New York en laat je verlangen naar pecantaart (met ijs erbij). Meg Ryan, met haar gebreide truien en dik jaren 80 haar zorgen voor een enorme berg nostalgie - een van de gezelligste (en meest hygge?) emoties.

8. You’ve got Mail

Meer Meg Ryan, meer New York in de herfst en meer feelgood herfstvibes. Terwijl de bladeren in New York goudbruin worden, verovert een mysterieuze vreemdeling die ze e-mailt haar hart (het speelt zich decennia voor WhatsApp af). Offline vecht ze om haar onafhankelijke kinderboekwinkel te redden, die zelfs is versierd met pompoenen.

9. The Edge of Seventeen

Er is een coming-of-age-film voor elke lijst, en deze grappige Amerikaanse middelbare schoolfilm begint met het herfstsemester en biedt veel keuzes voor herfstkleding. Je zult veel Amerikanismen en spreektaal horen als je Nadine's lastige reis door het leven volgt als een middelbare scholier wiens beste (en enige) vriend verliefd wordt op haar oudere broer.

10. Harry Potter

Heksen en tovenaars die spreuken uitspreken, vliegen op betoverde bezemstelen en vechten tegen magische beesten? Vertel me niet dat de betoverde wereld van Harry Potter niet geweldig is voor Halloween. Er is een breed vocabulaire (zelfs als een deel ervan is verzonnen) en een reeks accenten om je te helpen begrijpen hoe Engels iets anders kan klinken. En met acht films om uit te kiezen, kan je herfstfilmavond geweldige feesten (hallo, Thanksgiving) of meer sinistere momenten met zielzuigende wezens van duisternis bevatten.

Verbeter je Engels deze herfst!Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer