GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 11 beste bestemmingen voor je diploma-reis

De 11 beste bestemmingen voor je diploma-reis

Gefeliciteerd, je bent eindelijk klaar met al dat leerwerk en al die opdrachten! Het behalen van je diploma betekent niet alleen méér slaap en mínder kantinevoedsel, maar het opent ook de deur naar de wijde wereld waar je tijdens het blokken en opletten zo van droomde (in elk geval tot je dat diploma hebt gebruikt om een baan te vinden). Maar met zoveel fascinerende steden en interessante bestemmingen kan het lastig zijn om te bepalen waar je naartoe wilt, dus hebben we de beste bestemmingen voor vrijwel iedereen op een rijtje gezet. Handig toch?

1. San Diego: om de American Dream te ervaren

Zodra je beseft dat het leven in San Diego bestaat uit cocktails bij zonsondergang, koude biertjes op het strand, rustig per paddleboard van A naar B gaan en overheerlijke vistaco’s, dan weet je niet hóe snel je die enkele reis moet boeken. De superchille levensstijl hier klinkt als de American Dream en is de perfecte plek om na je diploma-uitreiking op avontuur te gaan.

2. Sydney: voor de echte strandliefhebbers

“Kick back and take it easy, dude.” Wen maar vast aan die uitspraak, want je zult ‘m in Sydney regelmatig uit de mond van prachtig gebruinde surfers horen. Sydney is sowieso een van Australië’s levendigste, meest iconische steden, maar de prachtige stranden, het heerlijke weer en de surflocaties van wereldklassen hebben de grootste aantrekkingskracht op jonge mensen die besluiten Down Under te gaan. Neem je zonnebril, slippers (thongs, zoals de Aussies ze noemen) en heel veel zonnebrandcrème mee, zodat je goed voorbereid bent op hele dagen zonnen op het strand, visbarbecues en letterlijk niets anders doen dan relaxen. Sleep, relax, repeat: daar kun je je als afgestudeerde wel in vinden, toch?

3. New York: om al je diploma-geld uit te geven

Twee worden: Trakteer. Jezelf! Na het behalen van je diploma heb je het verdiend om eens flink geld uit te geven en op geen plek ter wereld gaat dat zo makkelijk als in de Big Apple. Er zijn zoveel winkels om doorheen te struinen, zoveel Broadway-shows om te zien, zoveel schattige brunchtentjes en zoveel dakterrassen om je Instagram-feed mee te vullen. En aangezien je nu een grote stap naar je carrière hebt gezet, heb je toch een volledig nieuwe garderobe nodig, nietwaar?

4. Hawaï: om de natuur te ontdekken

Dankzij de acht grote eilanden en talloze kleinere eilandjes om uit te kiezen, heb je er een dagtaak om te bepalen waar je precies naartoe wilt op Hawaï en al helemaal wat je daar wilt doen. Maar geen zorgen: je zult er in no time relaxen en de natuur ontdekken. Ga zonnen op een prachtig strand, koel af onder een waterval of kies voor het avontuur door te gaan kajakken, surfen, duiken of naar de top van een vulkaan te hiken. Veel beter dan dit wordt de natuur niet.

5. Londen: voor de sfeer en mogelijkheden

‘Afgestudeerd zijn’ is een soort synoniem voor zowel ‘het is tijd om stoom af te blazen’ als ‘ik moet misschien maar eens op zoek naar een baan’. Waar kun je dan beter naartoe dan naar Londen? De stad is gevuld met mensen die wel in zijn voor een feestje en van het leven willen genieten, terwijl je hier ook duizenden bedrijven van elk formaat en branche vindt. Combineer het feestvieren met wat serieus netwerken in de Britse hoofdstad en misschien sla je wel twee vliegen in één klap. #winning

6. Barcelona: om gebruik te maken van al die Spaanse lessen

Weet je nog hoe je bij wiskunde wekenlang allerlei ingewikkelde algebra moest leren waarvan je wist dat je ’t waarschijnlijk toch NOOIT ging gebruiken? We kennen het gevoel. Maar laat na al die jaren van hard leren niet alle kennis je ontglippen. Ga in plaats daarvan naar het zonnige Barcelona om je Spaanse woordenschat te oefenen en te vergroten. Bestel tapas in het Spaans, feliciteer jezelf met het feit dat je zo slim bent en trakteer jezelf op een dagje strand.

7. Parijs: voor de liefde (voor hem/haar, of voor de Franse keuken)

Om echte liefde te ervaren, hoef je je niet per se in de armen van een knappe Fransman te werpen. Deze Stad van de Liefde heeft veel meer te bieden dan alleen maar stelletjes die hand in hand langs de oever van de rivier slenteren en dure koffie en baguettes met elkaar delen. Van de overheerlijke Franse keuken (hallo kleurrijke macarons en luxe kazen!) tot de elegante en beroemde architectuur die het geweldig doet op Instagram (#EFMoment): deze stad heeft voor iedereen wel iets om verliefd op te worden.

8. San Francisco: voor ondernemers

Richard Branson heeft zijn eigen privé-eiland en allerlei privévliegtuigen om hem te kunnen bezoeken. Zo’n leven klinkt toch geweldig? Dit is hét moment om je innerlijke Richard Branson aan het werk te zetten en een miljoenenidee te verzinnen waarmee je de wereld verandert en jezelf tot CEO kunt bombarderen. Breng eerst een bezoek aan San Francisco, de thuishaven van alles wat met ondernemen en start-ups te maken heeft, en omring jezelf met andere innovatieve types met goede ideeën. Zelfs wanneer je niet meteen je eigen bedrijf opricht, zijn ze er altijd op zoek naar creatieve, hardwerkende mensen zoals jij.

9. Vancouver: voor het avontuur

Hoewel het waarschijnlijk aanvoelde alsof dat studeren nooit zou eindigen, mag je EINDELIJK je neus uit dat studieboek trekken en jezelf opnieuw voorstellen aan de wereld buiten de bibliotheek. Weet je nog wat zonlicht is? Verruil de muffe wereld binnenshuis voor de geweldige outdoorleven van Vancouver: de plek waar je elk denkbare avontuur vindt waar je doodvermoeide hoofd naar snakt. Actieve reizigers zouden deze plek allang boven aan hun bucketlist hebben moeten staan: je kunt hier de besneeuwde bergtoppen beklimmen voor je naar beneden skiet, mountainbiken door het bos, kajakken en zelfs een paar stranden uitproberen. En dat alles is alleen nog maar het eerste weekend.

10. Tokio: voor wat bizar-creatieve inspiratie

Bereid je voor op een wervelwind aan felle lichten, technologie van wereldklassen en prachtige, eeuwenoude cultuur in Tokio, de stad die schijnbaar geen grenzen heeft. Op elke straathoek vind je wel iets nieuws of geks (in positieve zin!), zoals de grootste vrijstaande toren ter wereld, grote Shinto-heiligdommen omringd door kersenbloesembomen, sumo worstel toernooien, robotcafés, bruisende winkelcentra met kleurige Harajuki-meisjes en straten bomvol tv-schermen. En dan hebben we het nog niet eens over de geweldige keuken gehad – wil je de sushi even aangeven?

11. Washington D.C.: om de politieke sfeer te proeven

Nu de ogen van de wereld meer dan ooit op de Amerikaanse politiek gericht zijn, is er geen beter moment denkbaar om de historische bezienswaardigheden van Amerika’s hoofdstad te ontdekken en in de Mall in de voetstappen van voormalige presidenten te stappen. Misschien (je mag het ontkennen) heb je alle afleveringen van House of Cards al op Netflix gezien en fantaseer je hoe je die man bent naar wie Frank Underwood iets fluistert als hij wegloopt uit een situatie. Maar wat ook de reden is om naar Washington D.C. te gaan, je wilt natuurlijk in elk geval het Witte Huis zien…

Welke bestemming kies jij?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden