Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 5 beste bestemmingen voor een slimme vakantie

De 5 beste bestemmingen voor een slimme vakantie

Het is tijd voor een break. Jij merkt het, wij merken het, zelfs je overbuurvrouw merkt het.

In de razendsnelle werkomgeving van de 21e eeuw draait algauw je hele leven om je baan. Hoe vaak heb je de opmerking “neem even pauze” al niet gehoord in de wandelgangen van je werkplek? Het is ongelooflijk belangrijk om af en toe een stapje terug te doen, afstand te nemen van je todolijst en te gaan relaxen als je lichaam en geest te veel spanning ervaren. Je kunt dan natuurlijk voor je uit gaan staren op een zandstrand, maar wat dacht je ervan om te leren duiken, tangodansen, empanadas te leren klaarmaken of een nieuwe taal te leren? Ga op “smart vacation” oftewel “slimme vakantie”, een mix van persoonlijke ontwikkeling en vakantie.

Ben je klaar om méér uit je vakantiedagen te halen? Hieronder een lijst van onze favoriete bestemmingen voor een slimme vakantie.

1. Londen
Versterk je taalvaardigheden in een van de cultuurhoofdsteden van de wereld. In Londen vind je een aantal van de beste musea en markten ter wereld (van het British Museum tot de Portobello Road Market) met zowel eeuwenoude bezienswaardigheden als heerlijke lekkernijen in overvloed. En het beste van dit alles: ze zijn gratis. En elke laatste vrijdag van de maand kunnen groepen studenten zelfs ‘extra laat’ naar een museum gaan om te netwerken in het Engels, lezingen bij te wonen, een drankje te drinken en van live muziek te genieten.

2. Miami
Miami heeft méér dan alleen maar stranden van wereldklasse. Sluit je af van alle werktoestanden in een stad die bekendstaat op zijn Latijns-Amerikaanse vibe: oefen salsa met een lokale leraar, dineer al fresco met je nieuwe vrienden terwijl je je Engels oefent en aanschouw de bijzonder kleurrijke Art Decowijk.

3. Malta
Malta is het Mediterrane eiland waarvan je nooit wist dat je het moest bezoeken. Dankzij de archeologische sporen van Romeinse aanwezigheid en de duizenden jaren oude opgravingen is dit zonnige land de ideale plek voor een slimme vakantie. Besluit bij zonsopgang spontaan een (scuba)duik in zee te nemen en oefen daarna je taalvaardigheden boven een traditionele Maltezer snack bij de lunch.

4. Madrid
In de hoofdstad van Spanje hangt een kunstzinnige sfeer en een aanstekelijke energie die je bijna nergens anders vindt. Geniet van wat tapas op Calle Cava Baja en ontdek tussen de lessen door de geheimen van Picasso in het Reina Sofia Museum, samen met andere professionals. Pro-tip: vergeet niet ‘Hala Madrid!’ te roepen als je de witte Réal-voetbalshirts tegenkomt.

5. Parijs
In het elegante Parijs kom je de geschiedenis tegen bij elke gotische torenspits en elke heerlijk ruikende patisserie. Van de Renaissance tot de revolutie: de Franse hoofdstad was altijd al het epicentrum van verandering in Europa. Slenter door de chique Parijse boetiekjes vlak bij de Champs-Élysées of bestel een café au lait in Café de Flore om mensen te gaan kijken. Het zal in beide gevallen haast sprookjesachtig aanvoelen.

Ben jij klaar voor een slimme vakantie?Ontdek de bestemmingen

Deel dit artikel

Laatste blogs van Reizen