GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om naar Toronto te gaan

10 redenen om naar Toronto te gaan

Ik had nooit geweten dat ik zó verliefd op een stad kon worden. Toen ik mijn koffer pakte om een vriend in Toronto te bezoeken, had ik vooraf veel zin om hém te zien, maar was ik nog niet echt enthousiast over de stad zelf. Dat was zó’n verkeerde inschatting: ik wilde er nooit meer weg!
Toronto wordt 100% ondergewaardeerd. Ik vind het er misschien nog wel leuker dan in New York. Laat me je uitleggen waarom je een tripje naar Toronto moet plannen (en je mij moet meenemen in je koffer).

1. De Torontonians

Het eerste waar ik altijd op let als ik op reis ben, is het contact met de locals. Torontonians, zoals mensen uit Toronto worden genoemd, zijn in het algemeen extreem vriendelijk, beleefd en aardig. Ze stralen een soort warmte uit waardoor je je er meteen thuis voelt. Los daarvan is de stad ongelooflijk multicultureel: één op de twee Torontonians is geboren in het buitenland! Zo leer je er snel allerlei mensen en culturen kennen van over de hele wereld.

Pro-tip: probeer een gesprekje aan te knopen met iemand in een bar, of vraag gewoon de weg. Het zal je verbazen hoe graag mensen willen kletsen of je willen helpen.

2. Het eten

Het lastigst aan mijn verblijf in Toronto vond ik het bepalen wat ik wilde eten. De food scene van Toronto is uiteraard een afspiegeling van de culturele en etnische diversiteit. Waar heb je vandaag zin in? Indiaas? Chinees? Grieks? Of wat dacht je van een grote berg Franse frietjes, kaaswrongels en jus? Poutine komt oorspronkelijk uit de Frans-Canadese provincie Québec, maar aangezien het Canada’s officieuze nationale gerecht is, is het ook in Toronto behoorlijk populair.

Pro-tip: twijfel je of je wel zo’n portie poutine wilt? Wacht tot drie uur ‘s nachts. Het is zeker dan niet alleen overheerlijk, maar er zijn talloze restaurants die het tot diep in de nacht serveren.

3. Sport in overvloed

Voor sportfans is Toronto het paradijs. Elk seizoen is er wel een sportteam dat je absoluut moet volgen! Bovendien zijn de wedstrijden prima betaalbaar. Bekijk de prestaties van de Maple Leafs op de ijsbaan, ga naar een NBA-basketbalwedstrijd van de Raptors of kijk een hele middag honkbal in het Blue Jays-stadion. Je zult je hoe dan ook vermaken.

Pro-tip: aangezien ijshockey de populairste sport van Canada is, kunnen tickets voor de Maple Leafs nog best duur uitvallen. Ben je op zoek naar een leuk en betaalbaarder alternatief, ga dan naar de Raptors.

4. Alle ruimte

Overal in Toronto vind je groengebieden. Op bijna elke straathoek vind je wel een park en veel straten zijn omzoomd met grote groene bomen die er prachtig uitzien in de lente en zomer.

Pro-tip: Toronto’s oude centrum is mijn favoriete deel van de stad. Je vindt hier volop grote parken waar je de hele middag kunt rondhangen.

5. De films

Heb je de tv-serie Suits gezien? De film Mean Girls? En wat dacht je van The Incredible Hulk en Hairspray? Wil je weten wat al deze producties met elkaar gemeen hebben? Jawel: ze zijn opgenomen in Toronto. Wanneer je plekken uit je favoriete film of serie herkent, voelt een wandelingetje door de stad alsof je rondloopt op een filmset.

Pro-tip: check voor vertrek ons artikel over alle filmlocaties in Toronto.

6. Het is er zo schoon

Doorgaans bestaat er een direct verband tussen de grootte van de stad en hoe smerig het er is. Toronto heeft echter volledig lak aan die regel en is zelfs de schoonste stad waar ik ooit ben geweest. En hoewel ik Vancouver nog niet heb bezocht, durf ik best al te zeggen dat Toronto de schoonste stad van Canada is.

Pro-tip: maak er geen puinhoop van.

7. Cultuur

De hele nacht dansen, de hele dag sporten, naar concerten gaan… Toronto is een eindeloos paradijs van geweldige culturele activiteiten.

Pro-tip: houd je van koffie en bordspelletjes, ga dan naar Snakes & Lattes.

8. De roadtrips

Een van de leukste grappen over Toronto gaat over hoe er niks buiten Toronto is. Dat klopt wel een beetje, maar met wat moeite, tijd en een huurauto kun je binnen een paar uur rijden toch een paar hele coole wijngaarden, cottages, watervallen en schattige stadjes ontdekken.

Pro-tip: heb je zin in een dagtripje? Ga de Nigara-watervallen bekijken en sluit je dag af met een wandeling door de prachtige plaats Hamilton.

9. Beroemde kunst en artiesten

Toronto is niet alleen de plek waar geweldige films vandaan komen: het is ook een stad waar geweldige artiesten vandaan komen. De populairste? Mr. Drake!

De meeste Torontonians zijn dol op Drake en op wat-ie heeft gedaan om de stad te promoten. Hij heeft zelfs The Drake Hotel geopend: ga daar zeker even langs.

Pro-tip: Drake zit bij haast bij elke Raptors-wedstrijd in het publiek. De hoogste tijd dus om een potje basketbal bij te wonen!

10. Niet te veel toeristen

In tegenstelling tot andere grote Noord-Amerikaanse steden zijn er verrassend weinig toeristen in Toronto. Of misschien is de stad gewoon zo groot dat ze niet echt opvallen. Aangezien ik uit Barcelona kom, was dat een grote verrassing voor me!

Pro-tip: doe alle toeristische dingen. Zonder alle mensenmassa’s kun je T-town echt waarderen!

Wil je Engels leren in Toronto?Lees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer