GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Hellen uit België bij EF Vancouver

Al van jongs af ben ik gefascineerd door de wereld! Ik hou van de natuur en popel om allerlei nieuwe plaatsen te ontdekken! Reizen is voor mij dan ook echt een must en ik geniet van elke seconde! (behalve de jetlags dan, haha) Maar als ik dan toch thuis in België ben zit ik het liefst op de rug van een paard of met mijn vrienden gezellig op café.
EF Ervaringen: Hellen uit België bij EF Vancouver

Hoi! Mijn naam is Hellen en ik ben 17 jaar. Deze zomer ben ik voor een maand naar het mooie Vancouver getrokken met EF! Dit was dé ervaring van mijn leven: ik heb vrienden voor het leven gemaakt verspreid over heel de wereld en ik heb uiteraard ook veel geleerd hoor! 😉

Vancouver, gelegen in het prachtige British Colombia is een heel gevarieerde stad. Je bent nooit ver van een van de bekende parken of bergen terwijl je je eigenlijk ook in een stad bevindt die heel modern is. Dat is exact de reden waarom ik voor deze geweldige locatie heb gekozen!

De start van mijn avontuur in Vancouver

Nadat ik bijna een jaar vol ongeduld gewacht had op de reis van mijn leven, zat ik plots al in de auto op weg naar Schiphol Airport. Ik was goed voorbereid, maar toch had ik enorm veel stress voor het onbekende. Door de My EF app kende ik al enkele mensen die op dezelfde vlucht zaten, maar wat als het daar dan toch mis zou lopen? Uiteindelijk was het allemaal onnodige stress! Want al snel waren de eerste zenuwen verdwenen en zat ik al met een klein vriendengroepje op de lange vlucht naar Vancouver. Ik was officieel onderweg naar een avontuur dat ik nooit meer zou vergeten!

Eens aangekomen in Vancouver, liep het allemaal al snel op rolletjes. De eerste schooldag maakte ik meteen vrienden en er zouden nog vele vriendschappen volgen tijdens de rest van mijn verblijf! Ik werd meteen door de stad gesleurd omdat mijn vrienden me alles wouden laten zien! Zo gingen we van het gezellige Gastown naar ‘the commercial district’ met alle indrukwekkende wolkenkrabbers! Na dit alles eindigde mijn dag op English bay, waar de EF-studenten elke donderdag en vrijdag een feestje bouwen! De eerste drukte liet ik wat over me heen waaien (grotendeels door de jetlag), want alles wat ik wou doen was genieten.

EF-activiteiten in Vancouver

Ik boekte het eerste weekend meteen een 4-daagse trip naar de wereld beroemde Rocky Mountains. Ik wist dat ik hier op zou kunnen laden na mijn zware reis en drukke eerste week en man wat had ik gelijk. Na wat te slapen op de bus werd ik wakker en meteen waren mijn ogen wijd open gesperd! De bergen en de natuur zijn zó veel indrukwekkender dan ik ooit had durven dromen. Het enige woord dat ik uit mijn mond kreeg was ‘WAUW!’.

En dat was nog maar het begin … We gingen van een veel te warm gebied -waar er bosbranden waren- naar het koudere gedeelte, waar we de gletsjers en de prachtige blauwe meren vonden. Daar kregen we de kans om een polar bear swim te doen! Als je de kans krijgt laat de kou je dan echt niet tegenhouden, spring er gewoon in! Je voelt je echt herboren, haha! Maar ik raad je aan om ook even stil te staan bij de schoonheid en het #NoFilter gehalte van deze betoverende plaats!

De twee weekends die daarop volgden, ben ik naar Whistler en Tofino geweest. Deze twee uitstappen waren ook weer een hele ervaring op zich. Een zeer lange, niet ondersteunde gondel tussen de bergen in Whistler en het surf stadje Tofino op Vancouver Island waar grote ketens zoals McDonalds niet welkom zijn! Deze plaatsen raad ik echt enorm aan, want het maakt je weer een ervaring rijker.

Een lesdag tijdens een EF-taalreis

Tijdens de week genoot ik van elke les waar ik telkens veel bijleerde. De lessen zijn niet gevuld met saaie grammatica maar we bespraken interessante onderwerpen met grappige, behulpzame leerkrachten. Daarna varieerde mijn planning van gewoon door de stad zwerven en genieten op het strand tot een volgeboekte dag waarin ik Science World bezocht of ging fietsen rond Stanley Park. Er is zo een groot aanbod aan activiteiten, dus er is voor iedereen wel iets dat hij/zij graag doet.

Tot slot wil ik nog even laten weten dat ik zo enorm blij ben dat ik gekozen heb om op dit avontuur te vertrekken! Het vraagt wat moed om je ouders en vrienden achter te laten en om te besluiten jezelf in het onbekende te gooien, maar ik raad het iedereen aan. Ik leerde er zo enorm veel: niet alleen op vlak van taal, maar ik leerde o.a. ook om voor mezelf te zorgen, mijn plan te trekken en eventuele problemen zelf op te lossen zonder de hulp van de mama en de papa. Ik ben er door dit avontuur zeker meer volwassen en verantwoordelijk geworden. Daarbovenop is natuurlijk ook mijn engels enorm verbeterd en ben ik gestegen naar taalniveau C2!

Ik mis al mijn vrienden nu al en ik zou zo graag teruggaan naar deze geweldige plaats om al de prachtige herinneringen opnieuw te kunnen beleven!

Wil je meer ontdekken over mijn prachtige reis? Of heb je een vraagje over EF? Twijfel dan niet om me een berichtje te sturen op Instagram: @hellenbruyndonckx of op my EF: http://my.ef.com/Hellen24

Wil jij net zoals Hellen een onvergetelijk avontuur beleven?Ga op taalreis met EF!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer