GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Een taalcursus in Oxford: Living the real English life

Mijn naam is Gina Pieters, 21 jaar en ik werk als secretaresse. Vorig jaar had ik besloten om uit mijn comfortzone te stappen en mijn droom waar te laten maken door voor het onbekende te kiezen: studeren in het buitenland in mijn eentje. In mijn vrije tijd ben ik, in de zomer, vooral te vinden op festivals met mijn vriendinnen en in de winter ben ik Netflix verslaafd. Eén keer in het jaar ben ik voor een weekendje te vinden in Barcelona en daarnaast wil ik ook elk jaar een mooie verre reis maken.
Een taalcursus in Oxford: Living the real English life

We all keep dreaming and luckily dreams come true’’. Een taalcursus volgen in het buitenland is iets unieks, bijzonders en iets waar ik zelf nooit over nagedacht had om dit zelf te kunnen gaan ervaren, dankzij EF heb ik mijn droom waar kunnen maken. Ik ben 21 jaar en al fulltime aan het werk als secretaresse. Veel mensen uit mijn omgeving zeiden tegen mij ‘zie je nou wel dat studeren leuk is’, maar de reis die ik heb gemaakt naar Oxford valt met niets te vergelijken. Het valt niet te vergelijken met studeren of een reis maken in het buitenland. Ik heb gekozen om niet verder te gaan studeren na mijn MBO diploma maar om hogerop te komen in mijn carrière pad door middel van cursussen. Later zou ik ook graag internationaal willen gaan werken. Ik ben een keer per ongeluk eigenlijk op de site van EF terecht gekomen en voor dat ik het wist had ik informatie opgevraagd. Binnen twee weken had ik mijn volledige taalcursus van vier weken naar Oxford geboekt.

Ik vond het heel moeilijk om te kiezen naar welk land/stad ik wilde gaan en alles klinkt natuurlijk super gaaf. Na veel contact met het EF kantoor in Amsterdam en door middel van informatie op internet had ik uiteindelijk besloten voor Engeland – Oxford. Als ik aan Engeland denk heb ik een bepaald beeld voor me, hoe het eruit ziet en hoe het leven daar is. En dat maakt Oxford zeker waar. Elke dag, vooral in het begin, stond ik op met het gevoel alsof ik in een film liep. Niet ver van huis maar toch het gevoel dat je in een totaal andere wereld was.

EF Oxford

Het leukste aan Oxford is, is dat het een school met campus is. Dat maakt de ervaring nog leuker, om met iedereen in hetzelfde gebouw te verblijven. Dit maakte het ook makkelijker om na schooltijd leuke dingen te gaan doen. Je komt altijd wel iemand tegen die ook een vrije middag of ochtend heeft, want je hebt maar halve dagen school. Je hebt veel verschillende lessen maar allemaal even leuk en nuttig. Je praat veel en bent actief bezig.

Ik ging altijd lopend naar het centrum van Oxford, wat wel een aardig stukje lopen is, maar je loopt langs allemaal winkels, pubs, universiteiten, oude gebouwen etc. Elke keer de weg naar het centrum keek ik mijn ogen uit. Oxford is een erg dure stad maar ook een studentenstad, dus overal hebben ze studentenprijzen en als EF student val je daar natuurlijk ook gewoon onder. Ik was bijna elke dag in de stad te vinden.

Daarnaast regelt de school ook veel excursies en activiteiten. Het leukste is om je excursies met je vrienden die je daar ontmoet te boeken, hier houd je de leukste en mooiste herinneren aan over. En vooral niet te vergeten: Londen. Londen is heel goed (en goedkoop) te bereiken vanuit Oxford.

Mijn ervaring

Vanaf dag één maak je al vrienden van over de hele wereld waarmee je al snel een hechte groep vormt. Je vormt een speciale band met je medestudenten, je gaat zoveel met elkaar om want je maakt allemaal hetzelfde mee. Elke dag praat je met nieuwe mensen in je klas, in de kantine, in de studentenlounge. Het is zo bijzonder, iedereen is geïnteresseerd in elkaar, in elkaars cultuur. Je maakt niet alleen je bestemming mee, maar ook de cultuur van mensen over de hele wereld. Wat ik vooral heel erg mis, is na het avondeten met je vrienden de pub in gaan en hier kom je natuurlijk ook weer andere EF studenten tegen. Gezellig met z’n allen een biertje drinken, the real English life.

Ik ben blij dat ik een stad zoals Oxford heb mogen ervaren. Als vakantie of stedentrip zou het nooit in je op komen om naar Oxford te gaan. Daarnaast zou ik iedereen aanraden om een taalcursus in het buitenland te gaan volgen en ook vooral om dit in je eentje te gaan doen. Je komt jezelf heel erg tegen als je alleen op pad gaat, je leert er zo ontzettend veel van. Daarnaast heeft het mij ook verder in mijn carrière gebracht, elk bedrijf weet wie EF is en wat het doet, ze zijn gelijk onder de indruk.

Nieuwe avonturen zijn spannend maar het is iets wat je je leven lang bij je houdt. Om in contact te komen met zoveel verschillende culturen is iets unieks. En ook de verschillende talen van iedereen, wat bij mij weer de interesse heeft opgewekt om ook andere talen te gaan leren. Ik heb nog steeds contact met mijn vrienden van daar, ook hebben we elkaar al een keer opgezocht. Eén ding is zeker, het zijn vrienden voor het leven.

Als je nog vragen hebt over mijn ervaring of vragen over Oxford kan je mij een bericht sturen op instagram: ginapieters.

Wil jij ook Engels leren in Oxford?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer