GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Een tussenjaar in Japan met Daria

Daria moest stoppen met haar studie Japanstudies, omdat haar taalvaardigheden nog niet goed genoeg waren. Daarom besloot ze om twee maanden met EF weg te gaan.
Een tussenjaar in Japan met Daria

In 2014 begon ik met de studie Japanstudies aan de Universiteit van Leiden. Mijn liefde voor Japan was groot, maar ik had amper ervaring met de taal. Allemaal leuk en aardig, maar na twee maanden wist ik dat mijn Japans niet goed genoeg was om naar volgend semester te gaan. Ik stopte met mijn studie. Om eerlijk te zijn vond ik het vreselijk om te stoppen met iets waar ik wel passie voor had. Ik besloot productief te zijn in mijn vrije maanden. Ik wist dat ik aan mijn taal moest werken als ik volgend jaar opnieuw met mijn studie wilde beginnen.

Wat gebeurde er toen?
Toen kwam ik weer een folder van EF tegen tussen al mijn oude papieren. Na overleg met mijn ouders gingen we naar het kantoor in Amsterdam en toevallig kwam ik daar achter dat een van mijn studiegenoten een paar jaar geleden ook met EF naar Tokio is gegaan. Hij beantwoordde al mijn vragen over school, accommodatie en het leven in Japan zelf. Boem. Ik besloot twee maanden alleen naar Tokio 東京te gaan om een cursus te volgen.

Op naar Japan…
Japan 日本 was alles wat ik verwacht had en meer. Alleen omdat ik al omringd was door de Japans sprekende mensen voelde ik meer een connectie met de taal en cultuur. Mijn leraren waren geweldig en hielpen mij om veel te begrijpen zonder Engels tegen ons te spreken. De lessen waren zo leuk dat je ze niet wilde missen en er was genoeg tijd om daarna met mijn mede EF-studenten te verkennen wat Japan te bieden had.

Mijn avonturen in Japan
Ik heb met een shinkansen (bullettrain) naar Kyoto京都 gereisd en de EF-staff heeft ons daar alles laten zien. Mijn favoriete plek was het Nara Park waar je hertjes kon voeren die zelf naar je toe kwamen en gingen buigen als ze een koekje wilden. Zelfs dieren zijn beleefd in Japan.
Er zijn veel themacafés in Japan. Het raarste café wat ik bezocht, was het Robot Café. Er waren (wat een verrassing) robots, dansers en zelfs een reuzen slang. Wat hebben de dingen met elkaar te maken? Ik weet het ook niet maar het was leuk. Tokio Tower, Ueno Zoo, Katten Cafe en Maid Café zijn maar paar voorbeelden van dingen die ik heb gezien. Geloof me ook als ik zeg dat wanneer je Japanse sushi of ramen hebt geproefd je het niet meer in Nederland kan eten. Het eten is te lekker in het land van de reizende zon.

De beste beslissing van mijn leven
Hoe eng ik het ook vond om zo ver te reizen naar een land waar niemand me zou verstaan zonder vrienden of familie, ik heb geen seconde spijt gehad. Het was een ervaring die mijn leven heeft veranderd. Ik heb mijn Japans zodanig verbeterd dat ik nu in mijn tweede jaar van Japanstudies zit met mijn propedeuse op zak. Met mijn mede EF-studenten heb ik nog steeds contact en paar van hen zijn mij ook komen bezoeken in Nederland. Mijn tickets voor Berlijn zijn ook geboekt, want ik ga mijn EF-roommate daar bezoeken. Al met al was het jaar waarin ik besloot om met mijn studie te stoppen een van de beste jaren van mijn leven.

Wil jij ook een tussenjaar in het buitenland?Bekijk hier alle mogelijkheden
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer