Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF ervaring: Fleur in Cambridge en Oxford

EF ervaring: Fleur in Cambridge en Oxford

Soms moet je uit je comfortzone om jezelf uit te dagen of te overwinnen. Toen ik vijftien was (2016), heb ik dat gedaan op mijn reis naar Cambridge. Voor mij was dit een grote stap uit mijn comfortzone. In de derde van de middelbare school was ik nogal onzeker over mijn Engels en durfde bijna niet in deze taal te spreken. EF Nederland was de ideale manier om van mijn onzekerheid af te komen en het bood met ook nog eens de mogelijkheid om te reizen! Het was zo’n geweldige ervaring dat ik het jaar erop (2017) nog een reis met EF Nederland heb gemaakt, deze keer naar Oxford. Beide keren ben ik twee weken weggeweest. Ik heb er zoveel herinneringen, vrienden en plezier aan overgehouden aan mijn avonturen met EF Nederland dat ik mijn ervaringen graag deel!

Cambridge

De vlucht

Ik heb veel obstakels overwonnen op mijn reizen. Als vijftienjarige had ik enorme vliegangst. Het feit dat zo’n groot ding kon blijven zweven, maakte me misselijk. Gelukkig bood EF Nederland de mogelijkheid om met een groep te vliegen. Toen ik op Schiphol aankwam, stond bij de incheckbalie iemand met het herkenbare roze EF-shirt. We waren met een stuk of tien mensen die allemaal naar Clare College in Cambridge gingen. Dit stelde me gerust en het was een rustige en fijne vlucht. We kregen ook informatie over wie we konden contacteren van EF Nederland als er iets mis was. Eenmaal aangekomen op het vliegveld in Londen stonden twee transfers voor ons klaar die ons naar Cambridge brachten. Het was een reis van ongeveer 2,5 uur door het Engelse landschap.

Kamergenoot

Op de campus was het druk en er was een levendige sfeer. We kregen onze kamers toegewezen. Mijn kamergenootje kwam uit Mexico. Ik kon helaas niet goed met haar praten, maar gelukkig stonden de staff-leden voor me klaar en mochten we van kamers wisselen. Met mijn tweede kamergenootje had ik wel een klik en het was fijn om iemand te hebben waar je ’s avonds mee kon praten.

De lessen

De lessen waren ongelofelijk leuk! Het voelde niet als school en dat is zo bijzonder aan EF Nederland. Hoewel je wel degelijk een taal leert, gebeurt dit op een leuke en vrije manier. Thuis had ik een lees- en luistertest gemaakt en op de campus zelf had ik nog een speaking test om mijn niveau te bepalen. Hierdoor kwam ik in een klas met kinderen met hetzelfde niveau. Ik zat in B2.3. We kregen diverse opdrachten; van het plannen van een bankoverval tot het meedoen aan een talentenjacht. Ik heb enorm veel gelachen. De kleine opdrachten, spelletjes en gesprekjes die je met je buitenlandse klasgenoten moest voeren, hielpen me om in het Engels te spreken. Ik had immers geen andere keuze, maar het voelde niet alsof de taal aan me werd opgedrongen.

Ik deed een intensieve cursus en had hierdoor een les genaamd project class. Dit vond ik persoonlijk de leukste lessen. Het was een algemene klas, waardoor je nog meer mensen leerde kennen. We hadden een geweldige leraar (Jimmy, you rock!) die ons telkens een ander onderwerp gaf om over te praten. Het waren diepe, maar ook grappige onderwerpen.

De activiteiten

Tijdens de activiteiten kreeg je ook weer de kans om anderen te leren kennen. Meestal gingen we Cambridge in en moest je in groepjes kleine opdrachten uitvoeren. In je vrije tijd, mocht je doen wat je wilde. De opdrachten en spelletjes waren simpel, maar de activiteiten waren bedoeld om sociaal te zijn. Het verbaasde me hoe makkelijk ik in het Engels kon praten. Aangezien je buitenlandse vrienden maakte, moest je wel in het Engels spreken. Dit liet me zien dat ik het ook echt kon. Mijn woordenschat werd enorm opgebouwd door de activiteiten. Elke avond organiseerde de staff allerlei dingen waar je aan mee kon doen. Zo waren er feesten en we deden aan punting, een soort gondel waarin je over de gracht voer.

Cambridge

In het weekend waren er uitstapjes naar andere steden. Je mocht zelf kiezen waar je heen ging en of je ging. Ik ben naar Londen geweest. Door dit uitstapje ben ik nog beter bevriend geraakt met mijn vrienden dan ik al was. We hebben gezellig kunnen praten en natuurlijk even de toerist uitgehangen met het maken van foto’s. De laatste donderdag van mijn verblijf ben ik naar de Harry Potter Studio’s geweest. Een geweldige ervaring die ik met mijn nieuwe vrienden heb kunnen delen.

Oxford

Mijn tijd in Cambridge was zo leuk dat ik besloot om nog een keer met EF Nederland weg te gaan. Ik wilde wel naar een andere locatie, omdat het vreemd voelde om zonder de mensen van mijn reis toen, er nog een keer heen te gaan. Daarom besloot ik om naar Oxford te gaan. Mijn onzekerheid in het Engels was verdwenen en ik merkte dat ik meer initiatief nam. Zo hadden we een groepschat aangemaakt met mensen die in dezelfde periode naar Oxford gingen. Dit konden we zien via de EF app en op ons account op www.ef.com. Ik was hier actief in en heb zelfs voor mijn vertrek al mensen uit Argentinië ontmoet die ook naar Oxford gingen. Ik vloog dit keer ook alleen, omdat ik door mijn groepsvlucht naar Cambridge van mijn vliegangst ben afgekomen.

Meteen al vrienden

Net als in 2016 werd ik ook nu opgewacht op het vliegveld in Londen door een transfer om me naar Oxford te brengen. De reis was korter en toen ik op de campus aankwam, stonden er twee Argentijnse vrienden op me te wachten die ik al had ontmoet. Ik werd meteen opgenomen in hun vriendengroep en het voelde na één dag of ik ze al jaren kende.

Een niveau omhoog!

Ook dit jaar had ik weer de toetsen om mijn niveau te bepalen. Ik werd in C2.1 geplaatst! Ik ben dus meer dan een hele niveau omhoog gegaan in een jaar, mede dankzij mijn reis met EF Nederland naar Cambridge. Naast de normale lessen, had ik spin classes. Er waren allerlei soorten lessen. Ik koos voor schrijven en cultuur, omdat daar mijn interesses liggen. Daardoor merkte ik dat mijn schrijfvaardigheden al na een week veel beter waren geworden en dat het praten over culturen mijn woordenschat verbeterde.

Op beide reizen met EF Nederland zoveel lieve en leuke mensen ontmoet waar ik nu, in 2019, nog steeds heel goed contact mee heb. Sterker nog, afgelopen zomer heb ik vrienden in Argentinië bezocht en dit jaar ga ik weer mensen daar opzoeken! EF Nederland gaf me de moed om mezelf te kunnen zijn, vrienden voor het leven en onvergetelijke avonturen. Deze ervaringen zal ik voor altijd bij me dragen.

Net als Fleur ook nieuwe bestemmingen ontdekken en vrienden maken voor het leven? Start jouw EF avontuur vandaag nog en bestel de gratis brochure.Gratis brochure

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen

Ontmoet winnares Chiara