Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF ervaring: Maud in Bournemouth

EF ervaring: Maud in Bournemouth

Op 2 juli 2017 was het zover, de dag dat ik naar Bournemouth vertrok was na maanden aangebroken. Ik vloog met drie andere mensen vanaf Schiphol naar London. Daar aangekomen werden we netjes ontvangen door de mensen van EF en werd ik via een transfer naar mijn gastgezin gebracht.

Ik kwam aan bij mijn gastgezin en werd met open armen ontvangen door een moeder van 28 jaar met twee kinderen. Omdat ik toen 16 jaar was, deed ik de jongerencursus en dat houdt in dat je naast Engelse les ook activiteiten doet. In de eerste week gingen we allemaal leuke activiteiten op het strand doen zoals, beachvolleybal, zwemmen en voetballen. En hadden we een lunch in een all you can eat-restaurant.

Gastmoeder

In de tweede week gingen we naar een ander gebouw. Ik nam toen elke ochtend de bus. We deden activiteiten op het grasveld voor de school en hadden we lunch in de kantine, wat een typische Engelse schoollunch was.

In mijn tweede week kwamen er ook heel veel mensen uit Nederland en dat was erg gezellig. In die week zijn we ook op excursie gegaan naar Durdle Door. Ik heb in de tijd dat ik daar zat zo’n ontzettende sterke band gekregen met mijn gastmoeder dat ik tot op de dag van vandaag nog steeds contact met haar heb.

Avontuur

Ik heb ontzettende leuke dingen met haar gedaan. Mijn gastmoeder woont tegenover een shoppingmall, dus zijn we daar samen heen gegaan en we zijn samen naar het strand geweest en hebben heerlijke fish and chips gegeten. We hebben een Engelse TV marathon gehouden, en nog veel meer.

Ik heb twee hele mooie weken gehad, ondanks dat ik de eerste week heel veel last van heimwee had, is het zeker een avontuur dat ik niet had willen missen. Ik kan iedereen EF aanraden, naast dat je een nieuwe taal leert of verbetert, maak je ook vrienden over de hele wereld.

Ga net als Maud naar het buitenland om een taal te leren.Download gratis brochure

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen

Ontmoet winnares Chiara