GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Rosanne Peters in Honolulu

EF Ervaring: Rosanne Peters in Honolulu

undefined

Rosanne Peters

"Het leek mij een leuke en makkelijke manier om mensen te leren kennen van over de hele wereld."

Eind september 2022 vertrok ik naar EF Honolulu, Hawaii. Na een hele lange reis zou mijn avontuur eindelijk beginnen! In Nederland was het inmiddels al herfst, in Honolulu was het heerlijk strandweer. Ik zou voor twee maanden blijven, maar heb mijn verblijf uiteindelijk nog één week verlengd. Het was aan het begin even inkomen. Mijn kamergenoot uit Zwitserland was ook nieuw en op de introductiedag heb ik een aantal leuke mensen leren kennen. Pas na een paar dagen in mijn nieuwe klas voelde ik mij echt op mijn plek. Door vooral met veel verschillende mensen te praten en elke dag naast iemand anders te gaan zitten in de klas, leer je snel mensen kennen die echt bij je passen. Uiteindelijk heb ik hierdoor een paar mensen leren kennen waar ik mijn hele verblijf veel leuke dingen mee heb gedaan.

Accommodatie

Ik had gekozen voor een tweepersoonskamer in de residentie. Het leek mij leuk de kamer te delen met iemand anders en de vrijheid om alles zelf te bepalen, wat je niet hebt in een gastgezin, vond ik door mijn leeftijd ook belangrijk. Het voordeel was dat de residentie, destijds het Ohia Hotel, op vijf minuten loopafstand lag van het strand. Daardoor kon je voor of na de les gemakkelijk even naar het strand, en gingen we vaak 's avonds nog een keer om te eten en/of naar de zonsondergang te kijken. Het nadeel was dat ons een andere accommodatie was beloofd, waar ook een algemene gezamenlijke ruimte zou zijn om elkaar te ontmoeten. Dat hadden we in het Ohia niet.

Bestemming

Honolulu is een ontzettend mooie, leuke, gezellige en sfeervolle stad. Ook wordt de stad over het algemeen goed onderhouden en schoongemaakt. Je ziet de Amerikaanse invloeden om je heen, zoals de gebouwen, de fastfoodketens en de velen Amerikaanse toeristen. Toch voel je aan alles dat het een tropisch eiland is waar vriendelijkheid voorop staat en natuur belangrijk is. Ik had nooit verwacht dat een 'grote' stad zo knus en sfeervol kon aanvoelen. Dat maakte dat ik mij snel thuis voelde en mijn ervaring in Hawaii nog veel beter is geworden.

undefined

Activiteiten

We deden echt van alles. Veel naar het strand en 's avonds de zonsondergang bekijken. In Hawaii zijn ook veel hikes te doen, voor ieder wat wils. Kort, lang, zwaar, makkelijk, hoe fitter je bent hoe leuker de hikes worden, maar er zijn genoeg simpele en mooie hikes voor mensen die geen uren kunnen lopen. We huurden ook vaak een pickup truck, waar we dan achterin met een box genoten van de roadtrip en de zon. We bezochten mooie stranden aan alle kanten van het eiland, stadjes of gingen snorkelen met bijvoorbeeld dolfijnen, schildpadden en zelfs met tijgerhaaien. Daarnaast was een weekend weg naar een ander Hawaiiaans eiland zoals Kauai, Big Island of Maui ook een populair uitje!

Mijn leukste ervaring

Wat mij het meest bij zal blijven is het weekend weg naar Kauai, het groenste eiland. We hadden een leuke groep van negen waar ik de helft nog niet eens van kende, maar allemaal gezellige mensen bleken te zijn. Met onze pickup zijn we het hele eiland over gegaan, hebben we onder en achter een enorme waterval gestaan, heb ik op blote voeten een stijle hike naar beneden moeten maken door de modder en hebben we met een super snelle raft een vier uur lange tocht gemaakt langs de mooiste kust die ik ooit heb gezien! Hoewel dit weekend al vol zat met geweldige ervaringen, is dit nog maar een greep uit alle leuke dingen die ik in mijn tijd op Hawaii heb gedaan.

School

Het niveau van de lessen ligt erg aan welke leraar je hebt. In de negen weken dat ik er was, heb ik drie leraren gehad waarvan er twee heel goed en leuk waren. Uiteindelijk leer je het meeste door met mensen met verschillende niveaus te praten en nieuwe woorden te leren. Ook plezier daarbij is erg belangrijk. Uiteindelijk betaal je heel veel geld en volg je vrijwillig de lessen om een leuke tijd te hebben en je Engels te verbeteren. Daar was niet elke docent het mee eens. Gelukkig kan je in Hawaii ook surfen als keuzevak kiezen, dat kan toch niet ontbreken in het surfparadijs!

Advies voor anderen

Mijn advies is om zo open mogelijk erin te gaan en zoveel mogelijk dingen te doen die je normaal niet zou doen of durven, mits dat goed voelt en veilig is natuurlijk. Je bent al uit je comfortzone gestapt door een verre reis te maken in je eentje, probeer dan ook zoveel mogelijk nieuwe ervaringen op te doen. Je leert flexibel te zijn en nieuwe dingen over jezelf, zoals dat je soms je angst kan overwinnen door iets gewoon te doen met leuke mensen om je heen. Je leert daarnaast ook waar je niet van houdt. Allemaal wijze lessen die je weer meeneemt naar huis. Een andere tip is sparen. Hawaii is duur, maar alle gave dingen die je er kunt doen zijn het echt meer dan waard! Als ik nu op een vliegtuig zou springen, om naar een EF-bestemming te gaan, dan kies ik Australië. Sterker nog, in november ga ik opnieuw twee maanden met EF naar Sydney. Australië is een heel divers land met vooral heel veel mooie natuur. Doordat het een enorm land is, valt er ook heel veel te zien. Daarom ga ik na mijn tijd met EF ook nog verder rondreizen door het land. Ook was het altijd al een droom van mij om oud en nieuw te vieren bij de beroemde Harbour Bridge. Ik hoop opnieuw op een geweldige reis en nieuwe vriendschappen met mensen van overal ter wereld!

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden