GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF ervaring: Tamar naar EF Sydney en EF Brisbane

Tamar wist het zeker: na de havo wilde ze een tussenjaar in Australië doen. Na hard sparen vertrok ze naar de andere kant van de wereld om van haar droom werkelijkheid te maken.
EF ervaring: Tamar naar EF Sydney en EF Brisbane

Al 3 jaar lang wist ik dat ik na de havo een tussenjaar ging nemen en naar Australië wilde vertrekken. Al die tijd bij de supermarkt alle extra uurtjes aangenomen en heel hard gespaard. December 2018 was het eindelijk zover; in m’n eentje naar de andere kant van de wereld.

Ik vloog samen met mijn moeder en m’n zusje heen. We hebben toen kerst en oud en nieuw samen gevierd en in twee weken al heel veel gezien. Het Great Barrier Reef, Whitsundays en de laatste
week in Sydney. Toen die twee weken voorbij waren hebben zij mij naar m’n host family gebracht. Afscheid nemen was even lastig maar vanaf toen wist ik wel dat het toen pas echt ging beginnen.

Bungeejumping

De eerste schooldag was even spannend maar EF had alles top geregeld en zorgde voor super veel leuke activiteiten. Toen al veel nieuwe vrienden gemaakt waarmee ik die weken daarna onwijs veel heb meegemaakt. Bijna elke dag naar het strand (surfen) en Uber Eats bestellen. De tijd vloog echt voorbij en voor ik het wist was het alweer vakantie (april).

Samen met drie vrienden vertrokken we naar Nieuw-Zeeland. We hadden daar campers gehuurd om twee weken lang mee te touren. Super veel mooie dingen gezien en de laatste dag samen hebben we ge-bungeejumped; de derde hoogste ter wereld. Vetste vakantie ooit beleefd!

Host family

Daarna was het weer tijd om naar school te gaan. Ik had alleen besloten om te switchen van stad omdat ik graag meer wilde zien van het land en nog meer mensen wilde leren kennen. Een paar dagen nadat ik terugkwam uit Nieuw-Zeeland vertrok ik naar Brisbane. Ik werd super lief ontvangen door m’n nieuwe host family. Toen ik aankwam was de hele familie daar om me te verwelkomen. De eerste dagen op school moest ik echt wel heel erg wennen.

Na een paar dagen had ik iets meer m’n draai gevonden en ook superleuke vrienden gemaakt. Vanuit Brisbane weer heel veel nieuwe dingen gezien zoals Fraser Island, Byron Bay en Gold Coast. Iets wat ik zeker niet had willen missen.

Na 22 weken was EF echt voorbij. Superleuke graduation gehad en daarna een heel groot feest. Na EF ben ik zelf nog twee weken gaan reizen en heb ik Melbourne en de Great Ocean
Road gezien. Ook zeker een van de hoogtepunten in de afgelopen 6 maanden.

Vrienden overal ter wereld

Ik ben nu alweer een tijdje thuis, maar ben er helemaal van overtuigd dat ik daar later wil wonen. Ik kan niet wachten om weer terug te gaan en om al m’n vrienden overal ter wereld op te zoeken.
M’n eerste reis naar een van mijn beste vriendinnetjes is al geboekt; volgend jaar augustus ga ik haar opzoeken in Japan!

Dankzij EF echt de allerbeste tijd ooit beleefd en ik kan het zeker iedereen aanraden!

Ontdek alle EF bestemmingen; vraag direct onze gratis brochure aanGratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer