GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF ervaring: Tara naar EF Malaga

Net klaar met de havo, en nog geen flauw idee over de vervolgstudie. Tara hoorde via een vriendin over EF en besloot om 6 maanden naar het zonnige Malaga te gaan om Spaans te leren.
EF ervaring: Tara naar EF Malaga

Ik was net klaar met de HAVO en had nog geen flauw idee wat ik wilde gaan doen als vervolgstudie. Toen hoorde ik van een vriendin voor het eerst over EF en dacht gelijk: ‘dat is iets wat ik wil gaan doen.’ Ik ben 6 maanden naar het zonnige Malaga geweest en heb daar de tijd van mijn leven gehad. Al heel lang wilde ik Spaans leren in een Spaanstalig land en het onderwijs van EF zorgde ervoor dat ik het in deze korte tijd heb leren spreken. EF Malaga was niet alleen een geweldige belevenis doordat ik zo snel de taal heb kunnen leren. Het was daar ook enorm gezellig door de verwelkomende sfeer, de mensen en de omgeving.

Pippi Langkoushuis

Het klinkt een beetje apart, maar de school ziet er een beetje uit als een Pippi Langkoushuis. Het straalt echt gezelligheid uit en ik voelde me hier meteen thuis. Daarbij is de omgeving erg prettig, alles was dichtbij en zeer aangenaam. In de stad zaten er altijd wel mensen buiten en het was daardoor heel levendig. Ook het strand was in de buurt wat ervoor zorgde dat wij na school daar tijd konden doorbrengen om te relaxen. En in het weekend (of soms wel eens doordeweeks hihi) is de stad een awesome locatie om uit te gaan.

Daarnaast had ik fantastische docenten, allemaal leuk op hun eigen manier, heerlijk gevoel voor humor, hartelijk en zo kan ik wel even door gaan. Door hun enthousiasme werd het leren ook gelijk nog een stuk leuker.

Trips naar Marokko en Portugal

Elke week leer je weer nieuwe EF studenten kennen uit verschillende landen. Ik ben naar Malaga gekomen om de taal te leren. Maar ik heb ook zo veel andere dingen over bijvoorbeeld de verschillende culturen van mijn mede studenten geleerd.

Niet alleen door de mensen uit verschillende landen leerde ik andere culturen kennen maar ook omdat ik met de ‘EF activiteiten’ verschillende tripjes heb gemaakt. Zo ben ik naar Marokko en Portugal geweest. Ik had deze twee landen nog nooit bezocht dus vond het een superleuke ervaring dat ik voor een nice prijsje deze plekken kon bezoeken.

Om alles dan zo’n beetje samen te vatten, ik ben erg blij dat ik de keuze heb gemaakt om met EF Taalreizen naar Malaga te gaan. Als ik de tijd kon terugdraaien en alles nog een keer zou kunnen beleven dan zou ik dat ongetwijfeld doen.

Ook nog geen idee wat jij na de middelbare school wil doen? Ga op reis met EF. Ontdek al onze bestemmingen in de brochure.Gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Wil je een taal in het buitenland leren? Bestel een gratis EF brochure.

Lees meer