GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Carla uit Mexico bij EF Rome

EF Ervaringen: Carla uit Mexico bij EF Rome

Ik herinner me nog het moment dat ik te horen kreeg dat ik een EF Global stagiair in Rome zou worden. Ik was zo opgewonden, ik voelde de adrenaline door mijn lichaam gieren en ik kon de ongelooflijke ervaring die ik zou gaan meemaken niet geloven. Niets had me kunnen voorbereiden op de realiteit, Rome overtrof al mijn verwachtingen.

Vanaf het moment dat ik uit het vliegtuig stapte, stond er een transfer klaar om me van het vliegveld naar mijn nieuwe huis te brengen, dus hoewel de zenuwen me de baas waren omdat ik voor het eerst in Italië was, wist ik dat ik volledig veilig was. Vanaf dat moment ontmoette ik mensen van EF, onderweg sprak ik met een Japanse student die ook in Rome aankwam en in hetzelfde verblijf als ik zou verblijven. Ik vond het een geweldige ervaring om in een residentie te wonen met mensen uit zoveel verschillende landen. Ik heb al plannen om een aantal van mijn vrienden op te zoeken!

Als Global Intern was een van mijn verantwoordelijkheden om te werken als begeleider in de residentie, dus ik moest de EF-studenten helpen die daar verbleven. Door daar te wonen begreep ik de studenten beter, kon ik beter met ze omgaan en ze beter ondersteunen. Een andere taak van mij was om ervoor te zorgen dat de studenten zich thuis voelden als ze in het weekend aankwamen, om ze op maandagochtend naar school te begeleiden en als we in het weekend activiteiten hadden, zorgde ik ervoor dat ze op tijd op het ontmoetingspunt waren. In het algemeen zorgde ik ervoor dat ze zich gesteund en op hun gemak voelden tijdens hun verblijf.

Wat ik het leukste vond, was dat ik de omgeving van de residentie zo goed leerde kennen dat ik de studenten restaurants en gelateria's kon aanraden voor een leuke tijd na de les. Niet alles was makkelijk natuurlijk, ik hielp verschillende studenten met hun doktersafspraken en zorgde ervoor dat ze zich op hun gemak voelden in hun accommodatie.

Op school was het een beetje anders. Op maandagochtend begroette ik onze nieuwe studenten door ze een rondleiding door onze school en de omgeving te geven, hun vragen te beantwoorden tijdens de welkomstpresentatie en ze naar hun klassen te begeleiden. Daarnaast hielp ik de academisch directeur van de school met de spreektesten door ervoor te zorgen dat alle studenten op het juiste niveau zaten.

Wat ik zo leuk vond aan Rome is dat de meeste activiteiten gratis zijn. De hele stad is een levend museum, wandelen door de straten is wandelen in de geschiedenis en kunst. Sommige andere activiteiten waren gericht op eten of voor studenten om te genieten van het nachtleven van de stad.

Hoewel school het belangrijkste onderdeel was van een Global Intern, kon ik ook genieten van de voordelen van het leven in een nieuwe stad, waardoor ik de tijd had om Rome te verkennen en te leren kennen. Tijdens mijn 2 maanden in Rome proefde ik Romeinse pasta's van verschillende restaurants op een persoonlijke missie om de beste van de stad te vinden. Ik deed hetzelfde met gelato's, maar het was onmogelijk om de beste te vinden omdat ze allemaal zo goed smaakten - hoewel ik wel een paar fantastische gelato's heb geprobeerd die me versteld deden staan. Daarnaast bezocht ik de beste toeristische trekpleisters (en een paar geheime plekjes in Rome) met de vrienden die ik van over de hele wereld had gemaakt.

Mijn vrienden hebben hun eigen vermelding nodig. Sommigen zeggen dat het niet de plek is, maar de mensen die je ontmoet, maar in mijn geval waren het zowel de mensen als de stad die deze ervaring het beste maakten. Deze combinatie maakte elke herinnering nog specialer. Vrienden maken van verschillende nationaliteiten helpt je zeker om de talen die je kent te oefenen en opent je geest voor dingen die je waarschijnlijk nog niet eerder had overwogen.

Ik heb ook geleerd dat Mexicaanse zoetigheden niet voor iedereen zijn weggelegd - haha! Maar bovenal heb ik er een familie bij gekregen om mee te ontbijten, lunchen, dineren, musea te bezoeken, te picknicken of gewoon te relaxen en naar muziek te luisteren. Alle herinneringen die ik met hen heb gemaakt zullen voor altijd in mijn hart blijven en ik weet dat we elkaar weer zullen zien, ook al wonen ze aan de andere kant van de wereld.

Ze zeggen ook dat daden meer zeggen dan woorden, en als er nog enige twijfel bestaat over hoe magisch mijn ervaring bij EF Rome als Global Intern was, kan ik alleen maar zeggen dat afscheid nemen een van de moeilijkste dingen was die ik ooit heb gedaan. Dus als je van plan bent om een stad te bezoeken om de cultuur, het eten, de kunst en natuurlijk een nieuwe taal te leren kennen, dan zou EF Rome je eerste keuze moeten zijn. Ik weet dat alle EF scholen geweldig zijn, geloof me, je zult er geen spijt van krijgen. Elke dag voelde als een droom en elke dag werd ik wakker met een grote glimlach vanwege de kans die EF mij gaf als Global Intern.

Leer Italiaans in RomeOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer