GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Charlotte uit Frankrijk bij EF Barcelona

EF Barcelona - Duur van het verblijf: 5 maanden.
EF Ervaringen: Charlotte uit Frankrijk bij EF Barcelona

Ontdek de getuigenis van onze student Charlotte - EF Barcelona, duur van het verblijf: 5 maanden.

1. Waarom heb je ervoor gekozen om met EF te studeren?

Ik was op zoek naar een organisatie waar ik mijn Spaans kon perfectioneren zodat ik later in Spanje zou kunnen studeren. Na een gedetailleerde studie van alle organisaties, bood EF de beste training en de mogelijkheid om taalexamens af te leggen.

Daarnaast biedt deze organisatie ons de mogelijkheid om specifieke woordenschat te leren in bepaalde vakgebieden (zoals handel), wat erg handig is voor toekomstige studies.

2. Welk onderdeel van je verblijf was het meest succesvol?

Dankzij dit verblijf geloof ik dat ik de theorie die ik kende in de praktijk heb gebracht. Het is nu natuurlijker voor mij om mezelf mondeling uit te drukken en om anderen te begrijpen.

3. Welke EF activiteiten/excursies vond je het leukst?

Ik vond de excursie waarbij we de Bunkers van Carmel konden zien geweldig. 's Nachts biedt deze plek een buitengewoon uitzicht, 360 graden over heel Barcelona. Deze plek stelde me in staat om meer te leren over de geschiedenis van Spanje, in het bijzonder de Burgeroorlog.

Ik bezocht ook de Gotische wijk van de stad. Door deze activiteiten kon ik mezelf onderdompelen in de cultuur van dit land.

4. Welke herinneringen heb je aan je taalreis?

Tijdens dit verblijf heb ik vrienden gemaakt van over de hele wereld: uit Noorwegen, Zweden, Italië, de Verenigde Staten en ook uit Frankrijk. Ik herinner me bijvoorbeeld dat ik met vier vrienden een dag naar Tarragona ging. We bezochten de stad, het amfitheater en alle straten.

Een andere keer hadden we voor de laatste dag van mijn vriendin Lola een "meidenavond" in een van hun appartementen. Ik denk dat ik nog nooit zoveel gelachen heb in mijn leven. Ook toen we naar de Bunkers van Carmel gingen, boven op een heuvel, en het een uur duurde om in het donker via kleine trappen naar beneden te gaan. We schrokken van elk geluidje en moesten dan lachen.

Simpel gezegd zijn mijn beste herinneringen de momenten die ik met mijn vrienden doorbreng in een bar, de residentie of op het strand.

Leer Spaans in BarcelonaOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer