GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: France uit Frankrijk bij EF Seoul

EF Seoul - Lengte van het verblijf: 3 weken
EF Ervaringen: France uit Frankrijk bij EF Seoul

Ontdek de ervaringen van onze student France - EF Seoul, verblijfsduur: 3 weken.

1. Waarom heb je ervoor gekozen om bij EF te studeren?

Ik heb ervoor gekozen om bij EF te studeren omdat het de beste organisatie is om mee naar het buitenland te gaan; ze bieden een breed aanbod aan bestemmingen. Ik vond de organisatie en het gevoel bij één familie te horen ook al hebben we allemaal een andere achtergrond, erg prettig.

2. Wat was het meest succesvolle aspect van je verblijf?

Ik denk dat het de relaties zijn die ik heb opgebouwd. Dankzij EF heb ik nu vrienden van over de hele wereld met wie ik indrukwekkende momenten heb gedeeld. En natuurlijk het onderwijs! In het begin merkte ik geen grote veranderingen op, maar nu realiseer ik me dat het onderwijs van EF mij enorm heeft geholpen.

3. Welke EF activiteiten/excursies vond je het leukst?

Ik vond de "buitenlessen" erg leuk. De interactie met moedertaalsprekers was erg nuttig, ook al was het een uitdaging. Ik genoot ook van de uitstapjes naar Busan en de bezoeken aan musea/historische plaatsen. Hierdoor kon ik mijn taal blijven leren en me ook verdiepen in de verschillende culturele aspecten die Korea te bieden heeft.

4. Welke herinneringen heb je aan je taalreis?

Ik heb alleen maar goede herinneringen! Ik heb echt genoten van het verblijf bij een gastgezin; ze zorgden voor me alsof ik hun kind was, wat me diep heeft geraakt. De nachtelijke uitstapjes in buurten zoals Gangnam en Hongdae met studenten van over de hele wereld, lachen en het beroemde Koreaanse straateten eten.

Pizza en gefrituurde kip eten bij de Han rivier, de dagen afsluiten bij een karaoke, of zelfs het dragen van de Hanbok (traditionele Koreaanse outfit) op Bevrijdingsdag waren allemaal krachtige herinneringen! Ik had ook de kans om Busan te bezoeken, dat in het zuiden van Korea ligt. Het was leuk om de twee steden met elkaar te vergelijken.

In Busan heb ik goede herinneringen aan de dag aan het strand en de avond op het terras met Koreanen die ons het zuidelijke dialect leerden.

Leer Koreaans in SeoulOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer