GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Katharina uit Duitsland bij EF Kaapstad

Katharina ontsnapte aan de lockdown en bracht twee adembenemende weken door in Kaapstad.
EF Ervaringen: Katharina uit Duitsland bij EF Kaapstad

Safari in de magische wildernis van Afrika? Kijken naar adembenemende zonsondergangen vanaf Lions Head? En dit alles samen met vrienden van over de hele wereld?

Nu kun je je mijn taalreis naar het prachtige Kaapstad voorstellen, die ik in april 2021 gelukkig midden in de Corona pandemie kon maken. En ik zeg met opzet "gelukkig" - want ik ben meer dan blij dat ik aan de lockdown in Duitsland kon ontsnappen en twee heerlijke weken in Zuid-Afrika kon doorbrengen. ✨🌎

Maar even vanaf het begin: Ik ben Kati, 21 en een EF fan! Na mijn EF-taaljaar in Santa Barbara, Californië in 2019, was ik dolblij en wist ik dat dit niet mijn laatste reis met EF zou zijn.

✈ Last Minute naar Kaapstad

Begin maart 2021, bijna precies een jaar nadat Corona uitbrak, besloot ik relatief spontaan een taalreis te boeken. Mijn reislust, die groeide door de lange tijd van thuisblijven, wilde gestild worden.

Het was dus "Kati goes EF Cape Town" voor mij - een langverwachte wens ging in vervulling. Kaapstad is altijd al een plek van verlangen voor me geweest en nadat alle influencers zich een weg hadden gegeten door de heerlijkste restaurants van Kaapstad, stond Kaapstad bovenaan mijn bucketlist. 🤳🏼😍

😷 Relaxed reizen tijdens Corona.

Je vraagt je vast af hoe het was om te reizen tijdens Corona, vooral buiten Europa. En ik moet zeggen: Ik heb nog nooit zo ontspannen gereisd. Het vliegtuig dat me binnen elf uur naar een ander continent bracht, was verlaten.

Dus ik kon eindelijk ervaren hoe het voelde om te vliegen zonder dat mijn benen in slaap vielen, maar met genoeg ruimte. Gewoonweg heerlijk! Maar het beste was: Ik reisde niet alleen, maar ontmoette mijn inmiddels goede vriendin Lara op het vliegveld van Düsseldorf. Samen begonnen we vol spanning aan ons avontuur "Kaapstad".

🏠 Leven als eem Local

Ik had er bewust voor gekozen om tijdens mijn verblijf bij een gastgezin te wonen - ook al zag de slaapzaal er erg verleidelijk uit. Achteraf gezien ben ik echter erg blij dat ik de cultuur en de manier van leven heb leren kennen door de ogen van de lokale bevolking.

De reputatie van Kaapstad als hippe, moderne & opkomende stad aan de voet van de Tafelberg is maar één kant van de medaille. Samen met mijn gastmoeder Miomena en mijn Franse kamergenoot Julie woonden we in de hippe wijk Boo-Kap, waar je echt de vibes van het kleurrijke Kaapstad kunt ervaren. Over "kleurrijk" Kaapstad gesproken: Boo-Kap verwelkomt je met felgekleurde huisgevels en is DE Insta-Spot bij uitstek - zelf getest😉.

🏫 Engels leren op een andere manier

De EF-school in Kaapstad is helder en centraal gelegen aan Kloft Street, waar je je een weg kunt banen langs verschillende restaurants. Mijn persoonlijke tip: Kloft Street House!🤩

Midden in een groene tuin kun je genieten van de beste drankjes en heerlijk eten voor een goede prijs. Maar terug naar school: Na de indeling van mijn taalniveau en de indeling in een klas, ontmoette ik op de eerste schooldag direct mijn leraar en Zuid-Afrikaan Eduard, die me met zijn grappige en open manier direct welkom heette in de klas.

De lessen waren erg veelzijdig door de mix van lezen, luisteren, schrijven en spreken. Vooral de taalvaardigheid werd gestimuleerd door groepswerk en discussies over sociale onderwerpen van Zuid-Afrika in de klas. Omdat iedereen hetzelfde taalniveau had, was je automatisch verlost van de angst om fouten te maken - wat een groot verschil was met alle Engelse lessen die ik in Duitsland heb gehad.✍🏼👨🏼‍🏫

🦓 Kaapstad ontdekken

Naast school biedt EF veel georganiseerde activiteiten om het land en de mensen te leren kennen. Mijn persoonlijke hoogtepunt was de driedaagse weekendtrip door Zuid-Afrika, inclusief safari en kanotocht in Tsitsikamma National Park. De natuur van Zuid-Afrika is uniek en magisch tegelijk - je moet het gewoon zelf ervaren!📸

Naast de weekendtripjes zijn er ook andere afwisselende activiteiten voor en na school. Zo kon ik na een wandeling van een uur de mooiste zonsondergang zien vanaf Lions Head en probeerde ik de beste golf te pakken tijdens een surfles op Muizenberg. 🏄🏼‍♀️ Probeer het eens!

👭 Vriendschappen voor het leven

Als je bang bent dat je geen vrienden zult maken of geen plezier zult hebben, kan ik je geruststellen. Door de vele activiteiten en de gezamenlijke lessen maak je in een mum van tijd vrienden, zodat je nog intenser van je EF-reis kunt genieten - en zo neem je niet alleen veel mooie herinneringen & foto's mee naar huis, maar ook vriendschappen voor het leven.

Dus trek de wijde wereld in! Hij wacht om door jou veroverd te worden!🌎✈

Leer Engels in KaapstadOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer