GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Misuzu Kashima uit Japan bij EF Manchester

EF Ervaringen: Misuzu Kashima uit Japan bij EF Manchester

1. Carrière en profiel

Nadat ik de luchtvaartschool had afgerond, heb ik 4 jaar voor een luchtvaartmaatschappij gewerkt.

2. Waarom ik besloot in het buitenland te studeren?

De belangrijkste reden was dat ik mijn mogelijkheden in mijn carrière wilde uitbreiden.

Tijdens mijn werk had ik veel mogelijkheden om met buitenlandse klanten om te gaan en ik voelde de noodzaak om elke dag Engels te spreken.

Hoe langer ik in de luchtvaartindustrie werkte, hoe sterker ik het gevoel kreeg dat ik proactiever met buitenlandse klanten wilde communiceren en op een manier wilde werken waarbij ik dingen duidelijk in mijn eigen woorden kon overbrengen, in plaats van routinezinnen te herhalen.

Ik heb ooit een studie in het buitenland opgegeven omdat het veel geld en tijd zou kosten, maar nu ik een werkende volwassene ben, denk ik erover om weer in het buitenland te gaan studeren. Ik wilde op latere leeftijd geen spijt hebben van wat ik toen had moeten doen. Er waren twee redenen waarom ik wilde gaan, zelfs tijdens de pandemie van het coronavirus. Ten eerste wilde ik geen tijd verspillen. (Ik heb mijn baan een maand geleden opgezegd omdat ik in het buitenland wilde studeren.) De tweede reden was omdat ik dacht dat er mogelijkheden zouden zijn om de ervaring op te doen die ik toen nodig had. Het land waar ik oorspronkelijk heen zou gaan was Canada, maar ik kon het land niet binnenkomen op het geplande tijdstip. Toen ik met de EF-medewerkers overlegde, kreeg ik te horen dat het mogelijk was om naar Engeland of Malta te gaan, dus veranderde ik mijn bestemming in Engeland. Mijn intentie stond vanaf het begin vast, maar mijn ouders waren er destijds tegen, dus het kostte me heel wat tijd om ze te overtuigen. Nu probeer ik de ongerustheid van mijn moeder zoveel mogelijk te verlichten door foto's van haar dagelijks leven te sturen en videogesprekken te voeren.

3. Wat zijn je meest memorabele gebeurtenissen tijdens je verblijf?

Ik heb voor het eerst een kliniek in het buitenland bezocht.

Er waren een aantal verrassende verschillen tussen de medische systemen in Japan en het Verenigd Koninkrijk.

In Japan kun je zelf beslissen naar welk ziekenhuis je gaat, maar in het Verenigd Koninkrijk moet je, wat je symptomen ook zijn, eerst naar een aangewezen huisarts (General Practitioner) gaan en daar onderzocht worden.

Als algemene regel geldt dat patiënten alleen naar ziekenhuizen kunnen gaan als ze zijn doorverwezen door een huisarts. Voordat ik in het buitenland studeerde, dacht ik dat ziekenhuizen een no-brainer waren, dus ik was behoorlijk nerveus toen ik in mijn eentje naar een medische praktijk in het buitenland ging.

Gelukkig hoefde ik me niet al te veel zorgen te maken omdat de leraren op school er altijd zouden zijn om te helpen, maar ik vond dat ik goede Engelse vaardigheden moest hebben om mijn symptomen duidelijk te kunnen uitleggen.

4. Wat zou je iemand willen vertellen die overweegt om op dezelfde bestemming in het buitenland te gaan studeren?

Zoals hierboven vermeld, veranderde ik plotseling mijn buitenlandse studiebestemming naar het Verenigd Koninkrijk vanwege de invloed van het coronavirus. Toen ik daar aankwam, waren er meer mensen dan ik had verwacht die net als ik van land waren veranderd, en het was heel geruststellend om te denken dat we allemaal hetzelfde waren. Het is zo leuk om zoveel mensen te ontmoeten die ik niet ontmoet zou hebben als ik het oorspronkelijk gepland had. Toen ik in Manchester aankwam, was de school net weer begonnen, dus ik was eenzaam. Maar een maand later had ik drie nieuwe kamergenoten. Ik had het veel meer naar mijn zin dan ik had verwacht voordat ik vertrok. Ik was een beetje bezorgd omdat ik had gehoord dat het eten in Engeland niet erg lekker was, maar het bleek beter te zijn dan ik had verwacht (lol).

Er zijn overal pubs en de bierprijzen zijn goedkoop, dus het kan een goede optie zijn voor mensen die van drinken houden. Ik zie vaak mensen 's middags in pubs drinken. Manchester ligt in het midden van Engeland, dus het is gemakkelijk om overal naar toe te gaan, en ik kan het van harte aanbevelen. Het regent vaak, dus ik raad aan om een grote paraplu en regenjas mee te nemen.

Leer Engels in ManchesterOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer