GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Seiya uit Japan bij EF Seattle

Seiya Ono voelde zich vastzitten tijdens de pandemie in Japan en besloot om een langlopend studieprogramma in het buitenland te volgen bij EF in Seattle.
EF Ervaringen: Seiya uit Japan bij EF Seattle

Seiya studeerde 11 maanden in het buitenland in de Verenigde Staten. Hoewel hij al eerder in het buitenland heeft gereisd, was dit de eerste keer dat hij in het buitenland studeerde.

1. Waarom ben je in het buitenland gaan studeren?

De belangrijkste reden om in het buitenland te studeren waren de beperkingen om erop uit te gaan vanwege de pandemie. Een jaar lang had ik het gevoel dat ik niets kon doen vanwege het coronavirus.

Terwijl de situatie voortduurt zonder einde, besloot ik in het buitenland te studeren omdat ik dit zag als een kans om iets nieuws te leren.

2. Wat was het moeilijkste aan studeren in het buitenland?

Het moeilijkste aan studeren in het buitenland was mijn taalvaardigheid. Voordat ik vertrok, dacht ik dat Engelse vaardigheden iets waren dat je op een natuurlijke manier kon verwerven. Maar toen ik daadwerkelijk naar het buitenland ging, kwam ik in een realiteit terecht die niet zo gemakkelijk was. Ik realiseerde me nu dat het niet alleen belangrijk is om op school te studeren, maar ook om je voor te bereiden en te herhalen.

3. Hoe was Seattle?

Tijdens de winter in de staat Washington regende het bijna elke dag. Je hoeft je niet al te veel zorgen te maken omdat het meestal lichte regen is, maar als je overweegt om in het buitenland te gaan studeren, is het misschien een goed idee om een opvouwbare paraplu mee te nemen.

Beelden van Seiya tijdens zijn geluksmoment met vrienden in EF Seattle.

Leer Engels in SeattleOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer