Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Iedereen is alleen dus je maakt snel vrienden

Iedereen is alleen dus je maakt snel vrienden

Daar ging ik dan alleen op Schiphol. Ik had nog nooit alleen gevlogen, maar dit was de eerste keer. Gelukkig is het maar 50 minuten vliegen naar Bristol. Een paar uur later kwam ik aan bij mijn gastgezin. Het waren hele lieve mensen maar wel aan de oudere kant. Het was zondag en ik heb mijn spullen opgeruimd. Mijn kamergenoot zou die nacht nog aankomen. Dus de volgende morgen werd ik wakker en lag ik samen met mijn kamergenoot op een kamer. Dat was natuurlijk wel leuk! Hij kwam uit China. Die morgen ben ik met de bus naar school gegaan en heb ik daar uitleg gekregen over allerlei dingen van de school. Zo ook over de lessen. Dit was allemaal heel goed geregeld! Dag 1 is voorbij gevlogen. Ik ging alleen terug met de bus, want mijn kamergenoot ging nog naar de winkel.

 


Alles is natuurlijk alleen maar Engels en daar heb ik heel van geleerd! Ik kreeg in de avond eten van het gastgezin. Het was voor mij heel veel dus ik had gezegd dat ik graag wat minder wilde 😉 Dat was dan ook geen probleem. In de meeste avonden ben ik thuis geweest. Dat was niet omdat ik het wilde, maar omdat ik heel ver van school woonde en kon ik in de avond helaas niet weg, want dan zou ik te laat thuis komen. Dit was erg jammer. De eerst volgende dagen heb ik gewoon les gehad en activiteiten. De activiteiten waren leuker dan ik had gedacht. We zijn naar museums geweest en we zijn wezen lazer gamen. Wat was dat gaaf!
Iedereen is alleen dus je maakt snel vrienden. Ik had ze over heel Europa en je kunt er heel leuk mee praten. Ik heb er nog steeds contact mee, in het Engels natuurlijk 😉 Wil je niet Nederlands praten dan kun je het beste naar Bristol gaan, want daar gaat bijna niemand uit Nederland heen. In de weekenden kun je met EF naar een stad in de buurt, maar dat heb ik niet gedaan. Je kunt dan niet zelf weten waar je heen gaat.
Dus ben ik op zaterdag naar de bekende Clifton bridge geweest. Ik en mijn vrienden dachten toch dat wij daar niet meer heen zouden gaan met een activiteit. Het was een heel mooie brug! Zondag ben ik ook zelf naar het historische Bath geweest! Het is echt de moeite waard om daar heen te gaan. Voor ons was het simpel, want met een buskaart die ik heb gekocht voor school kan je ook naar bath. In de avond ben ik ook uit eten geweest bij een heerlijke pizzeria.
De 2de week was ook heel leuk! De lessen werden heel anders gegeven dan ik had gedacht en de docenten zijn heel leuk! We hadden deze week ook een graffititour door de stad. Je kon alle mooie kunstwerken zien op de muur. Ik had nog graag in de kathedraal willen kijken, maar die was helaas alleen op zaterdag open. De lunch werd ook heel goed geregeld. Wij moesten elke keer naar het lunchgebouw lopen en daar kregen we goed eten.
Het was een hele leuke ervaring met iedereen! Ik kijk er graag nog op terug en ik ben nog steeds aan het nagenieten.

Vind net als Arco jouw perfecte locatie en bestel onze gratis brochure.Bestel nu de gratis brochure

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen

Ontmoet winnares Chiara