GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Jolijn ging in haar tussenjaar naar Malta

Ik ben Jolijn, 17 jaar en ik ben vier weken met EF naar Malta geweest
Jolijn ging in haar tussenjaar naar Malta

Mijn taalreis op Malta was in één woord: GEWELDIG. Thuis was ik erg aan het twijfelen naar welk land ik precies wilde. Malta sprak me meteen al aan, maar andere landen vond ik ook erg interessant. Ik besloot voor mijn eerste keuze te gaan. Malta. Ik had na mijn HAVO een tussenjaar genomen, omdat ik totaal nog niet wist wat ik wilde studeren. Ik wilde altijd al alleen naar het buitenland gaan. Ik wist alleen niet zo goed wat, waar en hoe. Na een tijdje te zitten googelen en verschillende opties opgeschreven te hebben, besloot ik toch een taalcursus te volgen. Zo kon ik naar het buitenland, makkelijk andere mensen ontmoeten én ook nog iets leren. Dit leek me een top idee. Na een informatie avond heb ik me meteen ingeschreven en was het afwachten tot het grote avontuur.

Op mijn eerste dag op school had ik al meteen wat vrienden gemaakt. In mijn aller eerste les kwam ik erachter dat het niveau waarin ik geplaatst was iets te hoog voor mij was. Dit heb ik aangegeven en dit kon zonder problemen veranderd worden. Dit vond ik echt heel erg fijn. De lessen waren daarna al meteen een stuk leuker en goed op mijn niveau.
Mijn klasgenoten waren echt super gezellig en ik had het al snel naar mijn zin in de lessen. Dit kwam ook omdat mijn docent heel aardig was. Het was echt een hele enthousiaste, vrolijke jonge man. De lessen waren heel verschillend, wat het ook erg interessant maakte. Ik heb in de lessen veel geleerd op een hele speelse manier, en dat trok mij heel erg aan.
Over de school ben ik ook erg positief. Het was een mooie lichte school. Je kon voor je lessen nog even lekker chillen op de banken die er stonden óf na je lessen juist bijkomen op de bank. 😊

Ik ben 17 jaar, dus ik zat in een gastgezin. Achteraf gezien was ik hier heel erg blij mee. Ik heb echt mega veel geluk gehad met mijn gastgezin. Ik voelde me meteen op mijn plek en het voelde echt alsof ik thuis kwam. Het voelde echt als een soort familie voor mij voor 4 weken. Voor hun voelde het precies hetzelfde zeiden ze! Ze waren echt heel erg aardig voor mij en behandelde mij gewoon als ‘part of the family’. Dit vond ik fijn. Dat mijn family zo leuk was heeft ook wel echt een grote rol gespeeld in mijn positieve ervaring.

De mensen die ik heb ontmoet waren echt de aller aller beste. Zo verschrikkelijk lief allemaal. Ik had op de eerste dag al wat Nederlandse vrienden gemaakt en diezelfde dag werden we ook vrienden met een hele groep Koreaanse vrienden.
Die avond zijn we met de hele groep uit eten geweest. Dit was echt mega gezellig. Veel gelachen en veel over elkaars cultuur geleerd. Dit vond ik heel interessant, want zo leer je andere landen ook kennen en hoe ze daar met dingen omgaan.
Deze groep mensen hebben mijn hele avontuur zo veel leuker gemaakt. Het afscheid was heel erg moeilijk en ik heb dan ook erg hard gehuild. Ik besefte dat alles voorbij was en ik wilde dat dit alles nog zoveel langer duurde.

Tot op de dag van vandaag hebben we nog steeds veel contact en videobellen we ook wel eens. Met mijn Nederlandse vrienden heb ik, een aantal weken nadat ik terug was, al meteen afgesproken. Ik vind het bijzonder dat ik door zo’n reis gewoon vrienden voor het leven heb gemaakt.

Ik ben echt heel erg blij dat ik voor EF heb gekozen. Het contact vind ik echt goed en als je vragen hebt dan kon je die gewoon zonder problemen stellen en je kreeg meteen antwoord.

Dit was een lang verhaal haha, en eigenlijk nog te kort om alle leuke ervaringen te delen. Dit was echt een geweldige reis waar ik heel veel van heb geleerd. Ik denk letterlijk nog elke dag aan het geweldige avontuur en ik had het voor geen goud willen missen!

Leer Engels in MaltaOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer