GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Josefien (21) ging 3 weken studeren in Washington D.C.

Josefien ging drie weken met EF naar Washington D.C. en verbeterde daar niet enkel haar Engels dankzij onze taalcursus maar maakte ook vrienden uit alle hoeken van de wereld.
Josefien (21) ging 3 weken studeren in Washington D.C.

Tijdens mijn bachelor merkte ik dat mijn Engels goed was, maar nog niet goed genoeg. Om wat zelfverzekerder verder te gaan met studeren, maar ook om internationale contacten op te doen, koos ik voor een taalcursus met EF. Ik wilde graag naar de Verenigde Staten en al snel viel mijn oog op Washington D.C.: Een school met een kleinschalige, persoonlijke campus, ongeveer 20 minuten van het politieke hart van de Verenigde Staten. Washington D.C. is, in tegenstelling tot veel andere Amerikaanse steden, relatief klein en makkelijk te bereizen. Afgelopen juni begon ik dan ook aan deze bijzondere ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Ik kwam tegelijk aan met een groep andere internationale studenten. Mijn Braziliaanse kamergenote was al twee maanden in Washington en vertelde me meteen over de campus en de wijk. De eerste dag hadden we nog geen les, maar werden we door leden van het activiteitenteam rondgeleid door de stad. Zo wisten we meteen de belangrijkste highlights te vinden. Zij vertelden ons ook over leuke wijken, mooie musea, parken en uitstapjes die ze hadden gepland waaraan we konden deelnemen. Op dinsdag begonnen mijn lessen. De intensieve cursus die ik heb gevolgd, bestond uit Engelse lessen, maar ook kon ik keuzevakken kiezen die mij interesseerden, waarbij ik bijvoorbeeld koos voor TOEFL-voorbereiding. Vaak heb je in de ochtend of in de middag les, waardoor je elke dag wel tijd had om iets te ondernemen.

In Washington D.C. heb je keuze uit een gastgezin of de residentie, die zich in hetzelfde gebouw als de school bevindt. Ik heb gekozen om in de residentie te verblijven. De school is gevestigd in een rustige wijk, waarin je erg het hedendaagse Amerikaanse leven meekrijgt. Daarnaast worden, wanneer je kiest voor de residentie, ontbijt en avondeten verzorgd. Doordat de campus zo kleinschalig is, leer je binnen een korte tijd bijna iedereen kennen.

De stad combineerde mijn interesses in internationale betrekkingen en kunst perfect. Washington D.C. is een enorm bruisende stad, er zijn elk weekend wel evenementen en festivals. Zo hebben we de Pride Parade en een BBQ-festival bezocht. Er zijn ontzettend veel (gratis!) musea die een bezoek waard zijn. Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd door het activiteitenteam van EF Washington, zoals uitstapjes naar Georgetown, New York en de verschillende monumenten op de National Mall. Doordat de stad op een afstand van 20 minuten van de campus lag en je of in de ochtend of in de middag les had, was er veel tijd om iets te ondernemen. Dit deed ik soms zelf, maar vaak met een internationale groep vrienden. De leeftijd van studenten in Washington D.C. op de campus varieert heel erg. Dit maakt de sfeer bijzonder, omdat je je tussen studenten met allerlei achtergronden en leeftijden bevindt waar je ontzettend veel van leert. Er worden bijvoorbeeld voor 21+ers ook speciale borrels georganiseerd, waar meer dan de helft van de school op af komt.

Na drie weken heb ik vooral enorme vooruitgang geboekt in mijn spreekvaardigheid en heb ik vrienden over de hele wereld gemaakt die ik zeker nog eens ga zien. Ik ben voor dit najaar al een stedentrip aan het plannen naar Girona, waar een van mijn vriendinnen die ik bij EF heb ontmoet woont!

Vind net als Josefien jouw perfecte locatie en bestel onze gratis brochure.Bestel nu de gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer