GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 simpele manieren om Frans te leren vanuit huis

5 simpele manieren om Frans te leren vanuit huis

Thuiszitten is vervelend, maar dat is geen reden om je droom om Frans te leren op te geven. Met alle online middelen die beschikbaar zijn voor Franse studenten en duizenden Franssprekenden die op zoek zijn naar online taaluitwisselingen, zou je geen enkele moeite moeten hebben om thuis Frans te leren. Dus zet je koptelefoon op en ga van start!

1. Gebruik een app om Frans te leren (ideaal voor beginners)

Als je vanuit huis Frans wilt leren, maar de taal nog nooit hebt gestudeerd, is het een goed idee om wat basiswoordenschat in het Frans op te pikken voordat je in iets anders duikt. Apps voor het leren van talen zijn hier perfect voor. Ze zijn gratis, mobiel en verslavend. Ze gebruiken meestal een flashcard-achtige methode om je nieuwe woorden te leren en je dan te ondervragen tot je een meester bent.

2. Luister naar Franse radio

Er gaat niets boven het luisteren naar uren en uren Frans om het geluid van de taal in je hoofd te krijgen. Het maakt niet eens uit of je begrijpt wat ze zeggen. Zet France Info aan voor nieuwsberichten, Binge Audio voor een inzichtelijke discussie of Les Odyssées voor een beetje geschiedenis (gericht op kinderen van 7-12 jaar).

3. Lees een Franse krant

Lezen is een geweldige manier om thuis Frans te leren, als je de moeite neemt om elke dag een beetje te lezen. Een krant is daar perfect voor. De artikelen zijn niet te lang, en je kunt dingen vinden over verschillende onderwerpen. Kies elke dag een artikel op de websites van Le Monde of Libération en lees je er doorheen. Google Translate is geweldig voor als je vast komt te zitten en het even niet snapt, maar probeer het eerst zelf uit te vogelen. Voor een gemakkelijker leesbare uitdaging, probeer deze gratis nieuwssite voor Franse kinderen.

4. Kijk naar Franse tv-programma’s en films.

Beginners kunnen de ondertiteling in hun eigen taal aanzetten. Als je al wat meer zelfvertrouwen hebt, kijk dan met Franse ondertiteling of met helemaal niets! Er is geen betere manier om woorden op te pikken (en scheldwoorden) dan door naar Franse TV te kijken. Hier zijn een paar goede Franse programma’s op Netflix om je op weg te helpen.

5. Praat met andere mensen in het Frans

Wanneer je er aan toe bent om te praten (of typen) in het Frans, zijn er super veel gratis taaluitwisselingsapps om uit te kiezen. Met Speaky en HelloTalk kun je een account aanmaken en binnen enkele minuten beginnen te chatten met wie er online is, maar er zijn ook apps zoals Tandem waar je kunt zoeken naar een meer permanente partner om je Frans mee te oefenen.

Frans leren vanuit huis is een beetje een uitdaging, maar jij houdt van uitdagingen, toch? Dus kies een studiemethode waar je enthousiast over bent, et allons-y!

Plan jouw taalreis naar FrankrijkLees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer