GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Marthe haar ervaring in San Diego

Marthe haar ervaring in San Diego

Ik wilde graag op tussenjaar naar het buitenland dus ben hierop gaan googelen. Toen kwam ik al snel bij EF terecht. Hier hoorde ik veel positieve verhalen over en daarom heb ik voor EF gekozen.

Mijn ervaring tot nu toe

Ik ben mijn taal jaar gestart in San Diego, later ga ik ook nog naar Honolulu, Hawaii. Aan het begin is het natuurlijk even wennen zo ver van huis zonder familie en vrienden. Gelukkig gaat vrienden maken heel snel en leer je elkaar daardoor snel goed kennen. Soms vallen dingen een beetje tegen, maar door de leuke mensen om je heen is het vooral erg leuk. Super bijzonder om een jaar in Amerika te wonen en zelf de wereld te kunnen ontdekken. Nu al een ervaring om nooit te vergeten!

Accommodatie

Ik woon op de campus in San Diego. Je zit niet alleen op een kamer maar met 2 of 3 anderen. Soms lastig dat je geen momentje voor jezelf hebt maar hier wen je heel snel aan. Het is vooral erg gezellig. Ook is het leuk dat al je vrienden in hetzelfde gebouw wonen waardoor je elkaar super snel en makkelijk op zoekt. Je chillt elke avond met elkaar in de lounge. Omdat je zo dicht bij elkaar zit zie je elkaar veel vaker dan in Nederland bijvoorbeeld en dit vind ik heel gezellig.

De school

Vooraf maak je in Nederland al een Engels toets. Deze toets vond ik best lastig en op basis hiervan wordt je ingedeeld in een klas op jouw niveau. Ik zit zelf in C1.2 en ga hierna naar C2.1 wat al best hoge niveaus zijn. In Nederland leren we natuurlijk al best goed Engels waardoor de meeste Nederlanders op hogere niveaus zitten. De lessen zijn veel minder schools dan in Nederland wat ik erg fijn vind. Een stuk leukere lessen en ook niet erg moeilijk. Zeker doen!

Activiteiten

Een van de leukste dingen aan San Diego vind ik het strand. Je gaat gemakkelijk met de Uber of ov naar het strand. En er zijn meerdere leuke stranden dus dat kan je goed afwisselen. La Jolla is ook erg leuk, hier heb je strand, zeehonden, leuke winkels en horeca.

Verder is little Italy erg leuk! Als je even niet zo Amerikaans wil eten, of wat anders dan de campus kan je daar altijd goed terecht. Veel leuke Italiaanse restaurantjes met echt Italiaans eten. Als laatste hou ik ook van shoppen. Dus fashion valley is altijd leuk om even rond te lopen. Je hebt hier warenhuizen met leuke merken, maar ook normale winkels. Je kan hier eigenlijk voor alles wel terecht.

Mijn leukste ervaring

Heel veel nieuwe mensen leren kennen en samen op trips gaan. Super bijzonder hoe je mensen nog maar net kent en al zulke bijzondere trips met elkaar maakt. Binnen een paar weken ken je mensen al zo goed, gaat veel sneller dan in Nederland. We zijn naar de Grand Canyon geweest wat echt super was. Samen op road-trip met lekkere muziek en prachtige natuur.

Advies

Zeker doen! Als je 18 bent ben je nog best jong om helemaal zelf te gaan reizen. Daarom is het fijn om eerst via een organisatie zoals EF te gaan. Je leert hierdoor veel makkelijker mensen kennen en bent toch niet helemaal alleen aan de andere kant van de wereld. Later kan je altijd nog zelf reizen, maar voor nu is dit juist heel fijn. Het is eigenlijk heel makkelijk want je hebt door de lessen structuur en je woont op de campus. Je leeft een zorgeloos leven zo.

Weer weg met EF

EF Costa Rica. Costa Rica lijkt me zo’n prachtig land. Je kan er feesten, maar hebt er ook prachtige natuur en natuurlijk surfen!

Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden