Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Q&A time met Jackie die het University Preparation Program volgt

Q&A time met Jackie die het University Preparation Program volgt

Hoe kwam je op het idee om op taalcursus naar het buitenland te gaan?
Toen ik op de middelbare school zat wilde ik al heel graag naar het buitenland. Ik wilde het liefst in Amerika studeren. Na de middelbare school heb ik een tussenjaar genomen en heb ik een jaar gewerkt. In augustus kwam ik erachter dat mijn vader in Engeland zou gaan werken. Dit leek mij dus de perfecte kans om mee te gaan en een studie in Engeland te gaan volgen.

Waarom heb je gekozen voor EF?
Nadat ik mijn keuze had gemaakt om in Engeland te gaan studeren, wilde ik eigenlijk het liefst meteen naar een universiteit in Londen. Al snel kwam ik erachter dat ik hier veel te laat mee was en dat ik met mijn havo diploma niet direct naar een universiteit kon gaan. Ik had al eens eerder op de middelbare school over EF gehoord, dus ben ik wat meer informatie gaan opzoeken. Toen zag ik dat EF een University Preparation Program had. Dat was precies wat ik nodig had om het jaar daarna naar een universiteit te gaan in Engeland.

Hoe heb je gekozen voor de stad Cambridge?
Ik heb voor Cambridge gekozen, omdat ik van meerder mensen had gehoord dat Cambridge een hele leuke stad is en dat het echt een studentenstad is. Het liefst wilde ik naar Londen toe, maar helaas heeft EF heeft het programma wat ik momenteel volg alleen in Oxford en Cambridge.

Is je taalniveau er tot nu toe op vooruit gegaan?
De meeste Nederlandse studenten spreken al heel goed Engels, de basis zat er bij mij dus ook al vrij goed in. Nu zet ik de laatste puntjes op de i en leer ik vooral om vloeiend te worden in het spreken van de taal.

Wat vind je tot nu toe het leukste moment van je ervaring in Cambridge?
Mijn leukste moment tot nu toe is denk ik de Halloween Party. Het feest was in een club in Londen en het was met allemaal verschillende EF scholen. Volgens mijn waren het scholen uit Londen, Manchester, Oxford en Cambridge. Het was een super leuk en gezellig feest.

Hoe heb je de service van EF ervaren? Zowel op kantoor als op de school?

De service op het kantoor heb ik zeer goed ervaren. Ze hebben al mijn vragen goed beantwoord. Voordat ik naar Cambridge vertrok was er nog een bijeenkomst waarin ze alle informatie gaven over de aankomst en wat ik allemaal kon verwachten. Op de school zelf is het personeel ook heel aardig en ze staan altijd voor je klaar.

Denk je dat dit semester in het buitenland je helpt bij je toekomstplannen? Denkend aan de groei die studenten maken buiten de lessen om, het opbouwen van een internationaal netwerk, activiteiten, zelfstandigheid en het nadenken over wat ze in de toekomst willen doen.
Ik denk dat dit semester heel veel voordelen heeft voor mijn toekomst. Het is tegenwoordig zo belangrijk om goed Engels te spreken voor verschillende soorten banen. Alles wordt internationaal. Door in het buitenland te gaan studeren bouw je ook een netwerken op, die weer belangrijk zijn voor eventuele toekomstige banen. Een buitenland ervaring staat natuurlijk ook zeer goed op je CV. Het laat zien dat je zelfstandig bent, dat je van een uitdaging houdt en dat je de Engelse taal goed kan beheersen.

Wat geef je mee als tip aan andere studenten die op taalcursus willen in het buitenland?
De tip die ik zou meegeven is dat je waarschijnlijk Engels het beste leert door naast school ook lokale vrienden te maken. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij sportclubs om nieuwe mensen te leren kennen. Ook tijdens het uitgaan zal je veel nieuwe contacten maken.

Wat is de volgende bestemmingen die je graag met EF zou willen bezoeken?

Na het afronden van het University Preparation Program wil ik natuurlijk naar een universiteit in Engeland. Universiteiten in Engeland duren meestal 3 jaar. Dus ik denk niet dat ik hierna nog een taalcursus bij EF zal gaan volgen. Als ik het wel zou doen, zou ik naar Amerika gaan. Zoals ik al eerder zei wilde ik altijd al naar Amerika toe, dus het zou wel heel gaaf zijn om toch nog een keer een studie in Amerika te volgen.

Zou je EF aanraden aan vrienden en familie?
Ja, ik zou EF zeker aanraden. Ik vind het echt een goede organisatie. Als je graag je Engelse taal wilt verbeteren en daarnaast een leuke ervaring wilt op doen in het buitenland zou ik EF echt aanraden.

Wil jij net als Jackie ook naar Engeland?Klik hier

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen

Ontmoet winnares Chiara