GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Ramon ging na zijn HBO naar Miami

Ik ben Ramon, 28 jaar en ben na mijn HBO naar Miami gegaan met EF. Op deze manier kon ik mijn CV een boost geven en een mooie ervaring op doen
Ramon ging na zijn HBO naar Miami

Mijn droom

Voor mij was het altijd een droom om naar Amerika te gaan. Ik was (en ben) vooral geïnteresseerd in de cultuur, de natuur en de verhalen die je bijvoorbeeld in films ziet. Kortom ik wilde naar Amerika!
Helaas was dit nog niet zo makkelijk, ik droomde er veel over, maar kon weinig concreet maken.
Vragen die mij bezig hielden waren bijvoorbeeld:

  1. “Wanneer zou ik willen gaan?”

  2. “Waar wil ik dan naartoe (Amerika is zo groot)?”

  3. “Wil ik alleen gaan of met vrienden/familie?”

Na mijn HBO studie kon ik een half jaar bij een bedrijf werken, omdat ze tijdelijk een functie vrij hadden. Tijdens dit half jaar begon het gevoel om te gaan reizen meer dan anders op te spelen. Dat was het moment dat ik destijds heb besloten om mijn droom op papier te zetten en alles concreet te gaan maken. Ik zou na dit half jaar naar Amerika gaan, maar hoe en wat zou ik nog gaan uitzoeken. Na een zoektocht bedacht ik me dat ik mogelijk ook functioneel naar Amerika zou kunnen door bijvoorbeeld een studie/reis in 1 te doen. Dit zodat ik mijn ervaring ook zou kunnen gebruiken om mijn carrière een positieve impuls te geven door iets van een opleiding/cursus op mijn CV te zetten voor deze periode.
Na een tijdje op internet gezeten te hebben, kwam ik al snel op de EF site (welke mij zeer aansprak). Ik heb contact opgenomen met EF en ben destijds zeer prettig geholpen door de medewerkster. Ze was spontaan en kon op al mijn vragen duidelijk antwoord geven. Toen ik alles op een rijtje had, heb ik besloten de stap te nemen en om naar Miami te gaan om daar mijn Amerikaans avontuur te starten.

De reis

Mijn reisplan was als volgt – ik zou eerst twee maanden een basis taalcursus gaan volgen bij EF Miami, om vervolgens een maand naar Californië te gaan om daar een road trip te starten. Enerzijds dus een educatieve kant en anderzijds een kant waarin ik de natuur wilde proeven en tegelijkertijd ook een rondreis wilde maken.
Eenmaal in Miami aangekomen was alles zeer goed geregeld (o.a. op het gebied van transport). Ik werd bijvoorbeeld ook direct zeer welkom opgevangen op de EF campus. Eenmaal op de kamer aangekomen werd er meteen een band gecreëerd met de jongens waarmee ik op de kamer sliep. Er was een zeer ontspannen sfeer en ik kon merken dat iedereen direct al voor elkaar klaarstond. Al met al zit je natuurlijk met z’n allen in hetzelfde schuitje. Toen ik vervolgens op de eerste schooldag bij EF naar binnen liep, had ik er dus ineens 100+ vrienden bij! 
Ondanks dat ik het spannend vond, voelde ik me meteen thuis. Overdag had je school en na de lessen gingen we eigenlijk met de gehele school leuke activiteiten doen. EF zelf had vaak een aantal activiteiten georganiseerd waar je vrijwillig aan mee mocht/kon doen, welke overigens wel zeer leuk waren. Verder had je naast je school uren veel vrije tijd, in deze tijd mocht je zelf bepalen wat je wou doen. Meestal ging ik ‘s avonds sporten (naar een gym die bij de EF campus in de buurt lag) of even over de boulevard een rondje hardlopen.
Verder gingen we regelmatig uit, ik heb in twee maanden tijd ongeveer alle grote clubs van Miami gezien waar ik de meest leuke avonden ooit heb beleeft. Pas wel op, want eenmaal terug in Nederland is het uitgaan een stuk minder leuk geworden…

Mijn leerervaring

Wat betreft de opleiding: je kan zelf aangeven hoe intensief je de opleiding wil hebben die je gaat volgen en er wordt er in het begin een test gedaan om je niveau te bepalen. Omdat ik in Miami was met allemaal leerlingen over de hele wereld was ik al meteen verplicht om overal Engels te praten. De lessen die ik op de EF campus heb gevolgd kon ik dus meteen “in real life” toepassen. Dit was voor mij heel leerzaam, vooral omdat je andere leerlingen kunt helpen (en vice versa).
Verder heb ik nu, drie jaar later, nog steeds af en toe contact met een aantal vrienden die ik in Miami heb leren kennen. Helaas wonen ze allemaal ver weg, maar mocht ik ooit in de buurt zijn zou ik ze zeker gaan bezoeken. Oftewel – ik heb over de hele wereld vakantieadresjes!
Tot slot heb ik de tijd van mijn leven gehad dankzij EF, het is een hele mooie mogelijkheid om te leren en dingen van de wereld te zien. Daarbij heb ik er unieke herinneringen aan overgehouden die ik nooit meer zal vergeten. Daarbij kan ik het ook iedereen aanraden om een taalcursus bij EF te gaan volgen. Het is voornamelijk leerzaam, leuk en al met al zeker een unieke ervaring!

Leer Engels in MiamiOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer