GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Waarom je dit jaar een slow travel trip zou moeten plannen?

Waarom je dit jaar een slow travel trip zou moeten plannen?

De wereld zien en nieuwe bestemmingen ervaren? Vergeet stedentrips in het weekend en korte vakanties. De nieuwe trend is slow travel, de kunst om de wereld in een rustiger tempo te verkennen.

‘Langzaam’ reizen kan beter zijn voor het milieu en voor de gemeenschappen die je bezoekt, en het kan ook een veel verrijkendere ervaring voor je zijn.

Oké, ik ben nieuwsgierig. Wat is slow travel?

Slow travel betekent niet alleen reizen met de trein of bus (hoewel dat er ook bij kan horen). Het gaat erom dat je de tijd neemt om echt in de huid te kruipen van de plaats die je bezoekt - een reisstijl die enorm veel voordelen heeft. In plaats van zich te haasten om de toeristische hoogtepunten van het gebied af te vinken, maken langzame reizigers contact met nieuwe culturen door de geschiedenis, muziek, eten of tradities van de regio te omarmen.

Langzaam reizen kan een paar weken op één plek zijn, of een paar maanden de tijd nemen om slechts een paar gebieden te verkennen. Het belangrijkste is om erachter te komen wat de lokale bevolking graag doet - van hun favoriete verborgen cafés of parken tot de eigenzinnige musea en ongewone avonturen die de toeristen meestal missen. Of je nu een kookcursus volgt om de kunst van het maken van verse pasta in Italië onder de knie te krijgen, vrijwilligerswerk doet voor een humanitair project of een vakantiebaantje hebt in een nieuwe stad, je hebt tijd om de mensen om je heen te leren kennen en een veel diepere, authentieke verbinding te krijgen met de plek die je bezoekt.

Wacht even, telt studeren in het buitenland als slow travel?

Dat telt zeker! Een cursus van meerdere weken in het buitenland is een geweldige kans om naar een nieuwe plek te reizen en een andere cultuur te waarderen. Veel van de dingen die langzaam reizen tot een meer verrijkende manier maken om de wereld te zien, maken het ook geweldig om een ​​taal te leren. Langzaam reizen zorgt voor veel meer culturele uitwisseling dan snelle bezoeken, en het is bewezen dat onderdompeling in de taal die je leert je helpt sterke taalvaardigheden te verwerven. Regelmatige interactie met de gemeenschap kan je helpen je accent te verbeteren, je woordenschat en begrip van spreektaal te vergroten en je zelfvertrouwen op te bouwen tijdens het spreken.

Zei je dat langzaam reizen ook beter kan zijn voor het milieu?

Ook bij het slow travel concept staat duurzaamheid voorop. Dit kan invloed hebben op hoe je aankomt, waar je verblijft en de dingen die je doet. Zodra je op je bestemming aankomt, overweeg dan lokale reizen en plan je route. Trein- en busreizen duren langer dan vluchten, maar hebben wel een kleinere ecologische voetafdruk. Zorg ervoor dat je ook bij een raam zit; je zult veel meer van de omgeving van het land zien dan met het vliegtuig.

Langzame reizigers kiezen er vaak voor om bij een gastgezin te verblijven of een plaatselijk pension te boeken in plaats van een internationale hotelketen te kiezen. Door je geld uit te geven bij lokale bedrijven, steun je de gemeenschap en kan het ecotoerisme duurzaam groeien. Bovendien is de kans groter dat je op deze manier mensen ontmoet om je taalvaardigheid te verbeteren, meer te leren over de cultuur en te horen over de authentieke ervaringen in de regio. Lokale restaurants zijn over het algemeen ook de groenere en meer culturele optie - in de gerechten zitten vaak ingrediënten die in de buurt zijn geteeld en minder impact hebben op het milieu.

Het klinkt alsof slow travel ook goed voor mij zou kunnen zijn.

In ons drukke moderne leven ervaren steeds meer van ons angst. Dus, wanneer je naar je paspoort reikt, channel je innerlijke luiheid! Reizen kan een oppepper zijn, en het vermijden van haasten kan je helpen burn-out te voorkomen. Langzaam reizen zou je een verfrist en geïnspireerd gevoel moeten geven, niet uitgeput.

Door aanwezig te zijn en te genieten van de ervaring, vinden veel langzame reizigers de ongehaaste aanpak écht de moeite waard. Focussen op het vormen van verbindingen met gemeenschappen en culturen stimuleert een meer betekenisvolle, emotionele en verrijkende ervaring. Het kan je ook de vrijheid geven om dingen te proberen die buiten je comfortzone liggen (hallo, persoonlijke groei!).

Waarom zou je niet een hele middag nadenken over wat de schilderijen in kunstgalerijen betekenen? Of loop langzaam over een markt zodat je alles kunt bekijken wat je interesseert en voer gesprekken met mensen bij wie je logeert. De herinneringen en vriendschappen die je op deze manier maakt, zijn waarschijnlijk langduriger en de moeite waard.

Ten slotte geeft de ontspannen avontuurlijke houding je ook meer tijd om contact te maken met de natuur, en tijd buitenshuis doorbrengen is goed voor ons welzijn. Bijvoorbeeld een middagje een stadsboek lezen in het park. Of kampeer een paar nachten met vrienden in een nationaal park; je zult het lokale planten- en dierenleven zien, frisse lucht inademen, de zon zien ondergaan boven een nieuw landschap, en *adem* ontspannen.

Leer een nieuwe stad kennen!Studeer in het buitenland
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer