GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Zon, zee strand en een taalcursus in Miami

Zaira is na haar HAVO begonnen met de studie MIC. Ze vond het moeilijk om op de middelbare school al een vervolgstudie te kiezen. Helaas bleek het ook niet de goede keuze. Zaira besloot in Miami haar Cambridge English diploma te behalen. Een jaar later en een stuk volwassener voelde zij zich wel klaar om te gaan studeren.
Zon, zee strand en een taalcursus in Miami

Ik wil beginnen met te zeggen dat mijn tijd in Miami echt geweldig was en dat ik het nooit zal vergeten. Ik was met mijn studie gestopt, omdat ik erachter kwam dat de studie niet helemaal bij mij paste. Voor ik zou beginnen met een andere opleiding, koos ik ervoor om naar EF Miami Beach te gaan. Ik wilde graag mijn Engels verbeteren en een nieuw avontuur aangaan. Ik was al een aantal keer tijdens vakanties in Miami geweest en het leek mij altijd geweldig om daar voor een langere tijd naar toe te gaan. Vandaar dat ik meteen voor die bestemming heb gekozen.

Ik ben er drie maanden geweest en zo geweldig als ik dacht dat het zou zijn, was het ook. Ik verbleef op de campus, wat ik iedereen voor de volle 100% kan aanraden. Het was zo ontzettend leuk om met alle andere internationale studenten in hetzelfde gebouw te verblijven en op deze manier ook altijd de mogelijkheid te hebben om iets met de nieuw gemaakte vrienden en vriendinnen te ondernemen. Naast het feit dat de campus direct aan het strand is gevestigd, heeft het ook nog een eigen zwembad; wat wil je nog meer! Daarnaast hoef ik niet uit te leggen hoe heerlijk het is dat je altijd, en dan bedoel ik ook elke dag mooi weer hebt.

Ik heb zelf gekozen voor een Cambridge Course en heb dus ook het examen aan het einde van mijn cursus afgelegd. Ik had hiervoor gekozen omdat het certificaat je hele leven geldig blijft, wat goed staat op je cv, maar ook omdat ik na Miami het idee had om mijn nieuwe opleiding in het Engels te gaan volgen. Ook al was het een examencursus, de lessen waren nog steeds heel interactief en helemaal anders dan ik gewend was in Nederland. Je leert de taal niet door alleen maar uit een boek te werken, we gingen ook naar buiten om met lokale mensen te spreken. We deden woordspelletjes in de klas of liepen samen naar een koffietentje in de buurt. Miami zelf is een supergezellige stad en ook heel toegankelijk. Ik voelde mij er vrijwel meteen thuis. De school/campus is heel centraal gelegen en daarom kan je bijna alles lopend doen. De restaurantjes, winkels, bars en clubs zijn allemaal heel dichtbij de school en daarom heb je als EF-student van EF Miami Beach heel erg veel vrijheid.

Ook waren er zowel vanuit de school als zelf heel veel leuke dingen te doen. Zoals op elke andere EF-school is er ook een activiteiten team aanwezig op de school in Miami. Een paar voorbeelden van activiteiten zijn Beach Volleybal, Yoga, Ping Pong Tournaments, concerten maar ook dag en weekend trips zoals naar de Everglades, Key West, Orlando en een dagje naar een shopping mall of een basketbal wedstrijd bijwonen. Dat zijn een aantal voorbeelden van activiteiten die vanuit de school worden georganiseerd. Ik ben zelf een weekendje naar de Bahama’s geweest.  Dit heb ik samen met een aantal medestudenten georganiseerd. Dit is heel makkelijk zelf te organiseren en is een absolute aanrader. Je kan er met een cruise naar toe en ervoor kiezen om het weekend op het cruiseschip te overnachten of om het weekend in een hotelletje te verblijven. Ik vond het leuk om tijdens mijn Miami avontuur ook nog een andere plek te ontdekken en dat is dus ook gelukt.

Wat ik heb gemerkt tijdens mijn tijd in Miami is dat ik er zo ontzettend veel van heb geleerd. De reis er naar toe in mijn eentje is spannend maar dat gevoel was snel verdwenen door de geweldige nieuwe avonturen die ik tegemoet ging. Ook leerde ik makkelijk omgaan met nieuwe mensen en de stad Miami heb ik op een hele andere manier kunnen ontdekken. Daarnaast leerde ik omgaan met nieuwe culturen in de stad maar ook met alle nationaliteiten op de school. En ‘last but not least’ dat mijn Engels enorm is verbeterd in die drie maanden. Het is zoveel meer dan alleen een taalcursus geweest en ik had het nooit willen missen. Het heeft mij ontzettend veel gebracht en ik denk er dan ook nog steeds vaak aan terug.

Ik raad iedereen aan om voor een tijdje alleen naar het buitenland te gaan omdat je er veel van leert, maar ook omdat je een ontzettend geweldige tijd zal gaan hebben die je niet meer zal vergeten.

Leer Engels in MiamiOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer