GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Waarom je Engels zou moeten leren in Australië

Waarom je Engels zou moeten leren in Australië

Australië: zelfs van alleen al de náám van dat land krijg je toch direct #wanderlust? Haast iedereen kent wel iemand die in Australië heeft rondgereisd of er gestudeerd heeft, en die z’n ervaring maar al te graag becijfert met een dikke tien. Ja, het ligt natuurlijk niet bepaald om de hoek, maar Australië maakt z’n geïsoleerde locatie op allerlei verschillende manieren goed en is ook een uitermate prachtige plek om je Engels te verbeteren.

Hieronder slechts een paar van de vele redenen waarom je juist in Australië Engels zou moeten leren (of je bestaande kennis zou moeten uitbreiden):

Het hele jaar door warm

Dat klinkt toch heerlijk, zeker in vergelijking met Nederland? Australië staat niet bekend om grauwe dagen. Als je naar Australië gaat, zal je backpack zelfs redelijk licht zijn: je basisgarderobe bestaat er uit korte broeken, shirts, jurkjes, sneakers, sandalen, een zwembroek en natuurlijk een goeie pet of hoed tegen de zon. Ga je er ’s winters heen? Dan neem je een vest, spijkerjack of leren jas mee en een spijkerbroek. Dat is zo ongeveer genoeg!

De coole steden

Wie (beter) Engels wil leren, heeft qua Australische locaties keuze in overvloed. Het land heeft namelijk geweldige grote steden. Brisbane, Sydney, Perth en Melbourne hebben prachtige stranden, fantastisch eten, mooie parken, coole cultuur, geweldige evenementen en er hangt overal een uitermate toffe grote-stads-vibe. Adelaide en Hobart liggen wat verder uit de route maar zijn ook een bezoek waard, zeker als je houdt van kunstfestivals, wijn, geschiedenis en overheerlijk, ambachtelijk wat-dan-ook-voor-voedsel.

Multiculturele invloeden

Het moderne Australië is enorm beïnvloed door immigranten, en dat blijkt wel uit het eten, de cultuur en de wijken. Met name Melbourne is bekend om z’n culturele mix en heeft restaurants die je niet wilt missen. Ondertussen kun je overal uitstekende koffie krijgen dankzij de golf aan Italiaanse immigranten in het begin van de 20e eeuw (grazie mille daarvoor!).

**Hemelse roadtrips
**

Ook buiten de grote steden is Australië een geweldige plek om te ontdekken. De wereldberoemde stranden, regenwouden, eilanden, moerassen, wijngaarden en een rode woestijn met de beroemde Uluru zijn slechts een paar van de vele verschillende landschappen die je hier zult passeren. Een populaire manier om Australië te ontdekken is door een tweedehands camper van vrienden te kopen en door het land te roadtrippen voordat je de camper weer doorverkoopt aan het einde van de reis. Dat levert een uniek gevoel van vrijheid op!

De poort naar Zuidoost-Azië

Over reizen gesproken.. vanuit Australië gezien ligt Zuidoost-Azië op slechts een steenworp afstand: Bali, Thailand, Vietnam en Cambodja zijn stuk voor stuk populaire bestemmingen onder zowel internationale studenten als de Aussies zelf, en verrassend dichtbij als je toch eenmaal in de omgeving bent.

Het Aussie-accent

Hoewel het krijgen van een Aussie-accent misschien niet per se op je to-dolijst staat, is het een charmant en leuk accent om in je dagelijks leven te horen. En leren hoe je een paar typische Aussie-uitdrukkingen gebruikt, wordt waarschijnlijk een van de highlights van jouw verblijf Down Under.

**Blijf langer om te werken…
**

Moet je tijdens je taalstudie ook aan het werk? Met een Australisch studentenvisum mag je maximaal twintig uur per week werken (dat is meer dan in veel andere Engelstalige landen) en kun je je voordeel doen met Australië’s relatief hoge minimumloon in de horeca en detailhandel. Wil je langer blijven, dan kun je als Nederlander aanspraak maken op het Work and Holiday-programma dat jonge mensen de kans geeft om langer in het land te blijven en waardevolle werkervaring op te doen.

Ontdek nu alle bestemmingen in Australië en in de rest van de wereld in onze gratis brochure!Bestel nu de gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer