GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Waarom steeds meer ouders hun kind in het buitenland willen laten studeren

Waarom steeds meer ouders hun kind in het buitenland willen laten studeren

Door de opkomst van de wereldeconomie is het geen verrassing dat steeds meer jongeren graag in het buitenland willen studeren, wonen of werken. Een studie in het buitenland kan je carrièrekansen enorm vergroten en je taalvaardigheden aanzienlijk verbeteren, wat het tot een onbetaalbare ervaring maakt. Dit lijkt te worden onderstreept door ouders van over de hele wereld, toont een recent onderzoek van HSBC aan. Daaruit blijkt dat 42% van de ouders overweegt hun kinderen een opleiding in het buitenland te laten volgen; dat is aanzienlijk meer dan de 35% uit een eerder onderzoek in 2016. Sterker nog: in bijna elk van de vijftien onderzochte landen bleek de interesse in een internationale studie enorm te zijn gegroeid.

Zoals het uitgebreide HSBC-onderzoek laat zien, is een opleiding in het buitenland een must voor kinderen die dromen van wereldwijd succes. Het kan de toekomst van uw zoon of dochter bepalen en het is een belangrijke investering voor zijn of haar internationale toekomst. Hieronder een aantal van de vele redenen waarom steeds meer ouders de loopbaan van hun kinderen een kickstart geven door middel van een studie in het buitenland.

Verbeterde taalvaardigheden

In het buitenland studeren is de beste manier om blootgesteld te worden aan een nieuwe taal. Voor bijna de helft van alle ouders die een buitenlandse universitaire opleiding overwegen voor hun kroost, is het aanleren van nieuwe taalvaardigheden de belangrijkste reden. Linguïstieke kennis van meerdere talen is gereedschap waarmee veel deuren geopend kunnen worden.

Culturele uitwisseling

De beste manier om andere culturen te leren kennen, is door er simpelweg in te duiken. Goed kunnen communiceren met mensen uit andere culturen hoort bij een succesvolle internationale carrière. Door bewuster te zijn van het eigen wereldbeeld en culturele verschillen te begrijpen, kan uw kind waardevolle kennis opdoen over effectief communiceren in een internationale werkomgeving.

Concurrentie op de internationale arbeidsmarkt

Het hedendaagse bedrijfsleven wordt steeds internationaler en als het wil opvallen op de arbeidsmarkt, moet een sollicitant meerdere talen spreken en internationale werkervaring op het cv hebben staan. Door uw zoon of dochter in het buitenland te laten studeren, geeft u hem of haar een voorsprong qua taal- en vaardigheden die nodig zijn om tot bloei te komen en te excelleren, in welke situatie dan ook.

Voorbereiding op een internationale universiteit

Uw kind naar een buitenlandse universiteit sturen, zou de eerste stap kunnen zijn om het te verzekeren van een succesvolle toekomst. Een buitenlands taalprogramma vooraf is de perfecte voorbereiding op het universitaire leven omdat de taalvaardigheden daarna op orde zijn.

Tijdens een taalcursus in het buitenland kan uw kind zich voorbereiden op taalexamens zoals IELTS en Cambridge English: officiële, internationaal erkende bewijzen van Engelse taalvaardigheden. Deze kunnen voor uw zoon of dochter van essentieel belang zijn om toegelaten te worden tot de universiteit van zijn of haar voorkeur.

En dat is nog niet alles: zelfs als het slechts een korte cursus in het buitenland volgt, krijgt uw kind de kans om een nieuwe stad te ontdekken en mensen vanuit de hele wereld te ontmoeten, wat de ultieme voorbereiding is op een onvergetelijke studietijd aan een internationale universiteit.

Nieuwe vaardigheden opdoen en meer zelfvertrouwen kweken

Reizen en studeren in het buitenland zijn voor een jongere niet alleen geweldig om zijn of haar horizon te verbreden, maar ook om ervoor te zorgen dat het zo allround wordt als mogelijk. Het kan een best eng idee zijn om je een nieuwe taal eigen te moeten maken in een vreemde stad en mensen te ontmoeten vanuit de hele wereld, maar het is een ervaring waardoor uw kind de nieuwe taal met vertrouwen gaat spreken en schrijven, zich zelfverzekerd voortbeweegt in internationale omgevingen en klaar is om nieuwe studie- en professionele uitdagingen aan te gaan.

Ontdek de perfecte taalcursus in het buitenlandLees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden