GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Zo haal je het meeste uit je verblijf in de VS: 5 tips

Zo haal je het meeste uit je verblijf in de VS: 5 tips

De Verenigde Staten is een enorm land en dat wordt toch vaak makkelijk vergeten. Alleen al in de VS passen bijvoorbeeld 30 Europese landen. Vanwege de grootte zijn er veel verschillende regionale accenten, culinaire ervaringen, historische monumenten en adembenemende landschappen die elk gebied bijna als zijn eigen land laten voelen. Toch zijn er enkele basistips waarmee je je kunt voorbereiden om het meeste uit jouw verblijf in de VS te halen.

1. Leer de taal

Engels studeren in de VS of bij een lokale familie wonen is een geweldige manier om jouw taalvaardigheid te versterken. Maar zelfs als je net op weg bent naar de VS voor een kort uitstapje, is het belangrijk om van tevoren enkele sleutelzinnen te leren. Het belangrijkste woord wat je vantevoren moet leren is ‘’thank you’’. Lekker makkelijk, toch? Andere woorden of zinnen die je kunt proberen te leren zijn:

  • Hello (hallo)

  • Excuse me (neem me niet kwalijk)

  • Where is the bathroom? (waar is het toilet?)

  • I don’t speak English (ik spreek geen engels)

  • Bonus: Where is the closest In-n-Out? (waar is de dichtsbijzijnde In-n-Out?)*

*Dit is alleen mogelijk voor een reis in Californië, Nevada, Arizona, Utah, Texas en/of Oregon.

2. Geef je ober een fooi

De algemene regel is om 15% fooi te geven, tenzij je de service uitzonderlijk vindt, in dat geval kan je 20% fooi geven. Ik weet dat voor veel mensen die uit landen komen waar fooien niet de norm zijn, dit gek kan lijken, maar een groot deel van het loon van obers komt van fooien. Dit is ook de reden waarom ik denk dat de klantenservice in de VS bovengemiddeld is – je voelt je echt verzorgd, ook al lijkt het een beetje overdreven.

Voortdurend controleren of alles in orde is, of je ketchup nodig hebt voor je friet, meer water, een rugmassage (oke, dit is maar een droom) is hun manier om tevreden over ze te worden tijdens je maaltijd. Zie het zo, je helpt eerder een vriend met een fooi dan een vreemde.

Houd er echter rekening mee dat deze standaard niet overal aanwezig is. In New York City (New Yorkers zullen het hier met me eens zijn) houden ze van hun East Coast houding. Je kunt ook een paar dollar geven voor een dure koffie, hulp krijgen met je koffer en andere kleinere diensten.

3. Vroeg opstaan

Tenzij je een vakantie hebt geboekt om in een all-inclusive resort te verblijven, moet je het meeste uit je reis halen! Vroeg opstaan zorgt ervoor dat je de hele dag profiteert en massale groepen toerisen vermijdt. Je kunt dan ook genieten van het ontbijt – avocadotoast aan de westkust, bagels aan de oostkust, biscuits en gravy in het zuiden of spek, eieren en toast bijna overal.

4. Praat met de lokale bevolking

Er is een gedragspsychologisch concept dat de wereld opdeelt in kokosnoten of perziken. Kokosnoten zijn mensen, net als Noord-Europeanen, die even nodig hebben om op te warmen. Als ze eenmaal opengaan en het je lukt om door die harde schaal te breken, kan het een hele goede ervaring zijn. Amerikanen of perziken daarentegen zijn heel gemakkelijk te openen. Een diepe relatie met hen hebben is echter vaak veel moeilijker, vooral als je de kern raakt.

Dat gezegd hebbende, de VS is een van de gemakkelijkste plekken ter wereld om met de lokale bevolking te praten en een praatje te maken. Je kunt beginnen door de weg te vragen, een fooi te geven aan een restaurant, of iemand te vragen of je hun hond mag aaien en vervolgens verschillende vragen over die hond te stellen. De mogelijkheden zijn eindeloos en misschien heb je geluk om in de kern van de perzik te breken.

5. Huur een auto

Tenzij je in San Francisco, New York City of Boston bent (om er maar een paar te noemen), zijn de meeste plaatsen in de VS niet wandelvriendelijk, laat staan OV-vriendelijk. En om naar een andere stad, nationaal park of zelfs naar het huis van je buren te gaan (ik overdrijf hier niet altijd), heb je een auto nodig.

Het is ook vrij gebruikelijk  dat als je naar de supermarkt moet en het is een paar straten verderop, je daarheen gaat met de auto. Ik weet dat het misschien belachelijk lijkt, maar het is gewoon een Amerikaanse norm, dus omarm autorijden. Houd er wel rekening mee dat de prijzen duurder zijn als je een auto huurt en jonger bent dan 25 jaar, tenzij je bevriend raakt met een lokale inwoner met een auto.

Houd dit in gedachten en geniet van een geweldig verblijf in de VS.

Leer Engels in de VSOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer