Alternatieven voor Erasmus

Het Erasmus programma is natuurlijk een uitgelezen kans om een periode in het buitenland te studeren, maar helaas is het niet voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan dit uitwisselingsprogramma. Er is competitie van andere studenten, je moet goed georganiseerd zijn en soms kun je niet dezelfde vakken volens als op de universiteit of hogeschool in Nederland. Kortom, als je niet in aanmerking komt voor Erasmus uitwisselingsprogramma, wees niet getreurd! Er zijn nog een tal van andere mogelijkheden om te studeren in het buitenland.

Taalcursus op jouw droombestemming

Een taalcursus volgen in het buitenland heeft een aantal voordelen ten opzichte van het Erasmus programma. Je kunt namelijk vertrekken wanneer je zelf wilt en, niet onbelangrijk: je bepaalt zelf op welke bestemming je studeert. Ook heb je in de gelegenheid om de taalcursus de combineren met een buitenlandse stage. Bekijk deze pagina voor meer informatie over een taalcursus op één van onze 44 bestemmingen.

Studiejaar in het buitenland

Ga voor een semester of een academisch studiejaar naar het buitenland. Wil je jouw talenkennis verbeteren voor je studies, voorbereiden op een internationale carrière of buitenlandse werkervaring opdoen? Dan ben je bij EF aan het juiste adres!

Intensief programma

Boek snel vooruitgang door te focussen op jouw spreek- en schrijfvaardigheden. Personaliseer jouw cursus met keuzevakken en ontwikkel zelfvertrouwen wanneer je de taal gebruikt bij diverse academische projecten.

Multi-Talenjaar

Reis de wereld rond en studeer 2 of 3 talen op verschillende locaties. Kies zelf welke talen jij leert en hoeveel tijd en energie je aan een taal wilt besteden. Ervaring en kennis van verschillende talen en culturen geeft je CV een enorme boost!

Examenvoorbereiding

Behaal een certificaat voor je studie of toekomstige carrière en toon aan dat je een taal grondig kent. De officiële taalexamens zoals IELTS, TOEFL, TOEIC en Cambridge English zijn beschikbaar voor Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Japans en Chinees.

Universitaire voorbereiding

Bereid je voor op een Engelstalige studie aan een buitenlandse universiteit. EF helpt je de nodige academische vaardigheden te ontwikkelen, maar ook de plaatsingsprocedure te doorlopen bij meer dan 150 gerenommeerde universiteiten. Een EF-medewerker ondersteunt je in jouw studiekeuze. Na afloop word je gegarandeerd toegelaten op een Engelstalige universiteit!

Advanced Diploma-programma

Perfectioneer jouw Engels voor de sector waar jij in werkt. Het Advanced Diploma is opgesteld in samenwerking met gerenommeerde universiteiten en bedrijven. Het programma combineert een intensieve taalcursus met academische vakken en een buitenlandse stage. Focus op één van de volgende sectoren:

  • Business
  • International Communication
  • Online Marketing
  • International Affairs
  • Media and Art
  • Fashion and Design
  • Hotel and Tourism
  • Health and Fitness