GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

De 6 beste steden om St. Patrick's Day te vieren

De 6 beste steden om St. Patrick's Day te vieren

Het is de mooiste tijd van het jaar! St. Patrick's Day staat weer voor de deur en wij hebben zes van 's werelds meest shamrockin' steden uitgekozen waar je dit weekend en op 17 maart, St. Patrick's Day zelf, groen kunt kleuren. Dus stof je kabouterhoed af, doe je beste schmink op en laat je innerlijke Emerald Islander los voor een dag vol legendarische groengeklede feestvreugde.

1. Dublin

Natuurlijk is de Ierse hoofdstad het epicentrum van het wereldwijde feest. De stad barst los met de meest kleurrijke St. Patrick's Day parade ter wereld. Spectaculaire praalwagens slingeren door het centrum van de stad en vermaken meer dan 500.000 feestvierders. De parade maakt deel uit van Dublin's vierdaagse festival extravaganza (14-17 maart) met bier- en whiskyfestivals, kermis en gratis livemuziek. Je kunt ook de Greening of the City meemaken, waarbij 17 van de meest iconische gebouwen van Dublin oplichten in een smaragdgroene tint.

2. New York

Nergens wordt St. Patrick's Day zo gevierd als in The Big Apple. Meer dan 150.000 mensen doen mee aan de oudste en grootste St. Patrick's Day parade in de VS. Deze parade is zo doordrenkt van traditie dat hij 14 jaar voordat de Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend, begon! Tegenwoordig staan er op 17 maart twee miljoen toeschouwers langs de route die door Fifth Avenue loopt. Buiten de parade om wordt de hele stad overspoeld door een gezellige sfeer met bars vol Ierse gezelligheid.

3. Buenos Aires

Het is altijd feest in Buenos Aires, maar als het St. Patrick's Day is, wordt de Argentijnse hoofdstad nog gekker. De trotse Ierse achtergrond van de stad zorgt voor de wildste viering in Zuid-Amerika, waarbij 10 wijken in het hart van de stad worden omgetoverd tot een groen wonderland vol Guinness. Plaza San Martin is de plek waar je naartoe moet gaan omdat de parade hier zijn hoogtepunt bereikt en waar de nachtelijke capriolen beginnen.

4. Chicago

De Windy City wordt groots groen. Letterlijk. Meer dan 18 kilo groene kleurstof wordt gebruikt om de troebele Chicago River te veranderen in een sprankelende smaragdgroene stroom. Het is een traditie die teruggaat tot 1961 en de organisatoren zijn ervan overtuigd dat Leprechauns helpen bij de magische transformatie. Naast de drie uur durende parade geniet de vrolijke bevolking van de stad de hele maand maart van Ierse culturele festiviteiten.

5. Boston

Het grote aantal Ierse afstammelingen in Boston maakt de stad tot een van 's werelds belangrijkste locaties voor de viering van St. Patrick's Day. Op de zondag die het dichtst bij St. Paddy's Day ligt, wordt in South Boston (ook wel Southie genoemd) een levendige parade gehouden met traditionele muziekkorpsen uit de hele Verenigde Staten. Voeg daar een bezoek aan een van de vele Ierse bars in de stad aan toe en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke dag.

6. Londen

Het legendarische nachtleven van Londen komt tot zijn recht op St. Patrick's Day met een bonte verzameling nationaliteiten van over de hele wereld die samenkomen voor een feestelijke dag. Op de zondag het dichtst bij 17 maart slingert een bijna 2,5 kilometer lange parade met kleurrijke carnavalswagens en muziekkorpsen langs monumenten zoals Whitehall, Piccadilly Circus en Nelson's Column op Trafalgar Square, waar overdag ook een festival plaatsvindt.

Foto door April Aceto, Flickr / Creative Commons

Wil jij de Ierse cultuur ontdekken in Dublin?Ga op taalreis naar Ierland!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer