GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om van Auckland te houden

10 redenen om van Auckland te houden

Een stad waar de natuur voorop staat, vol stranden, havens, eilanden en 48 slapende vulkanen? Het zou alleen Auckland kunnen zijn. Auckland was een lang vergeten stad in Nieuw-Zeeland en heeft een sterke comeback gemaakt – en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Hier zijn 10 redenen om van Auckland te houden.

1. Natuur

Alleen al kijken naar de locatie van Auckland op een kaart is genoeg om te weten dat dit een #blessed corner van de planeet is. Ten oosten van de stad vind je vredige, kalme baaien voor een doordeweekse duik. In het westen vind je 3 prachtige W’s: wandelpaden, watervallen en wilde stranden. Kortom: het is tijd om op ontdekkingstoch te gaan

2. Tramping

Over wandelen gesproken, de perfecte paden blijven maar op je af komen, zowel in als buiten Auckland zelf. Klaar om te gaan ‘’tramping’’ zoals de Kiwi’s zeggen? Probeer de North Shore Coastal Walk (een 7 uur durend pad dat baaien met elkaar verbindt), Rangitoto Island Summit Walk (een gematigde beklimming van deze slapende vulkaan met een prachtig panoramisch uitzicht vanaf de top), of een uur lang de Pukekawa Trail Lovers Path door inheems bushland.

3. Festivals

Auckland viert het hele jaar door feest in stijl, met verschillende culturele, muziek- en culinaire festivals. Met het Lantaarnfestival begint Chinees Nieuwjaar, later gevolgd door het Tamaki Herenga Waka Festival (het grootste culturele Maori festival van Nieuw-Zeeland). Later is er het respectievelijke Pasifika festival en het Diwali festival van de Stille Oceaan en de Indiase Cultuur. En dat is nog maar voor beginners. Je hebt ook de Artweek (beeldende kunst), Street Eats (foodtrucks en streetfood), Writers Festival (literatuur) en een hele reeks muziekfestivals in de zomer.

4. Working Farm

Het charmante is dat Auckland zijn eigen werkende boerderij heeft in Cornwall Park in het hart van de stad, die al bijna 100 jaar bestaat. Er leven  600 schapen en 60 koeien op het land, een aantal dat snel groeit als het lammer- en kalfseizoen begint. Het is onmogelijk om iets anders te voelen dan verrukking als je kijkt naar de schattige babydieren die alles ontdekken in het leven.

5. Wijnhuizen

Als er een plek is waar elke keer wijn wordt geserveerd met een onovertroffen uitzicht, dan is dat in Auckland. Chardonnay, Pinot Noir en de Bordeaux variaties – Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Merlot – hebben een thuis op het zuidelijk halfrond gevonden in de glooiende heuvels van de regio. Begin je wijntour in Kumeu en proef je weg door Matakana en Waiheke-eiland.

6. Kaas

Ondanks de grootte, bevat Auckland een aantal uitstekende kaaswinkels. Kaasliefhebbers zullen genieten van een uitstapje naar The Cheese Room in Milford of de Puhoi Valley Cheese Company voor verrukkelijke oude, zachte, verse en gele kazen (je zult ons bedanken als je hun drievoudige roombrie probeert!).

7. Eten

Na kaas gaan we verder naar eten in het algemeen. Auckland serveert het hele jaar door super smakelijke, relatief goedkope opties voor internationale gerechten. Van gastronomische lekkernijen tot zoetigheden en hartig comfortfood, doe jezelf een smakelijk plezier en proef je een weg door de stad. Specifiek idee nodig? Het Seafood Festival en de Franse markt La Cigale zijn meer dan gedenkwaardig – of je kunt jezelf zelfs uitdagen om te gaan vissen en jouw eigen diner te vangen in de Shelly Beach Warf.

8. Slang

Kiwi-jargon is suggestief en prachtig. Van jandals (slippers) to chilly bin (koeler), je zult al je vrienden binnenkort begroeten als bro of cuz. Bevalt het wat je hoort? Voeg chur (bedankt), choice (geweldig), stink one (oh nee), pack a sad (een driftbui krijgen), gizza (geef mij), hangus (iemand die veel eet), bach (vakantiehuis), en oh zo veel meer toe op je lijst!

9. Rugby

Rugby is duidelijk belangrijk in Nieuw-Zeeland en in Auckland steun je de Auckland Blues. In het grootste sportstadium van het land, gelegen in Eden Park, kunnen degenen die niet uit rugbylanden komen even de regels leren. Het is de inspanning zeker waard! Daag jezelf om een fan te zijn in Auckland: want de ervaring van het aanmoedigen van de Blues in dit stadion, met 50.000 zitplaatsen, mag je niet missen!

10. Zonsondergangen

Sluit een prachtige dag in Auckland af met een nog perfectere zonsondergang. Met verschillende plekken om naar de zonnestralen in het noorden, zuiden, oosten en westen te kijken, pak je een picknickmand in (misschien met een paar van die kazen die je eerder hebt geproefd?) en ga je lekker zitten. Probeer North Head, Bastion Point, Piha, Muriwai en het toepasselijk genaamde Sunset Beach. Of ga naar de top van de Sky Tower om de zonsondergang 360 graden te bekijken, wat een lust is voor het oog!

Ontdek AucklandOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer