GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 redenen om Engels te studeren in Nieuw-Zeeland

10 redenen om Engels te studeren in Nieuw-Zeeland

De indrukwekkende Maori-geschiedenis, de prachtige natuur, de vele extreme sporten en het Brits-Engels met een leuk vleugje Kiwi: al die factoren maken Nieuw-Zeeland tot een inspirerende en leuke plek om Engels te studeren.

1. De Kiwi’s

Kiwi is de bijnaam voor geboren Nieuw-Zeelanders, wat komt van hun nationale symbool, de lokale kiwi-vogel (dus niet het kiwifruit!). De locals zijn extreem relaxed, vriendelijk en gastvrij en zijn dol op het outdoorleven en extreme sports. Dit is een gemakkelijke plek om te studeren, aangezien je hier snel gesprekspartners vindt en zo elke dag je Engels kunt oefenen.

2. Kiwi-taal

Kiwi English is een grappige, charmante mix van Brits-Engels en lokale Maori-woordenschat. Kiwi’s hebben zelfs hun eigen woorden bedacht, zoals “jangels” (slippers), “dunny” (toilet) of simpelweg “ta” om iemand te bedanken. Ook zal je woorden tegenkomen als “kia ora” (uitgesproken als key-or-a”), wat Maori is voor hallo, of een “Tiki tour”, wat een mooie of langere route is naar een bepaalde bestemming.

3. De rijke Maori-cultuur

Hoewel ze in het verleden opzij werden geschoven, is de Maori-cultuur een belangrijk onderdeel van de Nieuw-Zeelandse nationale identiteit geworden en een echte bron van trots. De inheemse ‘tangata whenua’ belandden vanaf hun Polynesische vaderland op de eilanden en inmiddels is 15 procent van de Nieuw-Zeelanders een afstammeling van de Maori. De beroemde Maori-dans Haka, die beroemd is geworden door het All Blacks-rugbyteam, maakt op iedereen een grote indruk door z’n kracht, originaliteit en eenheid.

4. Uitstekend onderwijs

Nieuw-Zeeland heeft een van de beste onderwijssystemen ter wereld. Acht van de nationale universiteiten staan zelfs in de QS World University Rankings, waaronder de University of Auckland en de University of Otago. Als je langer dan een paar maanden in Nieuw-Zeeland wilt blijven, dan is het een perfect idee om eerst je Engels naar een hoger niveau te tillen en je daarna aan te melden voor een bachelor of master aan een van de lokale universiteiten.

5. Extreme sports

Nieuw-Zeeland is waarschijnlijk de beste plek ter wereld om je innerlijke daredevil wakker te schudden (ook al is die bij sommigen van ons in een wel héle diepe winterslaap). Je kunt hier skydiven, bungeejumpen, canyonen, raften, jetboaten, ziplinen en off-roadrijden, om maar een paar dingen te noemen die je buiten het klaslokaal kunt doen. En de prachtige setting van al die adrenalinesporten is gewoon een fijne bonus.

6. Rugby

De eerste officiële rugbywedstrijd vond hier plaats in 1870 en sindsdien wordt rugby als nationale sport gezien. Nieuw-Zeelanders zijn heel trots op hun superteam, de All Blacks. Samen een rugbywedstrijd kijken is een van de beste – en leukste – manier om de Kiwi-cultuur beter te leren kennen.

7. Spectaculaire natuur

De Nieuw-Zeelandse natuur geeft je alles wat je zoekt: van lichtgevende grotten, indrukwekkende gletsjers, mooie zandstranden, eeuwenoude bossen en prachtige berguitzichten tot fascinerende vulkanische landschappen: wie het Noorder- en Zuidereiland ontdekt, roept waarschijnlijk regelmatig “wauw” en zal na elke bocht weer onder de indruk zijn. Het land is haast gemáákt om doorheen te reizen en het is waarschijnlijk een van de beste plekken ter wereld voor een roadtrip met je vrienden. Nogmaals: we kunnen echt geen betere manier bedenken om je weekenden of vakanties door te brengen….

8. Unieke dieren in het wild

Veel zoogdieren en vogels in dit deel van de wereld komen nergens anders voor. De Kiwi-vogel is een van deze unieke schepsels en is dan ook een bijzonder symbool van het land geworden. Verder kun je hier de kleinste dolfijnensoort ter wereld vinden, alpinepapegaaien, geel-ogige en blauw-ogige pinguïns, houtduiven, zeeberen en nog veel meer typisch Nieuw-Zeelandse dieren.

9. Heerlijk eten en heerlijke koffie

Net zoals hun Australische buren staan de Kiwi’s bekend om hun voorliefde voor lekker eten en goeie koffie. Bestel zeker weten een “flat white” in je lokale koffietentje op weg naar je les. Proef ook wat lokale heerlijkheden als kawakawa-thee, hokey pokey-ijs en Manuka-honing als je de fantastische cafés en restaurants van Auckland aan het ontdekken bent.

10. De beste plek voor de zonsopgang

Wilde je altijd al de eerste ter wereld zijn die de zon ziet opkomen? In Nieuw-Zeeland kun je dit van je bucketlist afstrepen. De East Cape, in de verre oosthoek van het Noordereiland, is de eerste regio ter wereld die de zon begroet (tijdens de vroege maanden van het jaar: in de latere maanden ligt dit punt noordelijker).

Studeer Engels met ons in Nieuw-ZeelandLees verder
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer