GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen juweeltjes in Boston

10 verborgen juweeltjes in Boston

Boston: thuisbasis van de Red Sox, Harvard University en Mark Wahlberg. Voor een echt authentieke Boston-ervaring, ruilt u de platgetreden toeristische locaties zoals de Freedom Trail in voor onze keuze aan minder bekende verborgen juweeltjes die de stad te bieden heeft.

1. Bodega

Je hebt gehoord van verborgen bars en geheime restaurants, maar heb je ooit een verborgen winkel bezocht? Aan de achterkant van een rommelige, onopvallende winkel op de hoek in Clearway Street, fungeert een oude Snapple-automaat ook als een geheime deur waardoor slimme shoppers terecht kunnen in Bodega, de coolste luxe kleding- en sneakerwinkel van Boston.

2. Caffe Vittoria

Boston herbergt een enorme Italiaans-Amerikaanse gemeenschap en Caffe Vittoria was het eerste Italiaanse café dat in 1929 in de stad werd opgericht. Binnen zijn de planken gevuld met vintage espressomachines en de muren zijn bedekt met koffiemokken en posters. De bediening is vriendelijk, gezellig en technisch gezien wordt een espresso-martini hier beschouwd als een culturele ervaring. ‘Één cappuccino met een flink stuk geschiedenis, alstublieft!’

3. Brattle Book Shop

Dit is geen gewone boekhandel; dit is een van de oudste en grootste tweedehands boekhandels in Amerika. Hier vermengt de geschiedenis van Boston zich met het moderne stadsleven. De Brattle Book Shop verkoopt boeken van alle categorieën en genres. Van trashy reads bij het zwembad en misdaadthrillers tot grote oude atlassen en historische, in leer gebonden boeken. Je kunt alles kopen, van gebruikte boeken voor $ 1 tot oude en zeldzame boekdelen ter waarde van honderden of duizenden dollars. De koopjes kun je vinden in hun buitenverkoopkavel. Als je uitgelezen bent, kopen ze ook je tweedehands boeken over!

4. SoWa Open Market

SoWa Open Market, de thuisbasis van bijna 200 designers, artiesten en creative types, heeft naam gemaakt als dé place to be op zondag. Elke week tijdens de zomermaanden is deze markt aanwezig om je te verbazen met zijn collecties kunstateliers en galerijen, handgemaakte sieraden en keramiek, foodtrucks, lokaal gebrouwen bieren, lekkernijen en producten van nabijgelegen boerderijen en verkoop van vintage kleding.

5. Kelleher Rose Garden

Weggestopt achter de Back Bay Fens, als de 200 rozenvariëteiten in de Kelleher Rose Garden tot bloei komen, is het moeilijk te geloven dat dit niet een van de bekendste tuinen van Boston is. Hier maken de prachtig onderhouden gazons, ongerepte bloembedden en elegante rozenstruiken deze tuin tot een rustige en prachtige plek om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven. Ennnn, het ziet er ook niet slecht uit op Instagram…

6. Harvard Film Archive

Je hoeft geen student aan Harvard University te zijn om het meeste uit de Harvard Library te halen. Vooral als je een filmliefhebber bent. Het Harvard Film Archive (HFA) heeft een collectie van meer dan 36.000 films van alle genres. Inclusief klassieke en historische titels, van over de hele wereld. Vrijdag tot en met maandag zijn er kaartjes verkrijgbaar voor de vertoningen in de ultramoderne bioscoop – er is geen betere manier om je filmpje in Boston te pakken.

7. Wink & Nod

Deze bar en restaurant is een grote favoriet van de lokale bevolking die weet waar ze het kunnen vinden. Niet alleen zijn de seizoensgebonden cocktails verrassend goed, maar de dinerkaart verandert ook om de paar maanden compleet. Dankzij het roterende pop-uprestaurant van Wink & Nod kunnen lokale, onontdekte en getalenteerde chef-koks hun vaardigheden en creativiteit laten zien met experimentele, nieuwe gerechten.

8. Fenway Farms

Bostonites zijn dol op het bijwonen van honkbalwedstrijden en zijn supertrots op de Red Sox. En dankzij Fenway Farms is er een andere, vrij unieke manier om te genieten van het honkbalerfgoed van de stad. Een van de daken van Fenway Park, het eerste honkbalpark van Boston én een van de oudste van Amerika, is omgetoverd tot een werkende boerderij. De verse, biologische groenten die worden verbouwd, worden geserveerd in het restaurant van Fenway Park en gebruikt in de concessiestands in het park.

9. Blackbird Donuts

Om een zoetekauw tevreden te stellen, ga je naar Blackbird Donuts om wat van hun ambachtelijke lekkernijen te proeven. Deze donuts worden vers gebakken in de winkel en worden liefdevol verwerkt tot kunstwerken van eetbare, cirkelvormige kunst. Kies uit klassieke smaken of experimentele creaties zoals roze limonade en spicy warme chocolademelk. Er zijn twee winkels in de stad en eigenlijk zijn er geen excuses om ze niet te bezoeken.

10. Corey Hill Outlook Park

Er zijn tal van gebouwen in de stad waar je tegen betaling kunt genieten van het uitzicht vanaf hun dakterrassen, maar er is een minder drukke plek vanwaar je helemaal gratis naar de skyline van de stad kunt staren. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt Corey Hill Outlook Park bovenop een heuvel. Je kunt er terecht om te genieten van een fantastisch uitzicht over Boston. Met zijn grasvelden en schaduwrijke bomen is het ook een fantastische plek voor een picknick.

Studeren in Boston?Meer informatie
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden