GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 brain foods om je wakker te houden (en slimmer te maken!)

5 brain foods om je wakker te houden (en slimmer te maken!)

Op een maandagochtend of na een avondje stappen met vrienden kan het onmogelijk zijn om geconcentreerd te blijven in de les. Je gaapt, je ogen voelen vermoeid aan en het bureau begint er steeds aantrekkelijker uit te zien als een soort tijdelijk bed. Het is tijd om de favoriete aandachts- en geheugenversterkers voor je hersenen te pakken en weer wakker te worden.

Dus maak voor de les van volgende maandag - thuis of op een EF-school ergens aan de andere kant van de wereld - een bosbessenshake, drink een kop koffie, eet wat noten of doe eens gek en eet een gebakken aardappel bij de lunch. Je hersenen en je leraar zullen je dankbaar zijn, geloof ons.

Dit is onze top 5 'brain foods':

1. Een sterke kop koffie

Elke student weet dat de plaatselijke barista die dat dagelijkse kopje koffie maakt je beste vriend is. Koffie is echt goed om je wakker te maken en je korte tijd te concentreren, maar drink te veel en je voelt je nerveus en ziek.

2. Een fruit smoothie

Bij voorkeur met supergezonde bosbessen en met natuurlijke suikers in de vorm van glucose, kan een smoothie zorgen voor een geheugenboost op korte termijn, naast vitaminen en mineralen die je hele lichaam nodig heeft. Maar overdrijf het niet, dan zul je je snel moe voelen.

3. Een handvol stukjes pure chocolade en noten

Ze zijn zo hersenversterkend als maar kan (pure chocolade bevat zelfs wat cafeïne) en ze werken ook anti-verouderend.

4. Vis en gebakken aardappelen voor de lunch

We weten het - het zijn niet per se de meest aantrekkelijke items op het menu, maar je hersenen houden van beide. Zalm en andere vette vis bevatten veel omega-3 vetten die het geheugen stimuleren en de achteruitgang van je hersenen vertragen naarmate je ouder wordt, terwijl aardappelen zorgen voor de constante energie die je hersenen echt nodig hebben (ze nemen 20% van de energie van je lichaam in beslag!).

5. Pompoenpitten

Ze zitten vol zink, ijzer en mineralen die zuurstof naar de hersenen en zenuwcellen helpen transporteren om te communiceren en je hersenkracht een boost te geven. Een geweldige goedkope en gezonde snack.

Bonus tip: Slaap voldoende en neem voldoende tijd buiten in de zon en de frisse lucht - beide verbeteren het geheugen en helpen je nieuwe ideeën te vormen, zodat je meer onthoudt van wat je hebt geleerd! Dit is vooral belangrijk voor een examen.

Is je brein nu klaar om te studeren in het buitenland?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer