GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF ervaring: Anna naar EF Seoul

Anna studeerde op het HBO en moest een stage zoeken. Ze besloot dat ze dit in Zuid-Korea wilde doen, maar wilde wel eerst de taal leren. Daarom ging ze met EF 5 maanden naar Seoul... En die stage? Die vond ze bij EF!
EF ervaring: Anna naar EF Seoul

Ik studeer op het HBO en vorig jaar in de lente werd het tijd dat ik een stage ging zoeken. Toen ik besloot dat ik een stage wilden gaan doen in Zuid-Korea vond ik
het wel zo netjes om eerst de Koreaanse taal te leren.

Ik heb een vijf maanden durende cursus gevolgd bij EF Seoul. Ik heb hele erge dyslexie dus ik vond het best wel spannend om een nieuwe taal te leren, maar de docenten van EF Seoul waren
altijd heel erg geduldig en vriendelijk voor me. Dat heeft mij heel erg geholpen bij het leren van de taal. Met hun hulp heb ik mezelf echt kunnen overtreffen!

Van shoppen tot K-pop

De school is erg modern en dat past super goed in de hippe buurt waar de school zit. Er zijn super veel leuke winkels en restaurantjes in de buurt en de Han rivier is op loopafstand. De omliggende buurten zijn ook ontzettend leuk. Iedere buurt in Seoul heeft wel wat unieks en nieuws te bieden! Geschiedenis en K-pop vind je in Myeondong, voor nachtleven en shoppen moet je in Hongdae zijn, voor de schattigste cafeetjes ga je naar Itaewon en ga zo maar door.

Tijdens mijn cursus verbleef ik in een gastgezin. Mijn gastouders zijn (nog steeds!) super lief en geïnteresseerd in mijn Deense kamergenoot en mij. Ze namen ons in het weekend graag
mee op reisjes, wandelingen en andere activiteiten. Het was heel speciaal om op deze manier meegenomen te worden in hun leven en de Koreaanse cultuur. Mijn kamergenoot is echt mijn beste vriendin geworden in Korea. Er is niets zo leuk als een kamer delen met je best friend, geloof me!

Koreaanse studenten ontmoeten

Naast mijn kamergenootje heb ik op school veel meer vrienden uit de hele wereld gemaakt. Naar een school gaan met zo veel nationaliteiten is super leuk en ook leerzaam! Ik heb een nieuwe kijk
op mezelf en mijn eigen cultuur gekregen dankzij mijn internationale EF vrienden. Ik heb ook een aantal Koreaanse vrienden gemaakt. EF Seoul organiseert regelmatig language exchange avonden waar je Koreaanse studenten kan ontmoeten. Als je oud genoeg bent moet je echt eens op stap gaan met Koreanen. Dat is een ervaring op zich!

Ik heb een geweldige tijd gehad op EF Seoul. Door mee te doen met EF activiteiten en door regelmatig zelf op verkenning te gaan heb ik Seoul goed leren kennen en het voelt inmiddels als een tweede thuis. Ook buiten Seoul zijn genoeg mooie en leuke dingen te vinden. De EF excursies naar andere steden en dorpen zijn echt aanraders! Zelf vind ik vooral Gyeongju een leuke stad.

Stage bij EF Seoul

En die stage… Die heb ik gevonden. Bij EF Seoul! Ik had het zo ontzettend naar mijn zin op school dat ik graag een paar maanden langer wilde blijven en op deze manier werd die wens werkelijkheid. Met mijn nieuwe Koreaanse skills en omdat ik al Engels kon spreken kan ik helemaal mee doen in het bedrijf. Als je binnenkort nog langs komt bij EF Seoul kan je mij ontmoeten en kan ik je alle tips geven die je nodig hebt! Van welke restaurantjes je echt eens moet proberen tot hoe je kan flirten met de locals ;).

Ook naar Seoul voor een onvergetelijke ervaring?Ga op reis met EF!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer