Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaring: Pien in Boston

EF Ervaring: Pien in Boston

In juli 2019 mocht ik dan eindelijk mijn grote Amerikaanse avontuur beginnen. Al jaren liep ik bij mijn ouders te zeuren om een taalcursus in de VS en nu stond ik eindelijk voor de EF-campus in Boston. Toch wel mega spannend zo in mijn eentje, drie weken aan de andere kant van de oceaan, waar was ik aan begonnen? Na een weekend New York had mijn vader mij afgezet op de campus. Meteen werd ik leuk ontvangen door een paar EF-studenten die buiten voor het gebouw zaten. Ze waren mega behulpzaam en met sommige ben ik nu nog steeds goede vrienden. Ook de staff was heel gastvrij en ik voelde me meteen welkom.

Campusleven

Tijdens mijn verblijf in Boston sliep ik op een vierpersoonskamer op de campus. Mijn kamergenoten waren heel relaxed en super aardig. Op campus verblijven vond ik sowieso heel prettig, omdat je altijd in de buurt van je vrienden bent. Ook was het megahandig dat je zo vanuit je kamer naar de les kon lopen.

Het eten op de campus was prima met genoeg variatie in de gerechten. Iedere maandagavond was er een barbeque op het gras achter het gebouw waarbij we konden genieten van Amerikaanse hotdogs en hamburgers. Het gebouw lag vlakbij een park met verschillende sportvelden en aan het einde van de straat lag Boston College.

Discussies

Op basis van mijn plaatsingstest en een gesprekje werd ik ingedeeld op het hoogste niveau. De lessen waren uitdagend en we deden veel verschillende dingen. Omdat ik op het hoogste niveau was ingedeeld werd er minder focus gelegd op de regels van het Engels en meer op de toepassing. Ik heb van mijn docent meerdere examenstrategieën geleerd en heb veel gediscussieerd met medeleerlingen.

Ik was een van de jongste in mijn les, maar werd door alle anderen niet zo behandeld. Omdat ik een intensieve cursus deed volgde ik naast mijn reguliere Engels lessen ook nog twee SPIN-klassen (Special Interest klassen). Ik had gekozen voor Current Events en Photography. Tijdens de Current Events lessen discussieerden en lazen we over actuele onderwerpen. Bij Photography bespraken we vooral technieken en leerden we foto’s kritisch te analyseren. Beide lessen hielpen erg bij het spreken.

Relaxte studentenstad

Zowel op de campus als in Boston zelf werden verschillende activiteiten georganiseerd. Ik ben onder andere met EF naar Harvard en een baseballwedstrijd van de Boston Red Sox geweest. Op de campus werden veel sport- en spelactiviteiten georganiseerd. Ook was er iedere maandag buiten een film en konden nieuwe studenten kennismaken onder het genot van een ijsje bij Sunday Sundaes. De activiteiten waren een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen en tegelijkertijd Boston te ontdekken. Boston is een relaxte studentenstad en ik zou iedereen daarom ook aanraden om deze stad als bestemming te kiezen.

In Boston heb ik zo veel leuke nieuwe mensen leren kennen. Iedereen was super open-minded en behulpzaam. Ik ben normaal rustig en verlegen, maar heb in Boston geleerd dat het helemaal oké is om op mensen af te stappen en een gesprek te beginnen. Je leert niet alleen beter Engels te spreken, maar leert jezelf ook een stuk beter kennen.

Ik heb veel nieuwe vrienden van over de hele wereld gemaakt. Ik zou iedereen een taalcursus met EF aanraden, omdat je zo veel nieuwe dingen leert, nieuwe mensen leert kennen en een hele bijzondere ervaring rijker bent.

Net als Pien uit je comfortzone stappen en een nieuwe cultuur ontdekken?Vraag onze gratis brochure vandaag nog aan

Deel dit artikel

Laatste blogs van Studentenverhalen

Ontmoet winnares Chiara