GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Vanessa uit België bij EF Vancouver

Hi! Mijn naam is Vanessa en ik ben voor 2 weken op taalreis geweest naar Victoria, Vancouver Island. Naast het verbetren van mijn Engels heb ik dromen waargemaakt en heb ik deze van mijn verlanglijst af kunnen strepen. Dit was een mega toffe ervaring waar ik graag meer over vertel in mijn blog!
EF Ervaringen: Vanessa uit België bij EF Vancouver

Ik had al een tijdje in mijn hoofd dat ik graag naar Canada zou willen om mijn Engels te verbeteren. Op aanraden van een vriendin ben ik uiteindelijk bij EF terecht gekomen. Het fijne aan EF is dat ze mijn 2 dromen perfect combineren. Namelijk mijn Engels verbeteren in Canada. Ook is het fijn dat je je reis helemaal kan personaliseren, en dus zelf kan kiezen hoelang je weg wilt gaan. Toen ik na het bestellen van de brochure en het bijwonen van een info meeting erachter kwam dat ze ook met volwassen leerlingen werken was ik meteen verkocht. De bestemming? Victoria, Vancouver Island!

Mijn ervaring op de EF school

Ik had een fantastisch gastgezin, ik voelde me meteen welkom en thuis. Het leuke is dat je via een gastgezin de Canadese gewoontes pas écht leert kennen. Ook kunnen ze je de minder toeristische plekken laten zien, geweldig! Op de school voelde ik me meteen op mijn gemak dankzij de EF-staf, leerkrachten en medestudenten. De combinatie, de taal snel leren op school en samen met je gastgezin & klasgenoten de stad leren kennen vind ik persoonlijk een heel groot pluspunt!

EF-activiteiten

Met EF zelf heb ik 2 activiteiten gedaan. Deze 2 activiteiten stonden erg hoog op mijn verlanglijst en waren echte toppertjes!!!

  • Goldstream hike: was voor mij persoonlijk toch een kleine beproeving. Ik wilde graag het oude treinspoor en prachtige uitzicht zien. Maar halverwege begon ik ferm te sukkelen en af te zien door mijn astma. Ik stond op het randje van opgeven! Na de peptalk van mijn EF begeleidster Sandra en wat medestudenten ben ik toch na een kleine rustpauze doorgegaan. Uiteindelijk heb ik de top gehaald! En… het uitzicht was fantastisch!

  • Whale watching: Nu ben ik geen grote fan van boten en vooral niet om er op te varen. Maar ik ben wel een hele grote dierenliefhebber! Daarom stond whale watching bovenaan mijn lijstje! We hebben volgens de begeleiders van de boot veel geluk gehad want we hebben veel walvissen gezien. We hebben zelfs een walvis zien springen wat ik een memorabel moment vond. Zo gaaf om wilde dieren in hun eigen habitat bezig te zien. En jawel, zelfs mijn grote favoriet de orka gezien. Wat wil een mens nog meer? haha

Memories for life!

Ik heb vrienden gemaakt over de hele wereld en heb nu ook een Canadese familie die ik enorm graag zie. Ook de verschillende activiteiten die ik heb gedaan met EF, het gastgezin en vrienden zal ik nooit meer vergeten! Deze trip was extra bijzonder omdat ik mijn grenzen (letterlijk en figuurlijk) enorm heb verlegd. Memories for life!

Wil jij ook op taalreis met EF?Bestel nu een gratis brochure
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer