GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Emma uit Frankrijk bij EF Rome

EF Ervaringen: Emma uit Frankrijk bij EF Rome

Waarom na de middelbare school 1 jaar naar het buitenland?

Ik besloot om na de middelbare school voor 6 maanden naar het buitenland te gaan om meer tijd te hebben om na te denken over wat ik wilde studeren en vooral om een pauze te nemen na de mentaal ingewikkelde jaren van de middelbare school vanwege covid.

Waarom Italiaans?

Ik heb ervoor gekozen om naar Rome te gaan om Italiaans te leren, omdat van alle vreemde talen die ik spreek, dit de taal is die ik het minst goed ken. Ik ben redelijk op mijn gemak in Engels en Spaans omdat ik in de Europese sectie zat en dankzij mijn LLCE specialisatie. Italiaans is slechts mijn LV3 en mijn niveau was vrij laag.

Wat vind je van Rome?

Rome is een ongelofelijke stad met overal prachtige historische gebouwen, de school is erg goed gelegen in het centrum, het eten is heerlijk en het nachtleven is erg actief.

Wat is je beste herinnering aan je verblijf tot nu toe?

Ik denk dat mijn beste herinnering aan mijn verblijf mijn tweede weekend hier was, toen ik met twee vrienden deelnam aan een door EF georganiseerde dag in een klein stadje in de buurt van Rome. We aten in een heel goed restaurant, gingen waterfietsen op een meer en 's avonds op de terugweg naar Rome gingen we met een paar vrienden naar een bar waar EF-studenten meestal naartoe gaan.

Heb je een dagelijkse routine in Rome?

Ja. Iets voor het begin van de les ga ik met mijn vrienden koffie drinken om de dag goed te beginnen.

Leer Italiaans in RomeOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer