GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Lea-Marie uit Duitsland bij EF Seoul

Lea-Marie reisde met EF voor 4 weken naar Seoul om Koreaans te leren. Lees meer over haar plannen en boekingservaring in dit artikel.
EF Ervaringen: Lea-Marie uit Duitsland bij EF Seoul

Hallo, ik ben Lea-Marie en ik ga binnenkort vier weken naar Seoul met EF.

Ik hoorde voor het eerst over EF via een kennis die haar reis van ongeveer 3 maanden naar Korea al bij EF had geboekt. Ik benaderde haar voorzichtig en verzamelde informatie van de website en de brochure. De ervaringen van andere EF-taalstudenten gaven me een goed eerste inzicht en maakten me erg enthousiast. Hier zijn mijn redenen waarom ik een taalreis wilde doen en waarom EF me overtuigde.

Een taal leren 🎌

De belangrijkste reden was natuurlijk om de taal te leren. Mijn focus lag op Aziatische talen en EF biedt Chinees, Japans en Koreaans aan. Ik was al vroeg begonnen met het leren van Japans en Koreaans. Ik wilde beide talen echt onder de knie krijgen, dus ik begon ze zelf te leren naast mijn school en parttime baan.

In eerste instantie leerde ik het Japanse schrift en de grammatica. Daarna schakelde ik over op Koreaans omdat dat makkelijker leek en ik geen 2.000 Kanji-tekens hoefde te leren zoals in het Japans. Nadat ik een A1-niveau in het Koreaans had bereikt en het Koreaanse alfabet (한글) en de grammatica kende, begon ik les te geven op sociale media. Hoewel ik met de basis kan omgaan en deze duidelijk kan uitleggen, voelde ik me vastzitten en wilde ik vooruitgang boeken.

Toen ik door de EF-catalogus bladerde, werd ik me bewust van de EF-lesmethode. De sleutel hier is om de taal te leren in het land waar het gesproken wordt, zodat je er constant mee omringd bent en het meteen kunt toepassen, wat je taalvaardigheid aanzienlijk verbetert. Na de lessen kun je het geleerde in de praktijk brengen. Het draait allemaal om leren door te doen!

Ik wil mijn taalreis gebruiken om te beoordelen of ik op de goede weg ben. Ik wil meten hoe succesvol ik tot nu toe ben geweest en mijn sterke en zwakke punten in elke taal identificeren. Mijn verwachtingen zijn vrij hoog, maar ik ben optimistisch. Ik heb tijdens mijn schooltijd een taalreis naar Ierland gemaakt en weet wat ik kan verwachten, maar ik hoop ook dat het met EF nog beter zal zijn!

Reizen, ervaringen opdoen en herinneringen verzamelen 🗻

Een andere reden voor een taalreis is de mogelijkheid om te reizen. Ik ben nog nooit in Korea of Japan geweest en ik zou deze landen graag willen verkennen om te zien wat ze te bieden hebben.

De EF-scholen bevinden zich in de hoofdsteden, allemaal grote metropolen met veel bezienswaardigheden en een efficiënt transportnetwerk. Naast de lessen wil ik zoveel mogelijk zien en andere steden bezoeken, en de activiteiten van EF maken dat mogelijk. De school biedt zelfs vrijetijdsactiviteiten aan om je verder onder te dompelen in de cultuur van het land.

Cultuur, Cultuur, en nog eens Cultuur 🐉

Naast reizen en het leren van talen is cultuur voor mij cruciaal. Je kunt lokale kennis het beste ervaren en opdoen door naar een land te reizen. Taalreizen met lessen en accommodatie in een gastgezin, zoals aangeboden door EF, zorgen voor een culturele ervaring die je als gewone toerist niet krijgt. Ik kijk ernaar uit om bij een gastgezin in Seoul te gaan wonen om de cultuur en levensstijl van dichtbij mee te maken.

Vrienden maken en plezier hebben 💞

Ik was vooral onder de indruk van de verhalen van mijn kennis over de levenslange vriendschappen die ze dankzij EF heeft gesloten. Dat wil ik ook meemaken. Met zoveel internationale studenten die samenkomen, hoop ik veel internationale contacten te leggen en nieuwe vrienden te vinden.

Natuurlijk is plezier hebben een andere reden voor de taalreis. Ik hoop te groeien als persoon en de wereld te ontdekken. De wereld biedt zoveel geweldige dingen! Het belangrijkste in dit proces is om ervan te genieten.

Mijn Boeking

Al deze redenen hebben mijn reislust aangewakkerd. Het verlangen om ver te reizen en een taal te leren waar ik enorm van geniet en die ik al als een deel van mezelf beschouw, is langzaam maar zeker gegroeid. Ik heb lang moeten wachten tot de kans zich voordeed om de taalreis met EF te doen.

Ik heb mijn reis naar Seoul ongeveer 9 maanden van tevoren geboekt. Helaas heb ik daar maar precies 4 weken te besteden. Mijn plan is om 3 weken op de EF taalschool door te brengen en de resterende dagen te gebruiken om door Korea te reizen. Ik heb alle informatie en goed advies gekregen van het EF-kantoor bij mij in de buurt. En ik heb alles in mijn eentje gedaan, zonder hulp of steun van mijn ouders. Ik kan niet wachten om te beginnen en naar Seoul te vliegen.

Wil jij ook op taalreis? Lees alles over Seoul en onze EF school. Meer mogelijkheden in het buitenland voor elke leeftijd en interesse vind je hier.

Leer Koreaans in SeoulOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer