GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

EF Ervaringen: Lisanne uit Duitsland bij EF Toronto

Lisanne ontdekte haar droombaan tijdens haar taalreis naar Toronto!
EF Ervaringen: Lisanne uit Duitsland bij EF Toronto

Wat heb je ontdekt in Toronto?

Nadat ik vier weken bij EF in Toronto had doorgebracht, was het voor mij duidelijk dat ik van reizen een deel van mijn werk wilde maken. Omdat ik thuis in Duitsland veel tijd en plezier in muziek en concerten steek, besloot ik muziekmanagement te gaan studeren. Naast zelf muziek maken, heb ik altijd graag concerten bijgewoond en zo ontdekte ik het reizen voor mezelf.

Samen met mijn vrienden reis ik naar concerten en evenementen van verschillende muzikanten en artiesten om hun optredens live bij te wonen en onvergetelijke momenten te beleven in geweldige steden en spannende landen. Als manager begeleid je deze mensen tijdens hun tournee of naar persafspraken - dus in de toekomst zou ik mijn passie voor reizen en muziek combineren in mijn baan. Ik wist eerst niet eens dat deze kans bestond en dat ik op deze manier de wereld kon ontdekken. Beter dan dat wordt het niet!

Is je taalvaardigheid verbeterd tijdens je reis?

Ik kon mijn Engelse vaardigheden, die aanzienlijk verbeterden in Toronto, perfect gebruiken in mijn sollicitatie en in mijn studie. Vooral de spinlessen waren hierbij erg nuttig. Ik kon bijvoorbeeld gemakkelijker en vloeiender communiceren in het Engels door mijn gekozen keuzevak "Applied Conversations".

Taalkundig gezien kon ik tijdens de vier weken één niveau verbeteren. Dit is ongeveer gemiddeld, want tijdens een EF-reis verbetert het taalniveau elke zes weken met één niveau. De structuur en organisatie van de lessen waren bijzonder nuttig voor mijn leerproces. In de klas werd aandacht besteed aan het ontwikkelen van begrijpend luisteren, begrijpend lezen en ook schrijven in het Engels. Er waren elke week verschillende onderwerpen en de lesmethoden waren zeer gevarieerd.

Wat heb je nog meer meegenomen van je reis?

Ik heb ook nieuwe sociale vaardigheden geleerd tijdens mijn taalreis. Ik heb meer zelfvertrouwen en mijn uitstraling is zelfverzekerder geworden. Het is gemakkelijker voor me om vreemden te benaderen en met hen op excursie te gaan. Dit was bijvoorbeeld een meerdaagse trip naar New York of een dagtrip naar de Niagara Falls, die me naar een van de mooiste plekken ter wereld bracht.

Naast de activiteiten die door de taalschool werden georganiseerd, konden mijn vrienden en ik ook de onontdekte plekjes van Toronto ontdekken. Of het nu een fotodag voor Instagram was of een uitstapje naar het Eaten Centre om te winkelen.

Wat is je conclusie van je reis naar EF Toronto?

Ik ben dolgelukkig met waar mijn reis me gebracht heeft en de persoon die ik geworden ben door deze ervaringen. Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet die de vier weken tot een onvergetelijke tijd hebben gemaakt! Toronto liet me ook een heel andere kant van reizen zien. Waar ik precies heen ga voor mijn volgende reis is nog niet besloten. Op dit moment staan Honolulu, San Diego en Mauritius bovenaan mijn lijstje. Of misschien toch weer een omweg naar Toronto?

Leer Engels in TorontoOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer