GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

8 feestelijke boeken om je te helpen Engels te leren

8 feestelijke boeken om je te helpen Engels te leren

Wat is een betere manier om deze feestdagen in de kerststemming te komen (en je Engelse woordenschat te verbeteren) dan het lezen van een aantal feestelijke romans? Het is tijd om op de bank te kruipen met een kop warme chocolademelk en een knusse deken en te verdwalen in een goed verhaal.

Van aangrijpende moordmysteries, boeiende fantasieverhalen en hartverwarmende liefdesverhalen - hier zijn 8 feestelijke boeken om je te helpen Engels te leren.

1. How the Grinch Stole Christmas door Dr. Seuss

Maak kennis met de Grinch, een chagrijnig groen wezen met een hart dat twee maten te klein is en een bedrieglijk plan om Kerstmis te stelen van de vrolijke Whos. Als de Grinch warm draait voor Cindy Lou, een kind dat van Kerstmis houdt, begint hij te twijfelen aan zijn diepgewortelde afkeer van Kerstmis. Kan zij zijn gemene gedrag veranderen?

Laat je meevoeren naar Whoville door de geestige schrijfstijl en prachtige illustraties in dit beroemde kinderboek. Dit is ook een geweldig boek om je rijmvaardigheid te oefenen. Je kunt ook de film met Jim Carrey als de Grinch bekijken!

2. Mistletoe and Murder door Robin Stevens

Er hangt duisternis in het besneeuwde Cambridge - ondanks de warme, gezellige vuurtjes. Volg detectives Daisy en Hazel terwijl ze de feestdagen doorbrengen op Maudlin College, in de hoop te genieten van een ontspannen, vrolijke tijd. Maar de jonge detectives raken verwikkeld in een spannend onderzoek wanneer er twee dagen voor Kerstmis een vreemd sterfgeval plaatsvindt. Met hun scherpe verstand en detectivevaardigheden proberen Daisy en Hazel geheimen te ontrafelen en onwaarschijnlijke verdachten te ondervragen om de duistere waarheid achter de moord te ontmaskeren.

Dit boek is een geweldige eerste stap voordat je meer gevorderde moordmysteries gaat lezen. Als je van dit spannende genre houdt, kun je je opwerken tot auteurs als Agatha Christie en Stephen King.

3. Let it Snow door John Green, Maureen Johnson, and Lauren Myracle

Geniet deze winter van een feestelijke romcom! Let it Snow' volgt drie aaneengesloten vakantieverhalen van drie bestsellerauteurs. Lees hoe de romantische verhalen zich ontvouwen in het kleine stadje Gracetown tijdens een gevaarlijke sneeuwstorm en kom erachter dat je de liefde een warm hart toedraagt. Volg Jubilee terwijl ze Kerstmis probeert door te brengen zonder haar vriend Noah, Angie terwijl ze worstelt om haar vriend te vertellen wat ze echt voor hem voelt en Addie wanneer ze wordt gedwongen om haar egoïstische gedrag onder ogen te zien. Alle drie de verhalen lopen magisch in elkaar over en geven je een warm en knus gevoel van binnen.

Opbloeiende romantiek, vriendschap, zelfontdekking en vrolijke komische elementen maken dit het perfecte boek om voor het haardvuur te lezen tijdens de volgende sneeuwstorm.

4. The Lion, the Witch and the Wardrobe door C.S. Lewis

Reis naar Narnia in deze tijdloze klassieker en word verliefd op de vertederende personages. Wanneer vier broers en zussen - Lucy, Edmund, Susan en Peter - hun huis in Londen moeten verlaten om aan de Blitz te ontsnappen, komen ze terecht op een oud landgoed op het Engelse platteland. Bij het verkennen van hun nieuwe huis stuiten ze op een oude kleerkast. De broers en zussen klimmen door de kleerkast en ontdekken een magisch rijk dat door de toverspreuk van de Witte Heks in de eeuwige winter is bevroren. Samen proberen ze door bewonderenswaardige moed en opoffering de vloek te verbreken en de mysterieuze wezens van Narnia te redden.

Van deze zeven boeken tellende serie wil je alleen maar meer. En met drie films om te kijken als je vastloopt, zal je winterseizoen vol betoverende verhalen zitten.

5. Sherlock Holmes and the Christmas Demon door James Lovegrove

Rechercheur Sherlock Holmes en zijn trouwe partner John Watson moeten een reeks verontrustende moorden met een Yuletide twist onderzoeken. Eve Allerthorpe is de erfgename van een Yorkshire dynastie. Ze roept angstvallig de hulp in van de twee detectives wanneer ze gelooft dat ze wordt achtervolgd door een demonische geest - een mythische kerstdemon waar haar moeder haar als kind altijd over vertelde. Terwijl het beroemde duo de waarheid achter de demon die Eve achtervolgt probeert te achterhalen, krijgen ze te maken met uitdagende puzzels en cryptische boodschappen. Kunnen ze de waarheid ontdekken voordat het te laat is?

Lovegrove's briljante manier van vertellen vangt de essentie van de oorspronkelijke auteur van Sherlock Holmes, Sir Arthur Conan Doyle, met dit feestelijke mysterie dat je op het puntje van je stoel zal houden.

6. The Girl Who Saved Christmas door Matt Haig

Amelia Wishart, een schoorsteenveger in het Victoriaanse Engeland, gelooft heilig in wonderen en is de reden dat de Kerstman genoeg magie had om zijn allereerste rit met de arrenslee aan te drijven en cadeautjes te bezorgen. Maar Amelia heeft geen hoop meer. Haar moeder is ernstig ziek en wanneer het lot van Kerstmis een donkere wending neemt, begint Amelia aan een opmerkelijke reis naar de Noordpool om de Kerstgeest te herstellen. Kan Amelia door liefde, hoop en vastberadenheid helpen om de feestdagen voor iedereen te redden?

Matt Haig schrijft prachtig over het belang van hoop en geloof in dit magische verhaal, terwijl hij ook diepere boodschappen over verdriet en liefde vertelt. En de prachtige illustraties naast de tekst maken dit een geweldig verhaal om als beginner te lezen.

7. Hercule Poirot's Christmas door Agatha Christie

Simeon Lee probeert zijn gebroken, ruziënde familie Kerstmis samen te laten doorbrengen op zijn landgoed, maar oude wrok steekt de kop weer op en de spanningen lopen op. Wanneer Lee vermoord wordt aangetroffen in een afgesloten kamer, verdwijnt de feestvreugde abrupt. Een verontrustende en schokkende zaak als deze vraagt alleen om de befaamde Belgische detective Hercule Poirot. Hij is misschien wel de enige die deze tragedie tot op de bodem kan uitzoeken. Lees hoe Poirot een donker web van ijzingwekkende leugens en familiegeheimen ontwart, en een onverwachte wending onthult die je naar meer doet verlangen.

Deze klassieke "whodunnit" werd in 1938 gepubliceerd door de legendarische Agatha Christie, de koningin van de moordmysteries. Dit is een geweldige roman voor gevorderde lezers die houden van een briljante detectiveroman met een feestelijk tintje.

8. A Christmas Carol door Charles Dickens

Dit tijdloze stuk volgt het verhaal van Ebenezer Scrooge, een koelbloedige en miserabele zakenman. Op kerstavond wordt Scrooge geconfronteerd met de geest van zijn voormalige zakenpartner omdat hij egoïstisch, hebzuchtig en wreed is en wordt hij gewaarschuwd dat hij moet veranderen. Die nacht wordt Scrooge bezocht door nog drie andere geesten - de geest van het Kerstmis verleden, Kerstmis heden en Kerstmis die nog moet komen. De geesten leiden hem door zijn eigen leven en laten hem de tragische gevolgen van zijn gedrag zien en de impact die het heeft op anderen. Terwijl de geesten hem de ware betekenis van Kerstmis tonen, kan Ebenezer Scrooge zijn jammerlijke gedrag veranderen?

Dit boek, voor het eerst gepubliceerd in 1843, is geschikt voor gevorderde lezers. Het is een prachtige manier om je te verdiepen in de charmante verhalen van Dickens, met veel Victoriaans Engels om te leren.

We hopen dat deze 8 romans je in de kerststemming brengen en tegelijkertijd helpen je Engelse vaardigheden te verbeteren. Veel leesplezier!

Til je Engels naar een hoger niveauStudeer in het buitenland!
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer