GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 gezellige en hippe cafés in Cambridge

5 gezellige en hippe cafés in Cambridge

Naast de bekende ketens (hallo Nero en Costa Coffee!) is Cambridge een oase van onafhankelijke cafés, met gezellige hoekjes waar je kunt neerstrijken tijdens een lange, luie lunchpauze of een ontspannen middag. Hier zijn vijf van mijn favorieten - ontdek, geniet en blijf een uurtje of twee...

1. Hot Numbers

Hot Numbers is een onafhankelijk en vriendelijk koffiehuis vlakbij Mill Road. Ze bieden drankjes, sandwiches en gebak, vers bereid en heerlijk vullend. Doordeweeks is dit een rustige plek, dus als je wilt studeren of rustig wilt lunchen, is Hot Numbers jouw plek! Maar als je niet echt op zoek bent naar een rustig hoekje, maak je dan geen zorgen; ze organiseren ook live muziekevenementen in het weekend.

2. Fitzbillies

Fitzbillies is een instituut in Cambridge. De beroemde kleverige Chelsea Buns worden al sinds 1921 ter plekke gemaakt en verkocht. En geloof me, ze zijn om van te watertanden! Een kleine tip van ondergetekende: misschien wil je er wel een delen met een vriend, want in je eentje is hij moeilijk op te krijgen. Al hun eten wordt ter plekke gemaakt met verse ingrediënten van lokale leveranciers. Geen reis naar Cambridge is compleet zonder een bezoek aan Fitzbillies!

3. CB1

CB1 is een gezellig, kleurrijk, kunstzinnig café. CB1 is het oudste internetcafé ter wereld, dus wees niet verbaasd als je achterin computers ziet of mensen met laptops die gebruikmaken van de gratis Wi-Fi. Als je voor het eerst het café binnenloopt denk je misschien dat het klein is, maar het café heeft eigenlijk drie ruimtes: de grote zaal, beneden (rustiger) waar je creatieve workshops kunt volgen, en een tuin die erg leuk is in de zomer! Ze bieden een verscheidenheid aan drankjes, broodjes en gebak voor een redelijke prijs. Het menu is niet groot, maar alles is vers en o zo lekker.

4. Auntie’s Tea Shop

Dit is DE plek voor een traditionele Britse afternoon tea. Gelegen in het stadscentrum en met uitzicht op het Senaatshuis, hebben ze uitstekende service en fantastisch eten (ontbijt, lichte lunches, sandwiches, panini's, stokbrood & versgebakken taarten). Een middag bij Auntie's geeft je een echt Brits gevoel - beloofd!

5. Stickybeaks

Stickybeaks ligt aan Hobson Street en is een gezellige koffiebar met heel vriendelijk personeel. Ze hebben een open keuken waar je kunt zien hoe het eten wordt gemaakt. De ruimte is vrij klein, maar je kunt ook buiten zitten en genieten van het leven in het centrum terwijl je van je cappuccino nipt. De taarten en cupcakes zijn hier ook absoluut heerlijk.

Wil jij Engels leren in Cambridge?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer