GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 verborgen parels in Barcelona

10 verborgen parels in Barcelona

Er zijn veel redenen waarom Barcelona één van de meest bezochte plaatsen ter wereld is. Natuurlijk, de Sagrada Familia en Park Güell zijn niet te missen (serieus, je zult versteld staan), maar er is zoveel meer in deze bruisende stad dan de legendarische bezienswaardigheden waar je al over gehoord hebt.

Hier is een lijst met tien verborgen parels in Barcelona om te ontdekken waarom de Catalaanse hoofdstad zo'n geweldige plek is om te bezoeken of Spaans te studeren.

1. Jardins de les Tres Xemeneies

Letterlijke vertaling naar "Tuinen van de Drie Schoorstenen". Deze geweldige stedelijke ruimte is een voormalige kerncentrale die is veranderd in een gratis, open kunstgalerie. Oude industriële muren zijn nu betonnen doeken, bedekt met spectaculaire graffiti van een aantal van Barcelona's beste lokale straatartiesten en wordt wekelijks bijgewerkt. Tafeltennistafels, speeltuinen en een skatepark dragen bij aan de ontspannende, alternatieve sfeer, waardoor Tres Xemeneies een perfecte plek is om wat foto's te maken voordat je naar de nabijgelegen Montjuic Funicular gaat voor een panoramisch uitzicht over de stad.

2. Parc del Laberint d'Horta

Dit uitgebreide park is de oudst bewaard gebleven tuin van de stad en heeft een doolhof van cipressen, dat bezoekers aanspoort om hun weg naar het midden te vinden, naar een standbeeld van Eros. Traditioneel zijn labyrint doolhoven bedoeld om diepe transformatie en spirituele verlichting te inspireren, omdat ze de reis door het leven voorstellen om iemands bestemming te ontdekken. Afgezien van het lot zijn doolhoven ook erg leuk en dit park aan de rand van een natuurreservaat is de reis waard.

3. Gaudí's Casa Vicens

Elke Barcelonees kent de naam Antoni Gaudí - de Catalaanse architect is net zo belangrijk voor de plaatselijke bevolking als het strand van Barceloneta of Lionel Messi. Het is dan ook enigszins verrassend dat zijn eerste project "Casa Vicens" pas onlangs, in 2017, werd geopend voor het publiek. Binnen vind je een kunstgalerie en museum waar de ingewikkelde patronen en surrealistische bouwkundige ontwerpen worden getoond waar Gaudi beroemd om werd, op de plek waar zijn reis voor het eerst begon.

4. Flamingos Vintage

Flamingos is dé plek voor mensen die houden van kringloopwinkelen en echt unieke, duurzame mode. Flamingos is een vaste favoriet onder het plaatselijke publiek en heeft vier centraal gelegen winkels in de stad waar slimme vintage shoppers de coolste jassen, zeldzame t-shirts, sportshirts en nog veel meer kunnen vinden. Laat je inspireren op de Instagram-pagina van Flamingos.

5. Els Quatre Gats

Leuk weetje: Els Quatre Gats (of "De Vier Katten") is een Catalaanse uitdrukking die "slechts een paar mensen" betekent en verwijst naar degenen die zichzelf als buitenstaanders zien. Het sfeervolle café in de zijstraat, dat in 1897 werd geopend, was een favoriete ontmoetingsplek voor veel modernistische kunstenaars. Een van de meest opmerkelijke kunstenaars is Pablo Picasso, die hier zijn allereerste tentoonstelling hield (zie een poster van hem op de hoek van de straat buiten).

6. Montjuïc zomerscreenings en sterren kijken

De tuinen op de heuvel bij het kasteel Montjuïc veranderen in de zomer in een schilderachtige openluchtbioscoop waar zowel klassieke als hedendaagse films in de originele taal worden vertoond. Met een BYOP-beleid (neem je eigen picknick mee in het Engels) en een pop-upbar op het terrein is het een geweldige sfeer om te genieten van een ongedwongen gezamenlijke filmavond onder Barcelonezen. Kaartjes kosten €7,50 en kunnen van tevoren worden gekocht - en vergeet niet om na de film nog naar de sterren te kijken op een heldere, zwoele avond.

7. Palo Alto

Barcelona's beroemde markt La Boqueria kan behoorlijk druk worden tijdens het hoogseizoen. Voor een soortgelijke ervaring met wat meer ruimte om te ademen kun je Palo Market Fest overwegen. Deze stijlvolle straatmarkt is een feest voor alle vijf zintuigen en biedt live muziek te midden van kraampjes met lokaal straatvoedsel, boeken, kleding, antiek en andere fascinerende vondsten. Het vindt ongeveer één keer per maand in het weekend plaats en kost €5 om binnen te komen, maar het is het zeker waard voor een meer authentieke ervaring die de drukte verslaat.

8. Passadis del Pep

Als je in de middeleeuwse gotische wijk bij een gewone, houten deur komt zonder uithangbord, duw je hem open en zie je alleen maar een lege gang. Ga door tot het einde en je vindt een verborgen restaurant zonder enige indicatie van het bestaan. Passadis del Pep (letterlijk "Joe's Gang") is een geheim visrestaurant dat zo goed is, dat het niet nodig is om aan te geven waar het is of je zelfs een menu te geven. Hoewel het een beetje aan de prijzige kant is, maken de speakeasystijl en de Catalaanse keuken van hoge kwaliteit het een ervaring die je ten minste één keer moet meemaken. Laat het geheim alleen niet verklappen...

9. Jamboree Jazz en Dansclub

Jazzfans zullen de legendarische namen herkennen die het open bakstenen podium van deze intieme ondergrondse bar op Plaça Reial hebben opgeluisterd. Maar als het middernacht wordt, verandert de plek plotseling. De serene, zittende jazzplek verandert in een springerige nachtdisco, waar van alles wordt gedraaid, van hiphop en funk tot blues en dance. Groovy.

10. Diepzeeduiken

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet, is Barcelona gezegend met een van de beste stadsstranden van Europa, dus een frisse duik in de vroege ochtend is zo genomen. Je kunt ook de kans grijpen om de onderwaterwereld te verkennen met een van de vele duikopties die het hele jaar door worden aangeboden aan beginnende duikers. Vriendelijke en ervaren PADI-instructeurs begroeten je aan het strand en begeleiden je bij elke stap terwijl je de basis leert en verder gaat in de prachtige (en warme) Balearen.

Met deze verborgen parels in Barcelona hopen we dat je het beste ontdekt wat deze stad te bieden heeft.

Start je eigen Barcelona avontuur!Ontdek
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Ontdek de wereld en leer een taal in het buitenland

Lees meer