GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

10 K-drama's om Koreaans mee te leren

10 K-drama's om Koreaans mee te leren

Als je Koreaans leert, zijn enkele van de beste tools om de taal te leren slechts een paar klikken van je verwijderd. Koreaanse tv-programma's zijn over de hele wereld super populair geworden en door deze programma's regelmatig te bekijken, kun je de uitspraak, cadans en woordenschat onder de knie krijgen. Bovendien is onze goede vriend *ondertiteling* van onschatbare waarde; selecteer Koreaans om je te helpen werken aan je begrip van Koreaanse karakters, of kies je moedertaal om je te helpen de Koreaanse audio te volgen.

Dus, van boeiende drama's tot huiveringwekkende thrillers en charmante romances, hier zijn enkele van onze beste K-drama-keuzes om je te helpen Koreaans te leren begrijpen, spreken en lezen.

1. Hospital Playlist

Als je van Scrubs hield, zal deze Koreaanse sitcom in het ziekenhuis die de levens van vijf doktersvrienden volgt, een geweldige manier kunnen zijn om je taalvaardigheid een boost te geven. Je leert misschien wat medisch jargon dat je waarschijnlijk niet zult gebruiken, maar het is nog steeds geweldig om te oefenen met het volgen van een-op-een- en groepsgesprekken.

2. The World of the Married

Deze show begint met een alledaags ogend getrouwd stel. Twee succesvolle dokters met een zoon – wat kan er misgaan? O, nee. In het hoogst gewaardeerde tv-drama van Korea zijn er relaties en leugens, is er verraad en wraak, en kun je maar beter geloven dat het allemaal prachtig is gefilmd.

3. Squid Game

Als je de show die Netflix in 2021 in zijn greep hield nog niet hebt gezien, waar heb jij dan gezeten? In deze aangrijpende en dystopische thriller strijden wanhopige deelnemers om een grote som geld en komen ze terecht in een reeks games die hen letterlijk de dood in kunnen jagen.

4. Extraordinary Attorney Woo

Oh, wat houden we van Amerikaanse juridische drama's; We hebben allemaal Suits, How to Get Away with Murder en Better Call Saul verslonden, nietwaar? Voeg nu Extraordinary Attorney Woo toe aan je must-watch-lijst. Ontroerend, eigenzinnig en hartverwarmend, behandelt en viert het op een attente manier de realiteit van autisme terwijl Woo Young-woo, een rookie-advocaat met Asperger, interessante rechtszaken behandelt in Seoul.

5. Pachinko

Pachinko volgt vier generaties van een Koreaanse immigrantenfamilie door momenten gedomineerd door liefde, macht, angst en moed en onderzoekt hoe onze keuzes onze verhalen bepalen. Het werpt ook een onthullende kijk op de strijd die gepaard gaat met de ex-koloniale relatie tussen Japan en Korea, en bevat indrukwekkende cinematografie.

6. My First First Love

Vijf goede vrienden van begin twintig navigeren door alle ups en downs van daten en vriendschap terwijl ze hun eerste liefdes najagen. Veel van hun situaties zullen vertrouwd aanvoelen, en het biedt een gespreksdialoog die je nuttig zal vinden om te onthouden. Oh, en vier van hen verhuizen ook naar één huis, wat ons een echte moderne Friends-energie geeft.

7. Behind Every Star

Vond jij de Franse serie Call My Agent ook zo leuk? Dan is dit het aanbod van Korea op basis van die show. Een groep managers probeert hun bekende klanten tevreden te houden en komt, zoals je je kunt voorstellen, in allerlei onverwachte situaties terecht. Het is erg bingeable, dus je zou veel taal leren in een weekend kunnen proppen.

8. The Glory

Ze zeggen dat wraak een gerecht is dat het best koud wordt geserveerd, maar fans van The Glory zullen beweren dat de beste wraak komt in de vorm van K-drama. In deze duistere en aangrijpende serie wil een jonge vrouw nachtmerrieachtige wraak nemen op de mensen die haar op de middelbare school hebben gepest en gekweld. Het is zowel huiveringwekkend als verslavend.

9. Mr. Sunshine

Met een romance die zich afspeelt tegen een historische achtergrond van klassenstrijd in Korea in de vroege jaren 1900, is Mr. Sunshine een van de best beoordeelde tv-shows van Korea. Je wordt meegesleurd in het verhaal van de verboden liefde terwijl je ook een geschiedenisles krijgt, en er is genoeg snelle actie om je op het puntje van je stoel te houden.

10. Hello, Me!

Stel je voor dat je 37 bent, je een beetje verloren en niet succesvol voelt, en dan je optimistische en onverschrokken 17-jarige zelf ontmoet. Dat moet best raar zijn, toch? Maar het is precies wat Ban Ha-Ni nodig heeft om te genezen en haar vertrouwen terug te krijgen in deze luchtige komedie. Het kan ook precies zijn wat jij nodig hebt om jouw zelfvertrouwen in het spreken en begrijpen van Koreaans te vergroten.

Leer Koreaans in SeoulOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer