GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

Lisa haar EF evaring in Vancouver

Lisa haar EF evaring in Vancouver

Ik heb het echt super leuk gehad in Vancouver. Ik was hier voor 4 weken (van halverwege september tot halverwege oktober). Ik heb hier nieuwe vrienden gemaakt en ik kon tegelijkertijd mijn zelfvertrouwen in het spreken van Engels opkrikken. Van te voren kon ik van alles vragen aan EF medewerkers hier in Nederland, maar eerlijk gezegd heb ik daar weinig gebruik van gemaakt. De medewerkers in de school waren vriendelijk. Mijn docent, Chase, was echt geweldig! De school in Vancouver is niet super groot en er zijn eigenlijk altijd studenten aanwezig, dus je zal snel iemand vinden om een praatje mee te maken. Ik zou graag nog eens met EF weg gaan!

Accomodatie

Ik zat in een gastgezin in Surrey, dit lag ongeveer een uur van school af met het openbaar vervoer. Dit was een prima verbinding, dus dat was fijn. Het gastgezin was vriendelijk. Er waren twee kamers met elk twee EF studenten. Soms was het wel even wennen met de (huis)regels van het gastgezin, maar dit kwam altijd goed. Naarmate ik langer daar was, praatte ik ook steeds meer met mijn hostmom, goed voor mijn Engels en gezellig natuurlijk. Ik at bij mijn gastgezin op de meeste dagen ontbijt en avondeten en middageten verzorgde ik zelf. Vrijwel altijd was het eten heerlijk!

Activiteiten

De natuur in en rondom Vancouver is geweldig. Je kan snel met de seabus naar North Vancouver, waar onder andere Capilano Suspension Bridge Park en Lynn Canyon Park zich bevinden. Ook Stanley park is zeker een bezoek waard. Mocht je tijd hebben, schijnt Joffre Lakes heel mooi te zijn. Dat ligt op ongeveer 2,5 uur rijden van Vancouver. Helaas had ik hier te weinig tijd voor. De mooie gebouwen in de stad, denk bijvoorbeeld aan de gebouwen op Robson Square. Hier at ik graag mijn lunch en keek ik naar de mooie gebouwen om me heen. Maar ook de Public Library is een erg fijne lunch plek, vooral het dak dat gratis te bezoeken is. De vriendelijkheid van de mensen. Canadezen staan bekend om hun vriendelijkheid, maar het overtrof mijn verwachtingen.

De leukste activiteiten met andere EF studenten

Van alles! Veel plaatsen in de natuur bezocht, zoals Capilano Suspension Bridge Park of Lynn Canyon Park. Ook de Cleveland Dam en Cypress viewpoint zijn erg mooi. We hebben zo veel plaatsen in de natuur bezocht, dat is te veel om hier op te noemen. Ook ben ik met vrienden naar Vancouver Island geweest voor een weekendje, dit was erg tof. Vrijwel dagelijks aten we samen lunch, dat was altijd erg gezellig. Buiten school vonden we het leuk om een spelletje te spelen in Stanley Park of in de Public Library Last but not least, heb ik met mijn roommate de Sea to Sky Gondola en Whistler bezocht, dit was zo mooi!

Mijn leukste ervaring

Ik vind het moeilijk om één ding uit te lichten, maar als ik één activiteit moet uitlichten, is het mijn bezoek aan de Sea to Sky Gondola en Whistler. Of misschien toch mijn seaplane vlucht, dit was ook ontzettend gaaf. Over het algemeen genomen, is het leukste dat ik heb meegemaakt de vriendschappen die ik heb gemaakt. Het is onwerkelijk hoe snel je vrienden maakt op de school, super fijn als je al wat vrienden maakt op je eerste kennismakings dag. De gehele vier weken heb ik opgetrokken met dezelfde vriendengroep en de laatste week ook veel dingen gedaan met mijn roommate. Het voelt meteen vertrouwd, omdat je allemaal in hetzelfde schuitje zit. Vrijwel iedereen komt immers alleen naar deze nieuwe plek om hier naar school te gaan.

School

Zoals ik al zei, is het niet een mega grote school, maar eerlijk gezegd vond ik dat juist fijn. Chase, mijn docent, had allerlei leuke werkvormen om nieuwe vocabulaire te leren. Ik werd direct op het juiste taalniveau ingedeeld. Binnen de klas zie je altijd wel wat verschil in niveau, maar niet super veel. Iedereen in mijn klas kon goed met de stof meekomen. Elke week organiseert de school allerlei activiteiten waar je aan deel kunt nemen, zowel gratis als betaald. Dit is een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. De school zorgt voor voldoende variatie in het activiteiten aanbod.

Advies voor anderen

Maak je geen zorgen en wees niet bang! Vrijwel iedereen komt alleen naar een EF school, dus je zal snel vrienden maken. Met je vrienden kun je veel activiteiten ondernemen, maar schroom niet om af en toe iets alleen te ondernemen, dit kan ook leuk en leerzaam zijn. Met EF kun je ook altijd activiteiten ondernemen, zoals hierboven aangehaald. Ikzelf vond het fijner om zelf dingen te ondernemen, maar activiteiten met EF ondernemen, zorgt er wel voor dat je meer mensen leert kennen en soms op plekken komt waar je anders zelf niet zo snel zal geraken. Of je het nu zelf onderneemt of meegaat met EF, je zal ongetwijfeld de tijd van je leven hebben!

Weer weg met EF

Als ik nog eens met EF weg zou gaan zou ik kiezen voor Malaga! Ik wil graag nog een taalreis Spaans doen en Malaga lijkt me een prachtige stad!

Leer Engels in VancouverOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Leer tot 10 talen in meer dan 50 top bestemmingen wereldwijd.

Lees meer