GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

8 musicals in New York die je echt moet zien

8 musicals in New York die je echt moet zien

Of je nu naar New York gaat om Engels te studeren of gewoon een uitstapje maakt naar the Big Apple, er moet zeker een musical bovenaan je bucketlist staan. Broadway, de iconische boulevard, is de thuisbasis van meer dan 40 beroemde theaters. In deze bekende straat kun je van alles bekijken, van musicals en toneelstukken tot komedieshows.

Maar met zoveel geweldige shows om uit te kiezen, kan het een uitdaging zijn om te beslissen welke je gaat zien. Dus - om je een handje te helpen - is hier onze lijst met 8 must-see musicals die momenteel in productie zijn in New York City, zodat je kunt beslissen welke je gaat zien!

1. & Juliet – Stephen Sondheim Theatre

Deze moderne bewerking van Shakespeare's klassieker 'Romeo en Julia' vertelt het verhaal van Julia tijdens haar reis vol zelfontdekking. In plaats van haar tragische lot te accepteren, leeft ze verder en is ze vastbesloten haar lot in eigen handen te nemen. Samen met een groep vrienden en haar trouwe verpleegster beleeft Julia de ups en downs van haar pas ontdekte vrijheid en zet ze vraagtekens bij alles wat ze weet over de liefde en de maatschappij waarin ze leeft. Deze musical mengt Shakespeariaanse taal en iconische popsongs tot een unieke soundtrack die je zal laten glimlachen.

2. Aladdin – New Amsterdam Theatre

Deze spetterende Disney musical laat je dansen op je stoel en meezingen met alle bekende klassiekers. Kijk hoe Aladdin, een arme jongen in de stad Agrabah, een magische lamp ontdekt die een krachtige geest bevat. De geest kan Aladdin drie wensen geven en hij gebruikt deze wensen om zichzelf in een prins te veranderen zodat hij de mooie prinses Jasmine voor zich kan winnen. Aladdin ontdekt echter al snel dat waar geluk en liefde van binnenuit komen, maar kan hij Jasmine's hart nog wel voor zich winnen? De show heeft prachtige en levendige kostuums, energieke choreografie en ongelooflijk aanstekelijke liedjes, geschikt voor alle leeftijden.

3. Chicago – Ambassador Theatre

Deze musical speelt zich af in de Roaring Twenties en vertelt het verhaal van het dynamische duo Velma Kelly en Roxie Hart. Roxie, een jonge vrouw die droomt van roem en sterrendom, raakt verstrikt in de schandalige moord op haar ex-vriend en belandt in de gevangenis. Ze ontmoet Velma, een beroemde crimineel die veroordeeld is voor de moord op haar man en haar zus nadat ze betrapt waren op een affaire. Samen navigeren en manipuleren ze door het corrupte rechtssysteem en de mediagekte die hen omringt, om onschuldige sterren te worden. De musical zit vol jazzdeuntjes en een satirische kijk op roem en het najagen van de Amerikaanse Droom.

4. Hadestown – Walter Kerr Theatre 

Hadestown is een herbewerking van de oude Griekse mythe van Orpheus en Eurydice in een post-apocalyptische wereld. Als Euradice haar ziel verkoopt aan de koning van de onderwereld in ruil voor voedsel, onderdak en veiligheid, hoopt Orpheus, een begaafd musicus, zijn enige ware liefde te redden. Orpheus reist af naar Hadestown, een hel-achtige plaats die wordt geregeerd door een charismatische maar sinistere Hades, om haar te redden. Op zijn reis naar de onderwereld ontmoet Orpheus personages als Hermes en Persephone en leert hij meer over de Griekse tragedie. Deze musical zit vol prachtige soulmuziek en vertelt een prachtig verhaal over liefde en opoffering. Misschien raak je wel geobsedeerd door de Griekse mythologie.

5. Sweeny Todd: The Demon Barber of Fleet Street – Lunt-Fontanne Theatre 

Deze duistere en macabere musical vertelt het ijzingwekkende verhaal van de wraakzuchtige kapper Benjamin Barker die wraak wil nemen op degenen die hem onrecht hebben aangedaan. Het verhaal speelt zich af in het Londen van het Victoriaanse tijdperk. Barker neemt de schuilnaam Sweeny Todd aan en sluit een alliantie met de eigenaresse van de taartenwinkel, Mrs Lovitt, die duistere bedoelingen heeft, en al snel worden de straten van Londen een toneel voor hun gruwelijke daden. De twee beramen een angstaanjagend plan om vergelding te zoeken, waarbij ze hun specialiteiten gebruiken om hun moorddadige gedrag te verbergen. De beklemmende muziek en teksten in deze musical laten je bibberen van angst. Dit is een echte thriller van een musical!

6. Harry Potter and the Cursed Child – Lyric Theatre

Duik in de tovenaarswereld van Harry Potter met deze tweedelige musical vol magie, avontuur, vriendschap en mysterie! Het verhaal speelt zich 19 jaar na de gebeurtenissen van het laatste boek af en volgt een nu volwassen Harry, een medewerker van het Ministerie van Toverkunst, en zijn zoon Albus, die aan zijn eerste jaar op Zweinstein begint. Wanneer een angstaanjagend mysterie zich begint te ontrafelen op Zweinstein, sluit Albus een onverwachte vriendschap met Scorpius Malfoy, de zoon van Harry's voormalige vijand, Draco Malfoy. Samen proberen ze een einde te maken aan het verraderlijke complot dat de tovenaarswereld in gevaar brengt, terwijl ze de relatie tussen de twee families herstellen.

7. Back to the Future: The Musical – Winter Garden Theatre

Deze musical is gebaseerd op de iconische film uit 1985 en laat je teruggaan in de tijd met Marty McFly! Wanneer een tiener Marty per ongeluk gebruik maakt van de 'DeLorean' tijdmachine, uitgevonden door de zeer excentrieke wetenschapper Doc Brown, reist hij terug naar 1955. Nu moet Marty zich een weg door het verleden banen om zijn bestaan zeker te stellen. Hij staat voor de onverwachte uitdaging om zijn jonge ouders te helpen verliefd te worden en overwint onderweg bizarre hindernissen. Deze luchtige, komische en nostalgische musical is geïnspireerd op de originele muziek en blaast deze tijdloze klassieker nieuw leven in.

8. Little Shop of Horrors – Westside Theatre Upstairs

Deze donkere komedie volgt de sullige bloemenassistent Seymour wanneer hij een exotische en nogal mysterieuze plant ontdekt die hij Audrey II noemt. Hij gelooft dat deze nieuwe plant meer klanten naar de worstelende bloemenwinkel zal brengen en indruk zal maken op zijn crush. Seymour komt echter voor een moreel dilemma te staan als hij zich realiseert dat Audrey II dorst heeft naar menselijk bloed, wat uiteindelijk leidt tot haar snelle en indrukwekkende groei. Seymour staat voor de keuze om degenen van wie hij houdt op te offeren of de plant helemaal te vernietigen. Dans mee op de ongelooflijk aanstekelijke deuntjes en lach om de belachelijkheid van de show!

We hopen dat deze lijst met fantastische musicals je helpt om te beslissen welke show je moet zien als je de volgende keer in New York City bent. Je zult er zeker geen spijt van krijgen dat je een Broadway-meesterwerk hebt gezien!

Ontdek het beste van New YorkStudeer in het buitenland
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer