GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

8 musicals in Londen die je echt moet zien

8 musicals in Londen die je echt moet zien

Of je nu van plan bent om te gaan studeren in Londen of zin hebt in een uitstapje naar de iconische hoofdstad, een voorstelling in West End zou bovenaan je to-do lijstje moeten staan. Het Londense theaterdistrict West End staat bekend om zijn rijke theatergeschiedenis en is de thuisbasis van enkele van 's werelds meest prestigieuze theatergezelschappen voor musicals, toneelstukken en shows die teruggaan tot de tijd van William Shakespeare.

Het huidige West End bewijst de tijdloze aantrekkingskracht van de podiumkunsten waar toeschouwers al honderden jaren worden aangetrokken door de stralende feesttenten en boeiende verhaallijnen. Maar welke van alle musicals in Londen zijn de beste? Hier is een lijst met 8 must-see musicals die momenteel in Londen in uitvoering zijn om je te helpen beslissen.

1. Wicked – The Apollo Victoria Theatre

Je hebt gehoord van The Wizard of Oz, maar hoeveel weet je eigenlijk echt over de Wicked Witch of the West? Deze betoverende musical vertelt het verhaal vanuit een totaal ander perspectief en verkent de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Elphaba de slechte heks van het westen en Glinda de goede heks. De adembenemende muziek en kostuums van de show zullen je een grotere waardering geven voor deze moderne interpretatie en je zult "Defying Gravity" en "Popular" nog lang na het verlaten van het theater meezingen.

2. Matilda the Musical – The Cambridge Theatre

Matilda the Musical is geïnspireerd op het beroemde kinderverhaal van Roald Dahl, heeft meer dan 100 internationale prijzen gewonnen en brengt het publiek al meer dan tien jaar in vervoering. Met ongelooflijk aanstekelijke liedjes en pittige choreografie vertelt deze musical het verhaal van Matilda, een jong meisje met een moeilijk gezinsleven en een levendige verbeelding. Op school vindt ze vriendschap en steun bij haar medeleerlingen en haar lerares, Miss Honey. Matilda wordt echter voortdurend gepest door het vervelende schoolhoofd totdat ze voor zichzelf en haar klasgenoten opkomt in dit verhaal van rebellie en uiteindelijk triomf.

3. Hamilton – The Victoria Palace Theatre

Deze moderne musical vertelt de meeslepende geschiedenis van Alexander Hamilton, een van de Founding Fathers van Amerika. Het verhaal volgt zijn onverwachte reis van wees in de Caraïben tot George Washingtons rechterhand in de Revolutionaire Oorlog. Als Amerika's allereerste minister van Financiën staat Hamiltons intellect centraal in deze vertolking die vakkundig is gemaakt door Lin-Manuel Miranda, die beroemd werd nadat Hamilton in 2015 op Broadway debuteerde. Deze musical zit vol actie, liefde en verraad met een verslavend aanstekelijke soundtrack.

4. SIX: The Musical – The Vaudeville Theatre

" Divorced, beheaded, died, divorced, beheaded, survived" - een rijmpje dat iedereen in Engeland kent over de ellendige lotsbestemmingen van de zes vrouwen van Hendrik VIII, maar nu verteld in deze gedurfde, moderne hervertelling. De zes vrouwen, nu popsterren, zingen over hun ervaringen om hun stem terug te winnen en te bepalen wie het meest heeft geleden door toedoen van Henry VIII. Leer meer over de Britse geschiedenis door middel van deze energieke en zeer slimme toneelproductie.

5. The Lion King – The Lyceum Theatre

Deze Disney-klassieker zit vol levendige kostuums, magisch poppenspel en prachtige muziek. Het vertelt het verhaal van Simba, een jonge leeuwenwelp op de Afrikaanse savanne na het plotselinge en tragische verlies van zijn vader Mufasa. Zijn zoektocht brengt hem ver van zijn familie, terwijl zijn kwaadaardige oom Scar de macht grijpt als de nieuwe koning van de Pride Lands. Simba moet kiezen tussen terugkeren naar zijn rechtmatige plaats op de troon of blijven vluchten voor zijn pijn. Als je al gehuild hebt tijdens de animatiefilm, wacht dan maar tot je het verhaal op het toneel ziet.

6. Mrs. Doubtfire – Shaftesbury Theatre

Wanneer de mislukte acteur Daniel door een rommelige scheiding de voogdij over zijn kinderen verliest, doet hij er alles aan om meer tijd met ze door te brengen. Dus creëert hij een alter ego, "Mrs. Doubtfire", een extravagante en grappige nanny uit Schotland, in een poging de harten van zijn kinderen terug te winnen en ondertussen een paar dingen over het vaderschap te leren. Deze muzikale versie van de klassieke film uit begin jaren '90 met Robin Williams is hartverwarmend, hilarisch en zeer vermakelijk.

7. Phantom of the Opera – His Majesty’s Theatre

Onder de Parijse Opera leeft een mysterieus en misvormd muzikaal genie. Hij achtervolgt degenen die optreden totdat hij gefascineerd raakt door een zeer getalenteerde jonge zangeres, Christine. Hij wordt hevig verliefd op haar, maar dat slaat om in jaloezie en woede wanneer Christines jeugdliefde weer in haar leven komt. Deze musical is geïnspireerd op de grootsheid van de klassieke opera, met rijke en uitbundige melodieën die de intense emotionele momenten in het verhaal onderstrepen.

8. Mamma Mia – The Novello Theatre

Sophie heeft zich altijd afgevraagd wie haar vader is. Wanneer ze het dagboek van haar moeder ontdekt, komt ze erachter dat er drie mannen zijn die mogelijk haar vader zouden kunnen zijn. Sophie verzint een geheim plan om ze allemaal uit te nodigen voor haar bruiloft op een pittoresk Grieks eiland om een levenslang mysterie op te lossen. Maar zal ze kunnen zeggen wie haar vader is? Deze vrolijke en hartverwarmende musical zit vol met "groovy" klassieke ABBA-nummers, dus je zult het moeilijk vinden om niet mee te zingen.

We hopen dat deze lijst met 8 must-see musicals in Londen je inspireert om een musical te bezoeken tijdens je verblijf in Londen. Dan kun je jezelf rekenen tot de miljoenen mensen die zijn betoverd door het ongelooflijke talent en de magie van West End.

Ga op avontuur in LondenOntdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer