GO Blog | EF Blog Netherlands
Het laatste nieuws over reizen, taal en cultuur door EF Education First
Menu

5 redenen om Engels te studeren in Amerika

5 redenen om Engels te studeren in Amerika

Een taal studeren in een land waar het gesproken wordt is 100% zeker de beste manier om een taal te leren. Dat is waarom jaarlijks duizenden mensen naar de Verenigde Staten trekken om Engels te leren. En hoewel je elders in de Engelse wereld een meeslepende taalleerervaring zou kunnen hebben, biedt studeren in de VS een aantal voordelen die je op andere plaatsen niet kunt vinden.

Van New York City tot Hollywood, Californië, de Verenigde Staten is de thuisbasis van enkele van de meest invloedrijke steden, industrieën, en universiteiten ter wereld. Daarnaast is het ook gewoon een hele interessante, innovatieve plek om te zijn. Wil je meer weten? Dit zijn mijn top 5 redenen om Engels te studeren in Amerika

1. Leef als een local

Je bent misschien niet "West Philadelphia born and raised", maar nadat je er een paar maanden hebt gewoond en gestudeerd, kom je thuis met een accent zo "Philly" als maar kan. Maar leven op het platteland gaat niet alleen over klinken als een inwoner, het gaat ook over leven als een inwoner. Neem de relaxte surfer vibe over na een verblijf in Santa Barbara. Maak van Magnolia Bakery "jouw plek" in de New Yorkse West Village. Breng je weekenden door met biertjes drinken aan de waterkant van Boston's Faneuil Hall Marketplace of schrijf een blog over de beste dumplings in San Francisco Chinatown. Na een studie in het buitenland in de VS heb je niet alleen talenkennis, maar ook een nieuwe plek die je "thuis" kunt noemen.

2. Bereid je voor op de universiteit

Harvard, Stanford, MIT, Caltech – volgens de QS World University Rankings, zijn deze vier Amerikaanse universiteiten onder de besten ter wereld. Ze verwelkomen studenten van over de hele wereld, maar je moet wel een goed niveau van Engels hebben.

Dan is er de IELTS. Dit is een van de meest gebruikte Engelse vaardigheidstests voor universiteiten in de VS, maar het is ook de sleutel tot topscholen in Groot-Brittannië, Canada en andere Engelssprekende landen. Als je de taalvaardigheden hebt om voor deze test te slagen, kun je je aanmelden bij prestigieuze universiteiten en hogescholen in de VS.

3. Klink als een Amerikaan

Ik weet het, ik weet het – Amerikaans Engels is niet altijd makkelijk te verstaan. We gebruiken verwarrende zinnen zoals “I could care less” wanneer we eigenlijk willen zeggen “I couldn’t care less,” de lokale accenten en slangwoorden zijn soms moeilijk te ontcijferen, en de uitdrukkingen – oh de uitdrukkingen.

Desalniettemin, wanneer je enige tijd hebt doorgebracht onder de Amerikanen, wordt het accent makkelijker te verstaan en spring je al snel van onderwerp naar onderwerp. Sommige onderzoeken tonen zelfs aan dat het gebruiken van plaatselijke spreektaal wanneer je een nieuwe taal spreekt, je zal helpen om de cultuur beter te begrijpen.

4. Ontmoet nieuwe mensen

Naast het studeren zelf, heeft studeren in de VS ook allerlei waardevolle sociale aspecten. Of je nu naar de universiteit wilt of een baan wilt vinden in jouw sector, de stad waar je woont heeft conferenties, lezingen en tentoonstellingen die je zeker de kans geven om te netwerken met potentiële collega's, contacten en toekomstige werkgevers.

5. Leef het stadsleven

Je zult je geen moment vervelen wanneer je in een Amerikaanse stad woont. Breng je vrije tijd door met het bezoeken van beroemde filmsites, het uitproberen van verschillende restaurants, juichen bij sportevenementen of gewoon door te voet nieuwe buurten verkennen. Of je nu kiest voor het strandleven in Miami Beach of voor een meer grootstedelijke omgeving zoals Boston of Chicago, Engels leren in de VS is een unieke ervaring waar je nog jaren profijt van zult hebben.

Wil jij Engels studeren in de VS?Ontdek meer
Ontvang het laatste nieuws over reizen, talen en cultuur in de GO-nieuwsbriefAanmelden

Test je Engels in een paar minuten

Lees meer